Uniwersalny garniturowiec
Odpowiedz do tematu

: Uniwersalny garniturowiec
Panowie, zastanawiam się nad kupnem zegarka do garnituru (budżet, powiedzmy, do 1500 zł) ale chciałbym, żeby był w miarę uniwersalny. Mam na myśli to, żeby nie wyglądał pretensjonalnie przy nieco mniej oficjalnym stroju bo kupno zegarka, który założę kilka razy do roku mija się z celem. Często noszę sportowe marynarki i koszule i chciałbym, żeby też do takiego ubioru pasował.

Pytanie jest oczywiście kwestią gustu, zmieniających się trendów itd. ale jestem ciekaw Waszego zdania. Czy da się to pogodzić?

:
Jak sportowo to może takie coś hmmm
Można zapolować na używkę w twoim budżecie.

:
Do sportowej marynarki:
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=24217

A co zostanie z budżetu na garniturę typu bambino/symphony

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
:

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

:
goTomek napisał/a:
Obrazek

+1

Pozdrawiam, Wojtek

... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Cytat:
Pytanie jest oczywiście kwestią gustu, zmieniających się trendów itd. ale jestem ciekaw Waszego zdania. Czy da się to pogodzić?

Aha, Omega Seamaster z lat +/- 1960-70 ;) .

Antisocial and faceless...
:
mw75 napisał/a:
Cytat:

Aha, Omega Seamaster z lat +/- 1960-70 ;) .

To tak w stylu Bonda :) Ciekawy pomysł ale taki sikor w dobrym stanie chyba trochę więcej niż 1,5 koła będzie kosztować?

Dziękuję wszystkim za propozycje, najbliżej mi chyba póki co do Certiny DS1

:
rmaya napisał/a:
Do sportowej marynarki:
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=24217

A co zostanie z budżetu na garniturę typu bambino/symphony

Eee... Bambino/symphony, a reszte na dziwki i alkohol, coby sie nie zmarnowalo, albo cus... :oops:

Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe :)
:
Nie w stylu Bonda, nie ten budżet ;) .
Mówimy o uniwersalnym garniturowcu, modeli było sporo, w różnych kopertach, na różnych mechanizmach, od lat 1950, wiele b. łądnych:

I akurat w budżecie powinny się zmieścić.

:
O! Rzeczywiście, kiedyś ten model wyglądał zupełnie inaczej :)

To zadam jeszcze takie pytanie bo generalnie młody jestem i dość mało oblatany w kwestii zegarków (niedawno kupiłem pierwszy) - jak kupować używane zegarki? Jak sprawdzić ich stan i ocenić czy ktoś nie próbuje nas ocyganić?

Nawet chętnie bym kupił jakiegoś "oldtimera" ale po prostu nie jestem pewien czy potrafię :)

:
Dobrze się powinna sprawdzić jakaś marinka. Np.
http://orientwatchusa.com...lassic/dd03003y

:
Ravic napisał/a:
To zadam jeszcze takie pytanie bo generalnie młody jestem i dość mało oblatany w kwestii zegarków (niedawno kupiłem pierwszy) - jak kupować używane zegarki? Jak sprawdzić ich stan i ocenić czy ktoś nie próbuje nas ocyganić?

Nawet chętnie bym kupił jakiegoś "oldtimera" ale po prostu nie jestem pewien czy potrafię

Najprostsza odpowiedź, to samemu dużo czytać, sprawdzać numery (w przypadku Omeg seriale mechanizmów i numery na deklach - można sprawdzić czy zegarek nie jest składakiem z kilku modeli), przyglądać się zdjęciom, krawędziom kopert, stanowi śrub, płyt itp.
I pytać na forum. ;)

:
Tissot Le Locle (biała lub czarna tarcza) lub moje niedawne "odkrycie" Orient Mako USA hmmm

:
Najpierw to trzeba sobie zadać pytanie, czy zegarek powinien być droższy od garnituru ? :złośliwiec:

Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum