Odpowiedz do tematu
: INGERSOLL
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-09-07, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś za mną chodził jakiś zegarek tej marki. Cena około 600-700zł nie była zbyt wygórowana. Ale mi przeszło
Czyj to obecnie jest brand? Na kizi zarzucają Ingersollowi tzw wirtualność. Przewija się również na innych blacklistach. Amerykańska firma to już chyba nie jest. Mechanizmy w środeczku to skośnookie pracują?
Ale niektóre modele na Zatoce przykuwają uwagę
Tylko te "German design" - no to już mogli sobie odpuścić
Czyj to obecnie jest brand? Na kizi zarzucają Ingersollowi tzw wirtualność. Przewija się również na innych blacklistach. Amerykańska firma to już chyba nie jest. Mechanizmy w środeczku to skośnookie pracują?
Ale niektóre modele na Zatoce przykuwają uwagę
Tylko te "German design" - no to już mogli sobie odpuścić
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-09-07, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Ingersoll nie jest żadną wirtualną marką. Niektórym na kizi całkiem się w główkach przewraca. Dystrybutorem na Polskę jest firma Classic Watch (Doxa, Delbana). Z tego co wiem zegarki są składane w Niemczech. Mechanizmy jak widać. Sea Gull z różnymi komplikacjami.
:
Na TRUSTEDWATCH.COM jest na "czarnej liście". Parnis też . Ale nie o to chodzi. Wiesz coś może na temat obecnego właściciela?
:
Przed kliknięciem w topic miałem nadzieję, że najbrzydszy bizantyjski zegarek (Minorva) zostanie zdetronizowany ! Niestety muszę jeszcze poczekać/.
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Werki montują wszyskie możliwe - w części idzie DG28, w niektórych ST16 widziałem. Generalnie jeśli komuś pasuje stylistyka - to nie można bogatemu zabronić
:
Tym bardziej, że niektóre są ładne...
:
Przedostatni, bez samolocika i "German Design" byłby obiektem mojego wielkiego pożądania
:
Ale ten ostatni to całkiem fajny klasyk. Reszta jak każdy widzi...
:
Co do ostatniego - to indeksy mi zalatują wyrobem z BWF.
:
A ktoś się dokopał, czyja jest obecnie marka Ingersoll? I dlaczego na blacklistach figuruje? Czyżby ktoś odkopał padłą markę, wykupił prawa do nazwy, jak za przeproszeniem Bisset, i "jedzie na legendzie"?
:
Mnie też, ale to raczej zaleta
ALAMO napisał/a: |
Co do ostatniego - to indeksy mi zalatują wyrobem z BWF. |
Mnie też, ale to raczej zaleta
:
Wysłałem maila do kolegów, którzy w "swoich" sklepach chybe tę markę mają - zobaczymy co odpiszą...
-------------------------
edyta:
Już tymi zegarkami nie handlują (niedługi epizod). Nt. miejsca produkcji - brak danych.
Ostatnio zmieniony przez boldy 2010-09-07, 12:14, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
TomekR napisał/a: |
A ktoś się dokopał, czyja jest obecnie marka Ingersoll? I dlaczego na blacklistach figuruje? Czyżby ktoś odkopał padłą markę, wykupił prawa do nazwy, jak za przeproszeniem Bisset, i "jedzie na legendzie"? |
Wysłałem maila do kolegów, którzy w "swoich" sklepach chybe tę markę mają - zobaczymy co odpiszą...
-------------------------
edyta:
Już tymi zegarkami nie handlują (niedługi epizod). Nt. miejsca produkcji - brak danych.
Ostatnio zmieniony przez boldy 2010-09-07, 12:14, w całości zmieniany 2 razy