jakbym stanął przed takim dylematem to bym wybrał Gerlacha i tak zagłosowałem.
a mnie coś korci pilota od parnisa sobie sprowadzić
Odpowiedz do tematu
:
:
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-03-24, 15:54, w całości zmieniany 1 raz
Też się skłaniam ku P.24, napisałem nawet do ALAMO kilka nurtujących mnie pytań o ten model i dowiedziałem się, że 2 ostatnie sztuki im się właśnie sprzedały i muszę czekać aż będą mieli dostawę koronek do tego modelu.
W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, i tak muszę sprzedać stenka a dodatkowy czas na ochłonięcie i przemyślenie tematu dobrze mi zrobi.
Dzięki za pomoc koledzy!
W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, i tak muszę sprzedać stenka a dodatkowy czas na ochłonięcie i przemyślenie tematu dobrze mi zrobi.
Dzięki za pomoc koledzy!
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-03-24, 15:54, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2015-03-24, 08:18, w całości zmieniany 1 raz
Sprzedaj Stenka i poczekaj na P.24. To najładniejszy zegarek z pilotów, które pokazałeś. Jak dla mnie. Bardzo wygodny i nietuzinkowy. Maryna Kemmnera jest też fajna, nawet bardzo, ale to już nie ten styl.
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2015-03-24, 08:18, w całości zmieniany 1 raz
:
To prawda
Po okresie przerwy spowodowanej powtórną fascynacją nurkami, PZL wskoczył na nadgarstek ponownie i nie schodzi z niego praktycznie w ogóle, pomijając takie tam sprawy związane z pływaniem czy rąbaniem drewna i innymi aktywnościami fizycznymi, kiedy to zakładam niezawodnego w tych sprawach DW-5600. Ale to tylko dlatego, że szkoda mi paska.
Chwilę ponosiłem na parciaku, bo wydawał mi się wygodniejszy i lżejszy, ale po kilku dniach wróciłem do grubej czarnej skóry. Nosi się bardzo wygodnie a do tego bardzo fajnie wygląda na nadgarze.
Jak długo to potrwa - nie wiem. Na razie nie zaglądam do pudełka z innymi zegarkami. Kusi mnie co prawda Marina Militare w formacie Pam 111, ale co ja tam będę podrupkę nosił
Z_bych napisał/a: |
Sprzedaj Stenka i poczekaj na P.24. To najładniejszy zegarek z pilotów, które pokazałeś. Jak dla mnie. Bardzo wygodny i nietuzinkowy. Maryna Kemmnera jest też fajna, nawet bardzo, ale to już nie ten styl. |
To prawda
Po okresie przerwy spowodowanej powtórną fascynacją nurkami, PZL wskoczył na nadgarstek ponownie i nie schodzi z niego praktycznie w ogóle, pomijając takie tam sprawy związane z pływaniem czy rąbaniem drewna i innymi aktywnościami fizycznymi, kiedy to zakładam niezawodnego w tych sprawach DW-5600. Ale to tylko dlatego, że szkoda mi paska.
Chwilę ponosiłem na parciaku, bo wydawał mi się wygodniejszy i lżejszy, ale po kilku dniach wróciłem do grubej czarnej skóry. Nosi się bardzo wygodnie a do tego bardzo fajnie wygląda na nadgarze.
Jak długo to potrwa - nie wiem. Na razie nie zaglądam do pudełka z innymi zegarkami. Kusi mnie co prawda Marina Militare w formacie Pam 111, ale co ja tam będę podrupkę nosił
:
Zostaw Stenka, fajny jest .
:
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-03-24, 22:48, w całości zmieniany 4 razy
W stenku hipnotyzujące są mieniące się błękitem wskazówki, tych na pewno będzie mi brakowało w P.24. A może poczekać na nowego Batorego, tam takich wskazówek przynajmniej by mi nie brakowało. Albo zapolować na archimede.
PS.
Kiedyś miałem jeden zegarek na baterie i było ok, co to forum robi z ludzi.
PS.
Kiedyś miałem jeden zegarek na baterie i było ok, co to forum robi z ludzi.
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-03-24, 22:48, w całości zmieniany 4 razy
:
A to dopiero początek...Wiem coś o tym...
Bonthyc napisał/a: |
Kiedyś miałem jeden zegarek na baterie i było ok, co to forum robi z ludzi. |
A to dopiero początek...Wiem coś o tym...
:
Bonthyc, Jak nie Stenek to Arci jest dobrym wyborem.
Dobra bateria nie jest zła.
Dobra bateria nie jest zła.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Skąd taka kwota? Z tego co widzę na ich nowej stronie http://www.tisellkr.com/ zegarek typu A kosztuje 159,9$ z przesyłką, czyli ok. 600 zł + 23% VAT, co daje ok. 740 zł. Nie wiem jak z cłem, ale raczej nie będzie to 400 zł..
Edit: ok, widzę, że to inny model zegarka, ale chciałbym poznać, skąd taka wysoka kwota zakupu
Ostatnio zmieniony przez Wolti 2015-03-25, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Bonthyc napisał/a: |
Po kontakcie z Rudolfem wychodzi na to, że ściągnięcie nowego Tisella wraz z opłatami, prowizją, cłem, vatem (Koreańce wysyłają kurierem) wszystko razem wyjdzie w granicach 1200zł. |
Skąd taka kwota? Z tego co widzę na ich nowej stronie http://www.tisellkr.com/ zegarek typu A kosztuje 159,9$ z przesyłką, czyli ok. 600 zł + 23% VAT, co daje ok. 740 zł. Nie wiem jak z cłem, ale raczej nie będzie to 400 zł..
Edit: ok, widzę, że to inny model zegarka, ale chciałbym poznać, skąd taka wysoka kwota zakupu
Ostatnio zmieniony przez Wolti 2015-03-25, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
:
Wolti, poszło PW.
:
Może dlatego, że do niedawna nie dało się kupić na stronie.
Sam kupowałem przez serwis thebestbuykorea.com i z ich prowizją wyszło mi $205.
Po aktualnym kursie paypala...
Wolti napisał/a: | ||
Skąd taka kwota? Z tego co widzę na ich nowej stronie http://www.tisellkr.com/ zegarek typu A kosztuje 159,9$ z przesyłką, czyli ok. 600 zł + 23% VAT, co daje ok. 740 zł. Nie wiem jak z cłem, ale raczej nie będzie to 400 zł.. Edit: ok, widzę, że to inny model zegarka, ale chciałbym poznać, skąd taka wysoka kwota zakupu |
Może dlatego, że do niedawna nie dało się kupić na stronie.
Sam kupowałem przez serwis thebestbuykorea.com i z ich prowizją wyszło mi $205.
Po aktualnym kursie paypala...
:
Tisell znow na ebayu wystawia i to w licytacji, mozna probowac
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Mam w obserwowanych.
goTomek napisał/a: |
Tisell znow na ebayu wystawia i to w licytacji, mozna probowac |
Mam w obserwowanych.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Coś mi się kojarzy, że wcześniej pilot z tarczą A w rozmiarze 43mm miał inny mechanizm (jakaś kopia ety, 28000 bph)
:
Odpowiedz do tematu
42mm na ST21