Dostałem z wiaderka radyjko junghansa (werk bw615). I gupi jezdem. Nijak nie wiem jak go ustawić. Coś się dzieje przy kombinacji z przyciskami ale tylko "coś"...
Taki łocz:
Odpowiedz do tematu
: Jak ustawić junghansa na bw615
Ostatnio zmieniony przez kwater 2015-04-21, 06:27, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez kwater 2015-04-21, 06:27, w całości zmieniany 1 raz
"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
:
RC sugeruje ze jest radio comtrolled...nie synchronizuje sie sam?bo chyba powinien...
:
Wiem, że jest radiowy. Normalnego bym chyba już rozkminił... Leży sobie grzecznie na parapecie już parę godzi i nic... Spróbuję wymienić baterię. Na razie cyferki i antenka na wyświetlaczu sobie migają i o 22.15 zegarek wskazuje 20.40...
:
kwater, czy czasem nie jest tak, że synchronizuje się automatycznie raz na dobę
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Jest to możliwe. Na razie leży na parapecie, może się zsynchronizuje...
:
W starszym modelu Oceanusa musiałem po dłuższym nieużywaniu i braku energii słonecznej musiałem wymusić synchronizacje z tym że manual był w sieci do pobrania .
Te zegarki synchronizują się w nocy , pewnie Junghans też .
Te zegarki synchronizują się w nocy , pewnie Junghans też .
:
Ostatnio zmieniony przez kwater 2015-04-20, 07:54, w całości zmieniany 1 raz
Udało mi sie wymusić jakiś ruch wskazówek (minutowa i godzinowa obleciały tarczę wkolo, skundowa ustawiła sia na "8") To było wczoraj. Przez noc nic sie nie zmieniło... Najgorsze, że to stary mechanizm i na stronie junghansa nie ma nawet wzmianki o nim, a wyszukiwarki dają tylko linki do aukcji...
Ostatnio zmieniony przez kwater 2015-04-20, 07:54, w całości zmieniany 1 raz
:
Może spróbuj zrobić reset
Wyciągnij baterię na kilka minut, może coś pomoże
Wyciągnij baterię na kilka minut, może coś pomoże
rinkazki napisał/a: |
... ma ktoś kod na 10% lub więcej? ... |
pdrog napisał/a: |
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane"....... |
:
kwater Pokaż dekielek, co tam napisali ? I ile masz przycisków po bokach koperty ?
:
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2015-04-20, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
myślisz że jak nie umie ustawić jaunghansa to będzie umiał policzyć przyciski?
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2015-04-20, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ostatnio zmieniony przez kwater 2015-04-21, 06:51, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli wierzyć kilku osobom które pytałem zegarek ma dwa przyciski (Ratler Wściekły I ) Na deklu oprócz zwyczajowych "all stainless steel", "water resistant" i "junghans" nie ma nic, ani nazwy modelu, ani gdzie robiony. Mechanizm wygląda prawie jak wyjęty z kwarcowego łucza (fotki zrobię po południu) Swoją drogą bateria była marki grundig (prawie zapomniałem, że była taka firma )
Dostałem od Z_bycha instrukcję i wydaje mi się, że jestem bliżej niż dalej. Po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii (trzeba odczekać tak 30s, kondensatory ma niezłe ) zegarek przestawia się w tryb manualnego ustawiania godziny, niestety nie podano czy ustawić aktualny czas czy godzinę 0.00. Wczoraj nie bardzo miałem kiedy się pobawić i przetestowałem tylko na "aktualnym" i niestety po nocy zegarek wskazuje czas zupełnie "od czapy"... Być może ustawił sie na czas Pensylwanii jak podaje instrukcja
Dostałem od Z_bycha instrukcję i wydaje mi się, że jestem bliżej niż dalej. Po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii (trzeba odczekać tak 30s, kondensatory ma niezłe ) zegarek przestawia się w tryb manualnego ustawiania godziny, niestety nie podano czy ustawić aktualny czas czy godzinę 0.00. Wczoraj nie bardzo miałem kiedy się pobawić i przetestowałem tylko na "aktualnym" i niestety po nocy zegarek wskazuje czas zupełnie "od czapy"... Być może ustawił sie na czas Pensylwanii jak podaje instrukcja
Ostatnio zmieniony przez kwater 2015-04-21, 06:51, w całości zmieniany 1 raz
:
No właśnie. Może on nie jest wielozakresowy tylko robiony na USA.
Ale wtedy i tak można ustawić aktualny czas i działa jak zwykły kwarc.
Mam Junghansa Mega z modułem wyłącznie na USA i działa.
Nawet bez synchronizacji chodzi dosyć dokładnie.
Odpowiedz do tematu
kwater napisał/a: |
... Być może ustawił sie na czas Pensylwanii jak podaje instrukcja |
No właśnie. Może on nie jest wielozakresowy tylko robiony na USA.
Ale wtedy i tak można ustawić aktualny czas i działa jak zwykły kwarc.
Mam Junghansa Mega z modułem wyłącznie na USA i działa.
Nawet bez synchronizacji chodzi dosyć dokładnie.