Panowie, zastanawiam się nad kupnem zegarka do garnituru (budżet, powiedzmy, do 1500 zł) ale chciałbym, żeby był w miarę uniwersalny. Mam na myśli to, żeby nie wyglądał pretensjonalnie przy nieco mniej oficjalnym stroju bo kupno zegarka, który założę kilka razy do roku mija się z celem. Często noszę sportowe marynarki i koszule i chciałbym, żeby też do takiego ubioru pasował.
Pytanie jest oczywiście kwestią gustu, zmieniających się trendów itd. ale jestem ciekaw Waszego zdania. Czy da się to pogodzić?
Odpowiedz do tematu
: Uniwersalny garniturowiec
:
Jak sportowo to może takie coś
Można zapolować na używkę w twoim budżecie.
Można zapolować na używkę w twoim budżecie.
:
Do sportowej marynarki:
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=24217
A co zostanie z budżetu na garniturę typu bambino/symphony
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=24217
A co zostanie z budżetu na garniturę typu bambino/symphony
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Tisek PR516 to fajna propozycja, lezy na bazarku na drugim forum.
:
+1
goTomek napisał/a: |
Obrazek |
+1
Pozdrawiam, Wojtek
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Aha, Omega Seamaster z lat +/- 1960-70 .
Cytat: |
Pytanie jest oczywiście kwestią gustu, zmieniających się trendów itd. ale jestem ciekaw Waszego zdania. Czy da się to pogodzić? |
Aha, Omega Seamaster z lat +/- 1960-70 .
Antisocial and faceless...
:
To tak w stylu Bonda Ciekawy pomysł ale taki sikor w dobrym stanie chyba trochę więcej niż 1,5 koła będzie kosztować?
Dziękuję wszystkim za propozycje, najbliżej mi chyba póki co do Certiny DS1
mw75 napisał/a: | ||
Aha, Omega Seamaster z lat +/- 1960-70 . |
To tak w stylu Bonda Ciekawy pomysł ale taki sikor w dobrym stanie chyba trochę więcej niż 1,5 koła będzie kosztować?
Dziękuję wszystkim za propozycje, najbliżej mi chyba póki co do Certiny DS1
:
Eee... Bambino/symphony, a reszte na dziwki i alkohol, coby sie nie zmarnowalo, albo cus...
rmaya napisał/a: |
Do sportowej marynarki:
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=24217 A co zostanie z budżetu na garniturę typu bambino/symphony |
Eee... Bambino/symphony, a reszte na dziwki i alkohol, coby sie nie zmarnowalo, albo cus...
Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
:
Nie w stylu Bonda, nie ten budżet .
Mówimy o uniwersalnym garniturowcu, modeli było sporo, w różnych kopertach, na różnych mechanizmach, od lat 1950, wiele b. łądnych:
I akurat w budżecie powinny się zmieścić.
Mówimy o uniwersalnym garniturowcu, modeli było sporo, w różnych kopertach, na różnych mechanizmach, od lat 1950, wiele b. łądnych:
I akurat w budżecie powinny się zmieścić.
:
O! Rzeczywiście, kiedyś ten model wyglądał zupełnie inaczej
To zadam jeszcze takie pytanie bo generalnie młody jestem i dość mało oblatany w kwestii zegarków (niedawno kupiłem pierwszy) - jak kupować używane zegarki? Jak sprawdzić ich stan i ocenić czy ktoś nie próbuje nas ocyganić?
Nawet chętnie bym kupił jakiegoś "oldtimera" ale po prostu nie jestem pewien czy potrafię
To zadam jeszcze takie pytanie bo generalnie młody jestem i dość mało oblatany w kwestii zegarków (niedawno kupiłem pierwszy) - jak kupować używane zegarki? Jak sprawdzić ich stan i ocenić czy ktoś nie próbuje nas ocyganić?
Nawet chętnie bym kupił jakiegoś "oldtimera" ale po prostu nie jestem pewien czy potrafię
:
Najprostsza odpowiedź, to samemu dużo czytać, sprawdzać numery (w przypadku Omeg seriale mechanizmów i numery na deklach - można sprawdzić czy zegarek nie jest składakiem z kilku modeli), przyglądać się zdjęciom, krawędziom kopert, stanowi śrub, płyt itp.
I pytać na forum.
Ravic napisał/a: |
Nawet chętnie bym kupił jakiegoś "oldtimera" ale po prostu nie jestem pewien czy potrafię |
Najprostsza odpowiedź, to samemu dużo czytać, sprawdzać numery (w przypadku Omeg seriale mechanizmów i numery na deklach - można sprawdzić czy zegarek nie jest składakiem z kilku modeli), przyglądać się zdjęciom, krawędziom kopert, stanowi śrub, płyt itp.
I pytać na forum.
:
Tissot Le Locle (biała lub czarna tarcza) lub moje niedawne "odkrycie" Orient Mako USA
:
Odpowiedz do tematu
Najpierw to trzeba sobie zadać pytanie, czy zegarek powinien być droższy od garnituru ?
Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.