Dzisiejszy dzień, 3 sierpnia, jest szczególnym dniem dla naszego Forum. Bowiem dokładnie rok temu, w ramach zakończenia bezsensownie ciągnącej się dyskusji na temat SŁUSZNOŚCI, będąc pchanym przez zdrowy rozsądek i chęć wyjścia naprzeciw prowadzącej do nikąd strzelaniny słownej wystukałem takiego oto posta:

Jednego byłem wówczas pewny – Forum będzie, od czasu do czasu może ktoś coś napisze, może się kiedyś spotkamy w jakimś małym gronie entuzjastów. I patrząc teraz z perspektywy minionego roku takie myślenie było moim największym błędem

Po 365 dniach istnienia Forum liczy ok. 200 aktywnych użytkowników, prawie 70 tysięcy postów a za nami 2 rewelacyjnie zorganizowane oficjalne spotkania. Z tego miejsca chciałbym bardzo podziękować wszystkim tym, którzy w dużej mierze przyczynili się do merytorycznego rozwoju Forum, mam tutaj na myśli głównie ekipę Zielonych i Kolorowych Nicków, a w szczególności Nadszyszkowników Svedosa i Alamo (wg statystyk), za pomoc w utrzymywaniu porządku na Forum ekipie Pomarańczowej w skadzie Blaz i Hotwax, oraz za świetną organizację dwóch oficjalnych spotkań Grzechowi i Kadariusowi i wszystkim pozostałym userom którzy codziennie pracują nad tym, aby nasze Forum mogło długo służyć jako merytorycznie najlepszy portal wiedzy zegarkowej i „przełamywacz” błędnych stereotypów.
Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję za wkład pracy, zaangażowanie i poświęcony czas, mam nadzieję, iż następna rocznica będzie jeszcze większą euforiom dla naszych oczu, gdy spojrzymy na statystyki.
Ojciec Założyciel
P.S Oczywiście, co się odwlecze to nie uciecze, także na najbliższym oficjalnym spotkaniu oblejemy miniony rok jakimś dobrym szampanikiem