Nowy zegarek do 1500 zł
Odpowiedz do tematu

: Nowy zegarek do 1500 zł
Cześc. Jakoś na lipiec zaplanowałem sobie zakup nowego zegarka. Musi byc koniecznie automatyczny lub mechaniczny. Najlepiej w granicach 40-42 mm, ale jak dobrze leży to maksymalnie 44mm. Na pewno nie garniturowiec, zdecydowanie bardziej coś militarnego, kompresor czy pilot. Divery raczej odpadają. Ponieważ większość zegarków mam z jasną tarczą to tym razem zdecyduję się na coś ciemniejszego. Budżet jak w temacie do 1500 maksymalnie (choć 1000 bardziej by mi odpowiadał). Aktualnie na tapecie są 4 propozycje.

Grelach Navigator

Gerlach Orzeł

Seagull d813.581 - stalowa koperta

Seiko SARG007

Zapraszam do udziału w ankiecie, chętnie też poczytam jakiś dodatkowych opinii o wymienionych zegarkach, albo propozycji czegoś innego.

Ostatnio zmieniony przez Roso 2015-05-31, 13:01, w całości zmieniany 1 raz
:
Dla mnie król jest tylko jeden :twisted:

"Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
:
O Alpiniście też myslałem, bardzo mi się podoba. Niestety jest chyba trochę za mały i trochę za drogi (cena podobna do SARG007)

:
Roso ciężki masz orzech do zgryzienia. Z Twoich propozycji wybrałbym Seiko lub Nawigatora. Ale jakbym miał wolne w tej chwili 1500 papierków, wybrałbym propozycję Elixa :))
http://www.watchhubs.net/...15-sarb017.html

:
Nawigator ale bez daty pifko

:
Kiedyś zastanawiałem się również nad takim Orientem.
Może Tobie przypasuje ? Zmieścisz się prawie w kwocie 1k :)

Ostatnio zmieniony przez Elix 2015-05-31, 13:48, w całości zmieniany 1 raz
"Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Szymon
[Usunięty]
:
Nawigatora bierz bo świetny jest.
SARG007 też super, ale on chyba jest mniejszy niz zakładane 40-42mm hmmm

Ostatnio zmieniony przez Szymon 2015-05-31, 13:56, w całości zmieniany 1 raz
:
W sumie to wszystkie można wrzucić do pudełka i kolekcji. Seagull jest rewelka (choć ja miałem czarną wersję) - zielony mniej praktyczny - za to indeksy robią robotę. Navigator mnie bardzo pozytywnie zaskoczył - ale bierz wersję bez daty bo psuje efekt. Dla mnie świetny zegar. Orła w łapach nie miałem - w lipcu gdzieś powinna być moja kolej. Seiko imo najsłabsze z proponowanego zestawienia.

Pomyślałbym jeszcze o stenku pilocie (lekko ponad budżet), tissocie PRS516 (świetny sportowiec) - też minimalnie ponad budżet:

:
Słoniu napisał/a:
Navigator mnie bardzo pozytywnie zaskoczył - ale bierz wersję bez daty bo psuje efekt.

Co kto lubi. Ja sobie Navigatora bez daty nie wyobrażam:

Pozdrawiam
Eryk

We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Erolek napisał/a:
Słoniu napisał/a:
Navigator mnie bardzo pozytywnie zaskoczył - ale bierz wersję bez daty bo psuje efekt.

Co kto lubi. Ja sobie Navigatora bez daty nie wyobrażam:
Obrazek

Pozdrawiam
Eryk

I o to chodzi aby pięknie się różnić pifko

:
Orient

http://m.ebay.pl/itm/3611...649&_mwBanner=1

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
nad tym orientem się tez zastanawiałem, ale na niektórych zdjęciach wygląda tak sobie. A np, na zdjęciu pokazanym przez Elixa wygląda świetnie.

P.S
Teraz zobaczyłem, że to jednak dwa różne zegarki. W tym pierwszy nie wiem czy nie przesyt na tarczy, co do drugiego to chyba za elegancki.

Ostatnio zmieniony przez Roso 2015-05-31, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
:
Navigator, bez daty jak ktoś powyżej wspomniał ;)
Seiko odpada, za bardzo rżnięte z Hamiltona :(
W dalszej kolejności Orzeł i Seagull.

Brałbym pod rozwagę również Stenka, co to go Słoniu pokazał ;) IMO to świetny zegar

Pozdrawiam, Wojtek

... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Roso, ten co ja wrzuciłem i mają go IKS i Woytec jest bardzo fajny. Oglądałem na żywo i IMO warty rozważenia.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
kornel91, Woytec wiem, że ma, ale w innym kolorze. Zegarki jako takie bardzo mi sie podobają. Są jednak chyba troche zbyt eleganckie. Myślałem o czymś bardziej uniwersalnym. Nie zmienia to faktu, że pewnie kiedyś go nabędę. Żonie bardzo podoba sie ta wersja co ma Woytec i chciałaby taki :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum