interesuje mnie ten zegarek, ale czy to oryginał?
http://zegarkiclub.pl/for...sion-automatic/
Inny egzemplarz ma inny dekiel, zakręcany śrubkami:
http://blog.frederique-co...ag=clear-vision
Możecie coś podpowiedzieć?
Odpowiedz do tematu
: Frederique Constant Index Clear Vision Automatic
zyj terazniejszoscia
:
zyj terazniejszoscia
:
zafop, myślę, że nikt by nie wrzucił podróby a kolega trochę postów ma. Zegarek wygląda ok.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Też się nad zastanawiałem, ale moje podejrzenie wynika z kilku drobnych szczegółów, chyba, że jest to jedna z ostatnich wersji tej referencji.
Np., sam pasek przy uszach jest inaczej wyprofilowany (jak w Panamericanie), w innych egzemplarzach jest prosty.
Różnią się sposobem mocowania dekla i mimo wszystko grawerami.
Szukałem też w sieci takiej referencji jaka jest jest na deklu i nic nie znalazłem, ale może to tylko nr oznaczające model produkcyjny na dany rok, sezon itd.
Jak to się mówi, kto pyta nie błądzi, co nie?
Np., sam pasek przy uszach jest inaczej wyprofilowany (jak w Panamericanie), w innych egzemplarzach jest prosty.
Różnią się sposobem mocowania dekla i mimo wszystko grawerami.
Szukałem też w sieci takiej referencji jaka jest jest na deklu i nic nie znalazłem, ale może to tylko nr oznaczające model produkcyjny na dany rok, sezon itd.
Jak to się mówi, kto pyta nie błądzi, co nie?
zyj terazniejszoscia
:
Pewnie!
Nie znam się na Fryderykach, ale wygląda ok.
zafop napisał/a: |
kto pyta nie błądzi, co nie? |
Pewnie!
Nie znam się na Fryderykach, ale wygląda ok.
:
Raz, nie wierzę żeby ktoś ich podrabiał. Dwa, to brand niezależny, a w takim nie dziwią mnie modyfikacje koperty. My też modyfikujemy koperty w trakcie produkcji, wprowadzamy drobne zmiany. Paskiem to juz sie kompletnie nie masz co kierować, ten z kizi ma wygięty teleskop chyba, bo nie wygląda mi na pasek profilowany z plastikowym insertem - ten by dopasowali ściśle do koperty.
Jak ci się podoba, to bier i nie cykaj.
Cytat: |
Jak to się mówi, kto pyta nie błądzi, co nie? |
Raz, nie wierzę żeby ktoś ich podrabiał. Dwa, to brand niezależny, a w takim nie dziwią mnie modyfikacje koperty. My też modyfikujemy koperty w trakcie produkcji, wprowadzamy drobne zmiany. Paskiem to juz sie kompletnie nie masz co kierować, ten z kizi ma wygięty teleskop chyba, bo nie wygląda mi na pasek profilowany z plastikowym insertem - ten by dopasowali ściśle do koperty.
Jak ci się podoba, to bier i nie cykaj.
:
Ostatnio zmieniony przez zafop 2014-12-18, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Panowie,
Dziękuję
[ Dodano: 2014-12-18, 16:38 ]
Dziękuję
[ Dodano: 2014-12-18, 16:38 ]
Ostatnio zmieniony przez zafop 2014-12-18, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
zyj terazniejszoscia