Witam,
poszukuję jakiegoś fajnego zegarka w okolicy 400 zł. Najbardziej podoba mi się srebrna koperta i bransoletka, a do tego niebieska tarcza. Do gustu przypadła mi Omega filmowego Bonda. Może istnieje jakiś tańszy zegarek, który jest do niej podobny? Znalazłem Festina F16817/2 oraz Casio EF-562D (są jakieś różne wersje, które nie wiem czym się różnią) - te wydają się ok, ale chętnie przejrzę jakieś inne propozycje. Obwód mojego nadgarstka wynosi 17-18 cm. Mile widziane szafirowe szkło i niska waga, ale to raczej cechy droższych zegarków.
Jestem kompletnym laikiem, dlatego proszę Was o pomoc!
Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz do tematu
: Zegarek na co dzień - niebieska tarcza [ok. 400 zł]
Ostatnio zmieniony przez Sn1PeR 2015-05-10, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Sn1PeR 2015-05-10, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
:
Cześć,
kilka propozycji
Orien Ray
i jego starsza wersja Mako
Lub w stylu lotniczym (i pewnie ciut ponad budżet)
kilka propozycji
Orien Ray
i jego starsza wersja Mako
Lub w stylu lotniczym (i pewnie ciut ponad budżet)
:
+1 dla Ray, szukaj numeru ref. CEM65009D a więcej zdjęć masz tu: http://czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=14781
[ Dodano: 2015-05-11, 07:43 ]
Przy tym kursie dolara będzie podchodził niestety pod 500zł, ale ma szafir i automat, imho warto.
[ Dodano: 2015-05-11, 07:43 ]
Przy tym kursie dolara będzie podchodził niestety pod 500zł, ale ma szafir i automat, imho warto.
Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
:
Ostatnio zmieniony przez Mariusz 2015-05-11, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
Szafiru to Ray w standardzie nie ma, chyba że modowany.
Ostatnio zmieniony przez Mariusz 2015-05-11, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
:
Ewentualnie, jeśli nie masz uczulenia na prąd, Orient Devario. Noszę od od dwóch lat i nie narzekam:
keep but care
:
Zdecydowanie Mako najbardziej mi się podoba. Są jakieś różnice między nim, a Rayem pomijając cyfry?
Na alledrogo aktualnie jest wystawiony Mako, warto brać?
Jak z zegarkami w moim budżecie o takiej stylistyce?
Na alledrogo aktualnie jest wystawiony Mako, warto brać?
Jak z zegarkami w moim budżecie o takiej stylistyce?
:
Indeksy, wskazówki, cyferki na bezelu - kosmetyka
Natomiast tarcza w Rayu jest obłędna, znaczy w niebieskim, ta w starym mako sie nie umywa nawet. No i bransoletka ciut fajniejsza w Rayu, ale to juz kwestia co sie komu podoba
Zależy jaki stan i cena.
Znaczy z subtarczkami chrono?
No to raczej jakiś Casio Edifice, np. taki jak wspominałeś EF-562D-2A albo ciut droższy EFR-527D-2A
Sn1PeR napisał/a: |
Są jakieś różnice między nim, a Rayem pomijając cyfry? |
Indeksy, wskazówki, cyferki na bezelu - kosmetyka
Natomiast tarcza w Rayu jest obłędna, znaczy w niebieskim, ta w starym mako sie nie umywa nawet. No i bransoletka ciut fajniejsza w Rayu, ale to juz kwestia co sie komu podoba
Na alledrogo aktualnie jest wystawiony Mako, warto brać? |
Zależy jaki stan i cena.
o takiej stylistyce |
Znaczy z subtarczkami chrono?
No to raczej jakiś Casio Edifice, np. taki jak wspominałeś EF-562D-2A albo ciut droższy EFR-527D-2A
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
A gdzie łun niebieski jest?
kornel91 napisał/a: |
Sn1PeR, bierz i tyle
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=22908 |
A gdzie łun niebieski jest?
русский тролль иди нахуй
:
Czarny też ładny
goTomek napisał/a: | ||
A gdzie łun niebieski jest? |
Czarny też ładny
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Prawda, ale kolega szuka niebieskiego, a po drugie to akurat czarny to Mako ładniejszy. IMO oczywiście
русский тролль иди нахуй
:
http://allegro.pl/zegarek...5335219418.html
Kusisz... Muszę jeszcze przemyśleć i przeanalizować. Ale wiem przynajmniej, że biorę Raya!
Gdzie kupować? W Polandii chyba ich nie ma, więc rzucać się na ebay czy jakieś sklepy?
goTomek napisał/a: |
Zależy jaki stan i cena. |
http://allegro.pl/zegarek...5335219418.html
kornel91 napisał/a: |
Sn1PeR, bierz i tyle |
Kusisz... Muszę jeszcze przemyśleć i przeanalizować. Ale wiem przynajmniej, że biorę Raya!
Gdzie kupować? W Polandii chyba ich nie ma, więc rzucać się na ebay czy jakieś sklepy?
:
Sn1PeR, mi się też niebieski bardziej podoba
https://www.schoeneuhren....modell/a-10933/
Sprawdzony niemiecki sklep.
https://www.schoeneuhren....modell/a-10933/
Sprawdzony niemiecki sklep.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Cena bardzo fajna, ale tyle paprochów na zdjęciach, że ciężko zobaczyć, czy to czasem nie rysy, w tym jedna mocno widoczna na szkle Trzeba by dopytać i jak to faktycznie paprochy a nie rysy to ja bym brał
No i to bigmak, znaczy Big Mako, kolejna wersja i sporo większa, ale za to jeszcze fajniejsza, niektórzy wręcz twierdzą, że to million dolar watch
Na nadgarstek 17-18 by akurat pasował, ale bardzo lekki (a wspominałeś na początku że na tym Ci zależy) to on nie jest
/edit: doczytałem, że ma jakieś ryski faktycznie... jeśli niewielkie to przy aktualnej cenie i tak jest dobrze, ale to licytacja, więc nie wiadomo za ile pójdzie.
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2015-05-11, 17:28, w całości zmieniany 1 raz
Sn1PeR napisał/a: | ||
http://allegro.pl/zegarek...5335219418.html |
Cena bardzo fajna, ale tyle paprochów na zdjęciach, że ciężko zobaczyć, czy to czasem nie rysy, w tym jedna mocno widoczna na szkle Trzeba by dopytać i jak to faktycznie paprochy a nie rysy to ja bym brał
No i to bigmak, znaczy Big Mako, kolejna wersja i sporo większa, ale za to jeszcze fajniejsza, niektórzy wręcz twierdzą, że to million dolar watch
Na nadgarstek 17-18 by akurat pasował, ale bardzo lekki (a wspominałeś na początku że na tym Ci zależy) to on nie jest
/edit: doczytałem, że ma jakieś ryski faktycznie... jeśli niewielkie to przy aktualnej cenie i tak jest dobrze, ale to licytacja, więc nie wiadomo za ile pójdzie.
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2015-05-11, 17:28, w całości zmieniany 1 raz
русский тролль иди нахуй
:
Odpowiedz do tematu
Teraz sam już nie wiem... W starciu ten z allegro i ten co podałeś to który lepszy?
Nie jestem pewien na 100%, ale ten Big Mako waży 386 g, a zwykły 170 g!
Nie jestem pewien na 100%, ale ten Big Mako waży 386 g, a zwykły 170 g!