witam,
Poproszę o polecenie lepszego wyboru między zegarkami z tematu:
- użytkowany głównie w weekendy i latem, pozostały czas głównie w rotomacie (jeżeli byłby to Orient
- orient ok 600 zl, Bulova ok 480 zł
- zasanicza różnica Orient mechanik, Bulova kwarc
Dziękuję za odpowiedzi!
Odpowiedz do tematu
: Orient Blue Ray vs Bulova98B130
Ostatnio zmieniony przez Brazzi 2015-01-03, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Brazzi 2015-01-03, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
: Re: Orient Blue Ray vs Bulova98B130
No ale sam sobie tutaj podpowiedziałeś
Ja bym wybrał Orienta, bo to fajny zegarek jest - wiem bo mam
Brazzi napisał/a: |
- zasanicza różnica Orient mechanik, Bulova kwarc |
No ale sam sobie tutaj podpowiedziałeś
Ja bym wybrał Orienta, bo to fajny zegarek jest - wiem bo mam
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Jak nie masz uczulenia na prąd to imo bulova - mnie się bardziej podoba
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Gdyby nie bateryjka w środku to bym sie nawet chwili nie wahał, widziałem ją na żywo i zrobiła na mnie wrażenie.
Z drugiej strony tego Orienta nie miałem na ręce, ale można przeczytać wiele pozytywnych opinii
Iks napisał/a: |
Jak nie masz uczulenia na prąd to imo bulova - mnie się bardziej podoba |
Gdyby nie bateryjka w środku to bym sie nawet chwili nie wahał, widziałem ją na żywo i zrobiła na mnie wrażenie.
Z drugiej strony tego Orienta nie miałem na ręce, ale można przeczytać wiele pozytywnych opinii
:
Orient jest spoko, nawet bardzo spoko, ale dla mnie koperta jest za bardzo wyoblona, taka delikatna, tam nie ma praktycznie żadnej prostej krawędzi - dla jednych to może być oczywiście plus. Tak czy inaczej bulova to też porządny zegarek, no i mi się po prostu bardziej podoba. Co byś nie wziął będziesz zadowolony, orient może być trochę łatwiejszy do odsprzedania później.
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
W Bulovach mocnym elementem jest mechanizm "Precisionist" z płynącą sekundą. W tym jest zdaje się klasyczny kwarc, więc tu bym się raczej skłaniał ku Orientowi.
Pozdrawiam
Eryk
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Tak, w serii Marine Star są zwykłe kwarce. Gdyby był precionist to by się nei było nad czym zastanawiać
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Jednak Orient.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Niedawno oglądałem tę Bulovę w salonie, IMO na żywo prezentuje się lepiej niż na zdjęciach. Ale i tak brałbym Orienta- w swojej wadze to pewniak. Poza tym nawet jeśli ci nie przypasuje, to nie będzie problemu z odsprzedażą na rynku wtórnym.
keep but care
:
Bulwa fajniejsza. Ale ja nieobiektywny jestem.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Jesli nasz nie za duży nadgarstek to lepszy będzie Oriant, świetnie leży na 16-17 cm. Buła też ma 42 mm średnicy, ale chyba więcej L2L i wydaje się być bardziej płaska.
Jesli bez przymiarki, to brałbym Orienta
[ Dodano: 2015-01-03, 17:50 ]
Chociaż cena 83 dolki robi wrażenie
Jesli bez przymiarki, to brałbym Orienta
[ Dodano: 2015-01-03, 17:50 ]
Chociaż cena 83 dolki robi wrażenie
:
Ray jest mniejszy od Bulovy ma 41mm niby nie dużo a jednak jak się go porówna do zegarków 42mm to jest to zauważalne. Niemniej to świetny zegarek jest - pewnie to żaden argument ale "leżakuje" już u mnie trzy lata i jak dotąd mi się nie znudził... a przez ten czas "parę" zegarków się przez moje pudełko przewinęło i poszło do innych pudełek... a on trwa
Z_bych napisał/a: |
Buła też ma 42 mm średnicy, |
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Daito, wiem, że fajny Własnie czekam na swojego drugiego. Sprzedaży pierwsego żałowałem już w chwili pakowania
Wymieniłem za VC Limited
Wymieniłem za VC Limited
:
Z_bych napisał/a: |
...
Wymieniłem za VC Limited |
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2015-01-03, 19:02, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Dorian06, Zamienię Limitkę VC na coś.
Mam luźną parę letnich skarpetek. Stan tak dobre 8,5/10
Mam luźną parę letnich skarpetek. Stan tak dobre 8,5/10
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2015-01-03, 19:02, w całości zmieniany 1 raz