Odpowiedz do tematu
: Zakupy z zagranicy (wus)
Chciałbym zapytać czy ktoś z Was robił zakupy zegarków z forum http://forums.watchuseek.com i czy jest to bezpieczne? Pojawiają się tam zegarki które na naszym rynku ciężko znaleźć (mam na myśli używane). Na co zwrócić uwagę kupując tam zegarek? Wiem, że przypadku użytkowników z terenu EU nie ma ryzyka naliczenia cła. Domyślam się również, że płatność paypal jest wskazana? Inna sprawa to konto paypal. Osobiście go nie posiadam ale czytałem, że np. Rudolf zajmuje się pomocą w zakupach poprzez paypal i sprowadzaniu towaru z zagranicy. Jednak on działa jako firma, więc czy w tym przypadku nie będzie musiał doliczyć 23% vat co czyni taki zakup praktycznie nieopłacalny? Czy lepiej poprosić o pomoc osobę prywatną? Jeśli są jeszcze jakieś sprawy o których powinienem wiedzieć to prosiłbym o pomoc.
:
WUS to największe forum zegarkowe świata...
I na ich bazarku pojawiają się okazje z całego świata...
W zakupach przez internet nie ma bezpiecznych transakcji, zawsze jest jakieś ryzyko...
Naturalnie warto płacić paypalem.
Nie zawsze sprzedawca będzie chciał Ci sprzedać - to szczególnie uwaga do Amerykanów...
Koszty wysyłki są relatywnie wysokie...
W zasadzie to wszystko o czym warto pamiętać na początek...
A zabawa zaczyna się potem...
I na ich bazarku pojawiają się okazje z całego świata...
W zakupach przez internet nie ma bezpiecznych transakcji, zawsze jest jakieś ryzyko...
Naturalnie warto płacić paypalem.
Nie zawsze sprzedawca będzie chciał Ci sprzedać - to szczególnie uwaga do Amerykanów...
Koszty wysyłki są relatywnie wysokie...
W zasadzie to wszystko o czym warto pamiętać na początek...
A zabawa zaczyna się potem...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Akurat ja mam 100% skuteczności zakupów na WUS.
Kupiłem 1 zegarek, a otrzymałem 0 zegarków
Ale to raczej nie jest reguła.
Kupiłem 1 zegarek, a otrzymałem 0 zegarków
Ale to raczej nie jest reguła.
:
Masz na myśli nasz kochany urząd celny?
Edit:
Santino, chyba 0%? Sprzedając wystawił Cię do wiatru? W takich przypadkach jest szansa na odzyskanie kasy z paypal?
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-01-26, 22:40, w całości zmieniany 2 razy
bow napisał/a: |
A zabawa zaczyna się potem... |
Masz na myśli nasz kochany urząd celny?
Edit:
Santino, chyba 0%? Sprzedając wystawił Cię do wiatru? W takich przypadkach jest szansa na odzyskanie kasy z paypal?
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-01-26, 22:40, w całości zmieniany 2 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2015-01-26, 22:46, w całości zmieniany 2 razy
Nie wiem jak to robi gościu od US margaretek ale myta nie zapłaciłem. I to dwa razy, raz przy zakupie a drugi przy naprawie.
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2015-01-26, 22:46, w całości zmieniany 2 razy
:
Kupowalem zegarki oferowane na WUS kilkukrotnie, z Europy, tudziez zza oceanów. Mam 100% skutecznosci, tzn. otrzymalem wszystkie, za ktore zaplacilem
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Mua też
goTomek napisał/a: |
tzn. otrzymalem wszystkie, za ktore zaplacilem |
Mua też
:
Hjegjemonu padł raczej ofiarą połączonych sił - złego pakowania sprzedawcy i przylepnych łap osób u przewoźnika i to cholera wie którego...
A ja złego słowa na celników nie powiem, a myślałem raczej o tego typu sytuacjach, gdy sprzedający wyraźnie nie chce Ci sprzedać zegarka i w ogóle nie zamierza z Tobą gadać, a jednak i tak ten zegarek udaje się kupić...
Bo o banałach, że nie wyśle do Polski to nawet nie będę gadał, to zasadniczo przedszkole kupowania...
Bonthyc napisał/a: | ||
Masz na myśli nasz kochany urząd celny? Edit: Santino, chyba 0%? Sprzedając wystawił Cię do wiatru? W takich przypadkach jest szansa na odzyskanie kasy z paypal? |
Hjegjemonu padł raczej ofiarą połączonych sił - złego pakowania sprzedawcy i przylepnych łap osób u przewoźnika i to cholera wie którego...
A ja złego słowa na celników nie powiem, a myślałem raczej o tego typu sytuacjach, gdy sprzedający wyraźnie nie chce Ci sprzedać zegarka i w ogóle nie zamierza z Tobą gadać, a jednak i tak ten zegarek udaje się kupić...
Bo o banałach, że nie wyśle do Polski to nawet nie będę gadał, to zasadniczo przedszkole kupowania...
:
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-01-26, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Czyli jak nie chce wysłać do Polski to trzeba mu wiercić dziurę w brzuchu?
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-01-26, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
:
ja do tej pory kupiłem z 10, cło zapłaciłem za pierwszy
być może to kwestia perswazji, ale jeśli deklarowałem risk po mojej stronie i (koniecznie) przesyłkę z trackingiem to wszyscy zadeklarowali żądaną wartość
wszystkie zegarki doszły
najtańsze wysyłki
Small Flat Rate Box 23,50 usd (tylko grubość do 4 cm, ale jeden magik mi nawet pudełko od Seiko rozłożył, że weszło)
first class też 23,50, może być większe pudło, tylko idzie dłuugo
w obu tracking szczątkowy
no i jest jeszcze polamer,ale jeszcze nie byłem zmuszony korzystać
być może to kwestia perswazji, ale jeśli deklarowałem risk po mojej stronie i (koniecznie) przesyłkę z trackingiem to wszyscy zadeklarowali żądaną wartość
wszystkie zegarki doszły
najtańsze wysyłki
Small Flat Rate Box 23,50 usd (tylko grubość do 4 cm, ale jeden magik mi nawet pudełko od Seiko rozłożył, że weszło)
first class też 23,50, może być większe pudło, tylko idzie dłuugo
w obu tracking szczątkowy
no i jest jeszcze polamer,ale jeszcze nie byłem zmuszony korzystać
:
Nie chce do Polski to niech wyśle na Twój hamerykański w 100% adres
2190 Oxford Rd,
Des Plaines, IL, 60018
http://www.polameronline.com/
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2015-01-26, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Bonthyc napisał/a: |
Czyli jak nie chce wysłać do Polski to trzeba mu wiercić dziurę w brzuchu? |
Nie chce do Polski to niech wyśle na Twój hamerykański w 100% adres
2190 Oxford Rd,
Des Plaines, IL, 60018
http://www.polameronline.com/
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2015-01-26, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
:
Jak olewa Twoje pisanie, to raczej kierunek na dostanie bana na forumie, gdy zgłosi sprawę do adminów...
Trzeba mieć wszędzie adresy lub swoje "kobiety"...
Jak porządny marynarz...
Bonthyc napisał/a: |
Czyli jak nie chce wysłać do Polski to trzeba mu wiercić dziurę w brzuchu? |
Jak olewa Twoje pisanie, to raczej kierunek na dostanie bana na forumie, gdy zgłosi sprawę do adminów...
Trzeba mieć wszędzie adresy lub swoje "kobiety"...
Jak porządny marynarz...
:
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-01-26, 23:19, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki! To trochę mi się rozjaśniło. A jak wygląda sprawa kiedy ktoś zrobił nas w bambuko i zegarka nie wysłał? Jak wyglądają mechanizmy zwrotu kasy z paypal? Tzn. https://www.paypal.com/pl...ity/buy-offebay konkretnie punkt 3. Co rozumieją przez przekształcenie sporu w roszczenie?
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-01-26, 23:19, w całości zmieniany 1 raz
:
Poczytaj głębiej forum, a wszystko znajdziesz.
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Odpowiedz do tematu
W większości przypadków sprzedawcy również zależy na sukcesie transakcji.
Raz po spór/roszczenie na PP są upierdliwe i po co to komu, dwa, że kupujący może obsmarować na forumie takiego sprzedawcę i wtedy kolejne sprzedaże nie będą szły...
Raz po spór/roszczenie na PP są upierdliwe i po co to komu, dwa, że kupujący może obsmarować na forumie takiego sprzedawcę i wtedy kolejne sprzedaże nie będą szły...