Doszedłem do ściany
Odpowiedz do tematu

: Doszedłem do ściany
Ehh Panie i Panowie. Doszedłem do ściany. Patrzę na półkę z zegarkami i żaden mnie nie cieszy. Żodyn! Ale sprzedawać żal bo te cholerne sentymenty. Z drugiej strony zegarek, który mógłby mi dać sporo radości jest ponad mój budżet. Seiko i Orient odpada, marzy mi się europejczyk. Przykładowo taki Sinn U1, Fortis B52. Z Japonii to może jedynie jakiś wypasiony Citek. Tyle, że wszystko to nie w tej półce cenowej :( Nie chce szukać substytutów bo nie będą mnie cieszyć na dłuższą metę. Może coś z mikrobrandów. Zegarek EDC, ewentualnie niekonwencjonalny diver vide Sinn.

Nie licząc vintage, chyba naprawdę potrzebuję mieć 2 zegarki. Eleganta i codzienniaka, bo Casio na basen już jest....

Jak żyć? :(

Dodam, że na chwilę obecną mógłbym na zegarek przeznaczyć maksymalnie 1500 PLN. Nie oczekuję na super propozycje. Chyba po prostu bardziej potrzebowałem się wyżalić :)

Ostatnio zmieniony przez Buczo 2015-05-18, 16:45, w całości zmieniany 1 raz
:
Automat, kwarc. eco-drive?

Z mikrobandów może, Prometheus?

:
Maranez? Helson w brass?

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
: Re: Doszedłem do ściany
Buczo napisał/a:
Nie chce szukać substytutów bo nie będą mnie cieszyć na dłuższą metę.

Buczo napisał/a:
Dodam, że na chwilę obecną mógłbym na zegarek przeznaczyć maksymalnie 1500 PLN.

Nie kupuj, kasę oddaj komuś na przechowanie. Dozbieraj i kup coś co Cię będzie cieszylo ;)

Możesz mi odpalić 5zł za złotą radę cool

:
Ile taki Prometeusz :?:

muchacho_, czekam nadal. :))

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Kupisz Sinna, kupisz Fortisa, kupisz jeszcze coś innego i też w końcu się nimi znudzisz, ewentualnie zawiodą oczekiwania. Z doświadczenia mówię :złośliwiec:

:
Cytat:
Ile taki Prometeusz :?:

Tez mi sie podoba , dobrze ze nie mam kasy

:
Dorian06 napisał/a:

Ić pan stont! plask

:
A może tak w ogóle nic nie robić w tym temacie i posługiwać się komórką w zakresie sprawdzania godziny? :P

P.S. Prometheusy fajne są! :)

Maras68
[Usunięty]
:
BUCZO - jak masz taką kaskę to wal w Prometeusza cool ja bym szarpał...............

Szymon
[Usunięty]
:
Maras68 napisał/a:
BUCZO - jak masz taką kaskę to wal w Prometeusza cool ja bym szarpał...............

Ty to wszystko ostatnio tak szarpiesz.... Gerlach zwłaszcza :złośliwiec:

Maras68
[Usunięty]
:
bym szarpał gdybym miał taką kasę-czy wyraziłem się w sposób niejasny :?:
a ponieważ środki idą na inne cele ważniejsze, to bym szarpał, ale nie szarpię, w tym Gerlacha...
ale gdybym tak srał kasą to bym zassał wiaderko na luzie ....
a tak to ja doszedłem do ściany i na razie stoję w miejscu-proza życia....... :głową w mur:

Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-05-18, 19:09, w całości zmieniany 2 razy
:
muchacho_ napisał/a:
Dorian06 napisał/a:

Ić pan stont! plask

hmmm ale gdzie. :P

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
Szymon
[Usunięty]
:
Maras68 napisał/a:
bym szarpał gdybym miał taką kasę-czy wyraziłem się w sposób niejasny :?:
a ponieważ środki idą na inne cele ważniejsze, to bym szarpał, ale nie szarpię, w tym Gerlacha...
ale gdybym tak srał kasą to bym zassał wiaderko na luzie ....
a tak to ja doszedłem do ściany i na razie stoję w miejscu-proza życia....... :głową w mur:

Maras,

Przecież ja tak po kolezensku się wyzłośliwiam

pifko

Ostatnio zmieniony przez Szymon 2015-05-18, 19:15, w całości zmieniany 1 raz
:
Buczo napisał/a:
A może tak w ogóle nic nie robić w tym temacie i posługiwać się komórką w zakresie sprawdzania godziny? :P

P.S. Prometheusy fajne są! :)

Jeśli się widzi to brać.
A może takie Seiko jak ma Maciek :?:

Apa13 napisał/a:
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum