Odpowiedz do tematu
:
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam
:
Ale o czym tu mówić:
Sweter, garniak, koszula casualowa, krótki rękaw - zawsze dobrze
Sweter, garniak, koszula casualowa, krótki rękaw - zawsze dobrze
:
no nie gada do mnie ta cytryna....kuffa wogle nie gada. kumpel ma...jest zachwycony, ale dla mua toto jakieś takie miałkie...
lepsze jutro było wczoraj
:
Normalnie +pierdyliard i jeszcze 0,7 l na dokładkę
pdrog napisał/a: |
no nie gada do mnie ta cytryna....kuffa wogle nie gada. kumpel ma...jest zachwycony, ale dla mua toto jakieś takie miałkie... |
Normalnie +pierdyliard i jeszcze 0,7 l na dokładkę
:
Głos na Orisa bo mi sie bardzo podoba
DS-1 taki EDC z bardziej sportowym zacięciem, a z opcją garniturową to Tissot chyba, bardzo podoba mi się jego wintydżowe logo
Ja do takich zastosowań, czyli EDC do biura z opcją garniaka se mam lonżina
A bardziej EDCowy, a mniej garniturowy może być Conquest:
DS-1 taki EDC z bardziej sportowym zacięciem, a z opcją garniturową to Tissot chyba, bardzo podoba mi się jego wintydżowe logo
Ja do takich zastosowań, czyli EDC do biura z opcją garniaka se mam lonżina
A bardziej EDCowy, a mniej garniturowy może być Conquest:
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Mój głos na Powermatica w wersji Limited. A w ogóle to poszukałbym tego:
Wiem, że poza budżetem, ale chodzi ostatnio za mną. Podoba mi się bo przełamuje konwencję eleganta dzięki czerwonym akcentom. Czy jakoś tak...
Wiem, że poza budżetem, ale chodzi ostatnio za mną. Podoba mi się bo przełamuje konwencję eleganta dzięki czerwonym akcentom. Czy jakoś tak...
If in doubt, FLAT OUT!!!
:
Ostatnio zmieniony przez Mariusz 2014-12-13, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
Oris jest super. A jeśli nie to może taka Glycina?
No i oczywiście OSy
No i oczywiście OSy
Ostatnio zmieniony przez Mariusz 2014-12-13, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Widzę, że jak na razie obie Cytryny na prowadzeniu.
Ta Mewka, co ją zaproponował Alamos, bardzo fajna również z uwagi na koszty, ale jak już wspomniałem interesuje mnie czarna tarcza, a to z dlatego, że mam dużo zegarków z jasną tarczą i ewidentnie brakuje w zestawie czarnego.
Ten Seiko co wkleił flight bardzo fajny. Czy ktoś wie ile to to kosztuje i gdzie nabyć?
Ta Mewka, co ją zaproponował Alamos, bardzo fajna również z uwagi na koszty, ale jak już wspomniałem interesuje mnie czarna tarcza, a to z dlatego, że mam dużo zegarków z jasną tarczą i ewidentnie brakuje w zestawie czarnego.
Ten Seiko co wkleił flight bardzo fajny. Czy ktoś wie ile to to kosztuje i gdzie nabyć?
:
Zagłosowałem na DS-1 ale i Oris wg mnie da radę.
Ja dołożę jeszcze swoją cegiełkę:
Wszystko się da - po pierwsze ta tarcza wieczorową porą albo przy słabym sztucznym świetle wcale nie wygląda na zieloną, po drugie ja swojego zestawiłem eksperymentalnie z ciemnobrązowym garniakiem i butami (a zegarek na brązowym pasku) i wg mnie całkiem fajnie zagrało a już większość zestawów koordynowanych 017 spokojnie udźwignie.
Jeśli ktoś nie jest wybitnym purystą to polecam.
Ja dołożę jeszcze swoją cegiełkę:
Michał napisał/a: | ||
zielona tarcza do garnituru? |
Wszystko się da - po pierwsze ta tarcza wieczorową porą albo przy słabym sztucznym świetle wcale nie wygląda na zieloną, po drugie ja swojego zestawiłem eksperymentalnie z ciemnobrązowym garniakiem i butami (a zegarek na brązowym pasku) i wg mnie całkiem fajnie zagrało a już większość zestawów koordynowanych 017 spokojnie udźwignie.
Jeśli ktoś nie jest wybitnym purystą to polecam.
Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
:
Na ebayu z opłatami trochę poniżej 2000 złotych
radekglaz napisał/a: |
Ten Seiko co wkleił flight bardzo fajny. Czy ktoś wie ile to to kosztuje i gdzie nabyć? |
Na ebayu z opłatami trochę poniżej 2000 złotych
:
Moim zdaniem,po prostu, potrzebujesz dwa zegarki: EDC i garnitura. Jak niezbyt często potrzebna Ci garnitura, to kup niezbyt drogi. To nic złego mieć dwa zegarki Nie ma sensu upierać się, że istnieje uniwersalny zegarek.
John Smith
:
Ostatnio zmieniony przez radekglaz 2014-12-13, 23:59, w całości zmieniany 1 raz
Ale ja mam typowego garniaka - Atlantic Worldmaster z jasną tarczą i złotymi indeksami z lat 80-tych.
Chciałbym teraz zegarek głównie na co dzień, do pracy (biuro), do marynarki i tylko sporadycznie do garnituru dlatego napisałem EDC z opcją (tylko) garniturową.
Ty Glycinki warte rozpatrzenia - thanx.
PS. Niestety Glycine mocno poza budżetem...
Chciałbym teraz zegarek głównie na co dzień, do pracy (biuro), do marynarki i tylko sporadycznie do garnituru dlatego napisałem EDC z opcją (tylko) garniturową.
Ty Glycinki warte rozpatrzenia - thanx.
PS. Niestety Glycine mocno poza budżetem...
Ostatnio zmieniony przez radekglaz 2014-12-13, 23:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Z zaproponowanych głos na Tissota, ale Seiko SARX też świetne i naprawdę warte rozważenia.
Co do Glycine, to dla mua lepsza jest odmiana w zlocie i z antracytową tarczą, a cenę potarguj, to budżetu mocno nie przekroczysz.
Co do Glycine, to dla mua lepsza jest odmiana w zlocie i z antracytową tarczą, a cenę potarguj, to budżetu mocno nie przekroczysz.
:
Trochę jednak za sportowy przez te czerwone wstawki. Jako EDC jak najbardziej, ale już strój bardziej elegancki odpada.
Za to ta wersja do mnie przemawia coraz bardziej:
Nie jest to limitka, ale tarcza połyskuje w przeciwieństwie do limitki gdzie zdaje się jest matowa (?).
Sentinel napisał/a: |
Mój głos na Powermatica w wersji Limited. A w ogóle to poszukałbym tego:
Obrazek Wiem, że poza budżetem, ale chodzi ostatnio za mną. Podoba mi się bo przełamuje konwencję eleganta dzięki czerwonym akcentom. Czy jakoś tak... |
Trochę jednak za sportowy przez te czerwone wstawki. Jako EDC jak najbardziej, ale już strój bardziej elegancki odpada.
Za to ta wersja do mnie przemawia coraz bardziej:
Nie jest to limitka, ale tarcza połyskuje w przeciwieństwie do limitki gdzie zdaje się jest matowa (?).
:
Odpowiedz do tematu
Gycinki są w promocji po 2,1k a może jeszcze coś się da utargować.