Witam Panowie, myślę o kupieniu jakiegoś ładnego zegarka, nie chcę jednak wydawać sumy przekraczającej 450 zł - na Allegro upatrzyłem sobie Fossila CH2601 - co o nim myślicie? Ogólnie wyczytałem, że zegarki na bransolecie są bardziej uniwersalne, więc jako podstawowa opcja są dobrym wyborem.
Mam jeszcze pytanie odnośnie rozmiaru zegarka - w którym dokładnie miejscu powinno się mierzyć obwód nadgarstka, i ile powinien wynosić luz w pasku/bransolecie? W zależności od tego, czy wezmę pod uwagę wystającą kostkę po zewnętrznej stronie nadgarstka, u mnie to od 17 do 18 cm. Ogłoszenie na Allegro wskazuje, że sugerowany obwód nadgarstka to 16 do 22 cm (wg oficjalnej strony obwód zapiętej bransolety to 20 cm?) - podejrzewam jednak, że jeśli bransoleta będzie za długa, to nie obędzie się bez wizyty u zegarmistrza celem jej skrócenia.
Jeśli wiecie o jakimś innym dobrym modelu, dajcie znać w odpowiedzi - powinien jednak mieć czarną tarczę, takie najbardziej mi się podobają.
Odpowiedz do tematu
: Pomoc w dobraniu zegarka na co dzień
:
Dyskusja zaczyna się i kończy na Seiko
:
Jakieś Orienty pewnie w tych okolicach cenowych też się znajdą. Z seikowatych jeszcze Lorus i Pulsar. Jak tkoś lubi bateryjki to całe chmary Casio, Timexa i Swatcha. Z bardziej egzotycznych - CWC G10 będzie w tej cenie.
Pozdrawiam
Eryk
tomaczo napisał/a: |
Dyskusja zaczyna się i kończy na Seiko |
Jakieś Orienty pewnie w tych okolicach cenowych też się znajdą. Z seikowatych jeszcze Lorus i Pulsar. Jak tkoś lubi bateryjki to całe chmary Casio, Timexa i Swatcha. Z bardziej egzotycznych - CWC G10 będzie w tej cenie.
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Nowy CWC G10 to koszt 150 funciaków
edit: bardzo dobry wybór
Ostatnio zmieniony przez jimmy 2015-08-31, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Erolek napisał/a: | ||
Jakieś Orienty pewnie w tych okolicach cenowych też się znajdą. Z seikowatych jeszcze Lorus i Pulsar. Jak tkoś lubi bateryjki to całe chmary Casio, Timexa i Swatcha. Z bardziej egzotycznych - CWC G10 będzie w tej cenie. Pozdrawiam Eryk |
Nowy CWC G10 to koszt 150 funciaków
edit: bardzo dobry wybór
Ostatnio zmieniony przez jimmy 2015-08-31, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Myślałem o takim z drugiej ręki. Ciekawszy, bo będzie miał bicia na deklu.
Pozdrawiam
Eryk
jimmy napisał/a: |
Nowy CWC G10 to koszt 150 funciaków edit: bardzo dobry wybór |
Myślałem o takim z drugiej ręki. Ciekawszy, bo będzie miał bicia na deklu.
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Jeśli do 450zł to tylko jakiś model Casio
Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
Pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
:
IMO najlepiej poszukać w Seiko, Citizen, Orient. No i Casio oczywiście.
Jest tego mnóstwo i ciężko będzie wybrać, ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko.
Fossila bym odpuścił
Jest tego mnóstwo i ciężko będzie wybrać, ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko.
Fossila bym odpuścił
:
Po bazarku się rozejrzyj, z drugiej ręki naprawdę fajne zegary w dobrej cenie można dostać.
Jak Cię czytają tak Ci piszą
Daniel
Daniel
:
Odpowiedz do tematu
Jak nie gryzie to Poganin z biała tarczą.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |