Orient Ray Blue, Seiko skx007 czy Citizen NY0040?
Odpowiedz do tematu

:
Seiko / Citizen
miałem oba dawno temu równocześnie...miło wspominam. Idealne automaty dla początkujących ;)

A najlepiej oba - czarne Seiko, a Citek pepsi lub niebieski :)) Będziesz miał super komplet na zmianę cool

World Wide Watches
:
ksim napisał/a:
I bądź tu człowieku mądry... :D Każdy ma coś w sobie czego nie ma inny. Widzę że najtańszym wyborem byłby Citek, najdroższym Seiko. Może znajdę gdzieś do przymierzenia i na tej podstawie zapadnie decyzja :)

007 są w niektórych Trądach.
Majty mam.
Peżota odpuść.

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Mam Ray'a i SKX'a. Oba niebieskie. To dwa zupełnie różne zegarki.
Ray wygląda na droższego niż jest dzięki tarczy w słoneczko i nakładanym indeksów z polerowanymi obwódkami. Do tego bardzo wygodna koperta o "rolkopodobnym" kształcie czyni z niego zegarek uniwersalny, zwłaszcza na bransolecie. I na basen i do koszuli. Taki trochę "poor man's Rolex" ;) Na minus pusher do zmiany daty, który burzy proporcje.
SKX ma tarcze z drukarki, inną ale też wygodną kopertę, historyczne konotacje z "żółwiem" i bezel Pepsi. Fabryczna bransoleta jubilee jest gorsza od tej z Ray'a ale za to super się układa. Mi osobiście SKX daje więcej przyjemności z noszenia od Ray'a.

If in doubt, FLAT OUT!!!
:
Odpowiedź jest prosta. Bierz po kolei. Aż trafisz pifko

:
Mnie podobał się bardziej Ray, po sugestiach kupiłem SKX007. Teraz kolega kupił Raya i po obejrzeniu stwierdzam, że dokonałem słusznego wyboru. SKX007 polecam z czystym sumieniem!

Wy macie zegarki ja mam czas...
:
Dzięki wszystkim za zainteresowanie :) Może przy sobocie uda się coś przymierzyć :)

krawiec
[Usunięty]
:
41.5mm orient ray vs 40mm submariner:

:
glos na SKX
+ super surowy wygląd a nie jakieś tam wypicykowne tarcze z nakładanmi indeksami ;)
+ wygodny kajdan
+ praca bezelka cudmiódmalinki 120 klików

Majty są wygodne i fajne ale maja małą tarcze i wygladają przez to niepozornie

W Mako szkło i bezel rysyją się od patrzenia ;)

Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2015-12-02, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
:
A ja za Rayem Imo najładniejszy.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Marcin, Ray chyba najbardziej elegancki ale ten pusher od detonacji psuje proporcje :))
SKX taki surowy, to jest to :)
A ogólnie zgadzam się z Ptaszyskiem :))

Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2015-12-02, 19:12, w całości zmieniany 2 razy
:
Szukałem u siebie tych zegarków do przymierzenia i niestety nie znalazłem. Ale w oko wpadł mi Citizen z zupełnie innej beczki. A mianowicie CB0021-06E. Co o nim sądzicie? Ktoś miał z nim do czynienia? :)

Ostatnio zmieniony przez ksim 2015-12-05, 08:44, w całości zmieniany 2 razy
:
Bardzo fajne edc. Jeśli lubisz radyjko.

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Tak się składa że byłby to mój pierwszy zegarek, wiec nie mam w ogóle odniesienia do innych :)

Ostatnio zmieniony przez ksim 2015-12-05, 10:30, w całości zmieniany 1 raz
:
ksim, jest/było kilka tych zegarków na forum. Poszukaj ..

Dobry wybór, będziesz zadowolony ..

:
ksim, tak jak pisze Tomek. Kilku ma w wiaderkach.
Aaaaaaaa. Jak na pierwszy zegarek to dobry wybór. Radyjko w Polsce działa więc odpada ustawianie. :)

Apa13 napisał/a:
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum