Pomoc w dobraniu zegarka na co dzień
Odpowiedz do tematu

: Pomoc w dobraniu zegarka na co dzień
Witam Panowie, myślę o kupieniu jakiegoś ładnego zegarka, nie chcę jednak wydawać sumy przekraczającej 450 zł - na Allegro upatrzyłem sobie Fossila CH2601 - co o nim myślicie? Ogólnie wyczytałem, że zegarki na bransolecie są bardziej uniwersalne, więc jako podstawowa opcja są dobrym wyborem.

Mam jeszcze pytanie odnośnie rozmiaru zegarka - w którym dokładnie miejscu powinno się mierzyć obwód nadgarstka, i ile powinien wynosić luz w pasku/bransolecie? W zależności od tego, czy wezmę pod uwagę wystającą kostkę po zewnętrznej stronie nadgarstka, u mnie to od 17 do 18 cm. Ogłoszenie na Allegro wskazuje, że sugerowany obwód nadgarstka to 16 do 22 cm (wg oficjalnej strony obwód zapiętej bransolety to 20 cm?) - podejrzewam jednak, że jeśli bransoleta będzie za długa, to nie obędzie się bez wizyty u zegarmistrza celem jej skrócenia.

Jeśli wiecie o jakimś innym dobrym modelu, dajcie znać w odpowiedzi - powinien jednak mieć czarną tarczę, takie najbardziej mi się podobają.

:
Zacznij tu http://www.czwarty-wymiar...976&view=newest

Non serviam.
:
Dyskusja zaczyna się i kończy na Seiko :złośliwiec:

:
tomaczo napisał/a:

Jakieś Orienty pewnie w tych okolicach cenowych też się znajdą. Z seikowatych jeszcze Lorus i Pulsar. Jak tkoś lubi bateryjki to całe chmary Casio, Timexa i Swatcha. Z bardziej egzotycznych - CWC G10 będzie w tej cenie.

Pozdrawiam
Eryk

We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Erolek napisał/a:
tomaczo napisał/a:

Jakieś Orienty pewnie w tych okolicach cenowych też się znajdą. Z seikowatych jeszcze Lorus i Pulsar. Jak tkoś lubi bateryjki to całe chmary Casio, Timexa i Swatcha. Z bardziej egzotycznych - CWC G10 będzie w tej cenie.

Pozdrawiam
Eryk

Nowy CWC G10 to koszt 150 funciaków ;)

edit: bardzo dobry wybór pifko

Ostatnio zmieniony przez jimmy 2015-08-31, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
jimmy napisał/a:

Nowy CWC G10 to koszt 150 funciaków ;)
edit: bardzo dobry wybór pifko

Myślałem o takim z drugiej ręki. Ciekawszy, bo będzie miał bicia na deklu.

Pozdrawiam
Eryk

We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Jeśli do 450zł to tylko jakiś model Casio ;)

Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
A od przyjaciół Majfriendów cuś?
Jakiś Parnis ładny?

http://www.manbushijie.com/c/parnis_0365

Pozdrawiam,
Wojtek
:
IMO najlepiej poszukać w Seiko, Citizen, Orient. No i Casio oczywiście.
Jest tego mnóstwo i ciężko będzie wybrać, ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko.
Fossila bym odpuścił nono

:
Po bazarku się rozejrzyj, z drugiej ręki naprawdę fajne zegary w dobrej cenie można dostać.

Jak Cię czytają tak Ci piszą

Daniel
:
Jak nie gryzie to Poganin z biała tarczą.

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum