Z jasną tarczą:chrono Seiko czy pilot Orienta?
Odpowiedz do tematu

: Z jasną tarczą:chrono Seiko czy pilot Orienta?
Jak wiecie z innego wątku, bardzo chciałem kupić chrono z jasną tarczą. I w zasadzie znalazłem model, który powiedzmy zaspokaja moje estetyczne ;) wymagania... Natomiast też kołacze się we łbie jakiś lotnik. I tu mam dylemat... Akurat w tym przypadku nie ma dla mnie znaczenia czy automat (Orient) czy bateryjka (Seiko)
Co myślicie? Ewentualnie jakieś sugestie inne hmmm

czy

Ostatnio zmieniony przez Hogg 2015-03-25, 11:11, w całości zmieniany 1 raz
:
Orient jest bardzo fajny ;) Na skywatches chyba za $122.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Głos na orienta, podoba mi się tarcza typu B. :)

Maras68
[Usunięty]
:
wygrywa Orient - zdecydowanie cool

:
Głos na Orienta :)

rinkazki napisał/a:
... ma ktoś kod na 10% lub więcej? ...

pdrog napisał/a:
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane"....... ;)
:
a ja jednak za Seiko, IMO ładniejsze

:
Dzięki za pierwsze sugestie. Orienta takiego miałem, ale z niebieską tarczą i wykonanie itd świetne. Jedne, co mi troszkę nie pasi w nim, to koronka, a konkretnie jej kształt. Z typową lotniczą (duża "cebula" czy cuś) zyskał by na wyrazistości.

:
Ten kształt koronki to akurat też lotniczy klasyk - vide moja Helvetia sprzed circa 80 lat:
http://www.czwarty-wymiar...0030&start=1170

A co do Twojego wyboru, to myślę, że kumotrostwo w większości (nie jestem wyjątkiem) będą za Orientem jako za mechanikiem, nawet jeśli głośno się nie przyznają - taka to już niereprezentatywna grupa jest...

Seiko jest za "zwyczajne".

Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2015-03-25, 13:00, w całości zmieniany 1 raz
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Orient.

Na każdym szczycie jaki zdobędziesz znajdziesz mnie, jedzącego Twoje kanapki.
:
Seiko.

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
hmmm A może z ciemną :?:

;)

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Seiko,
lub Orient z ciemną :))

Jak Cię czytają tak Ci piszą

Daniel
:
Żodyn... :/

Może taki?

Co prawda ani to chrono ani pilot ale z jasną tarczą i bardziej mi się podoba :)
http://www.dutyfreeisland...ime-gents-watch

:
ten Woytkowy fajny
wenętrzny ring wygląda trochę jak sztuczny horyzont

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum