Odpowiedz do tematu
:
Udało mi się przymierzyć dziś orienta ray... Kurcze myślałem ze na moim 16.5 cm nadgarstku będzie wielki, a tu patrzę i mógłby być większy jednak
:
To wyjaśniło Ci się wszystko.
SKX pozostał na placu boju.
SKX pozostał na placu boju.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Obym tylko go gdzieś dorwał do przymierzenia Ale ten Citizen CB0021-06E tez kusi
:
Ten Citek jest większy od SKX. A optycznie dużo większy.
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Pozostał SKX do przymierzenia i decyzja zostanie podjęta. Pytanie czy ktoś z Was wie gdzie w Rzeszowie można go "zobaczyć"?
:
Wiem, że w niektórych Trądach są na gumie. Zadzwoń i zapytaj czy mają.
:
Ktoś z kolegów może coś powiedzieć o Oriencie Mako USA?
:
No ale o czym tu mówić? Koperta i mechanizm ten sam co w Mako i Ray'u - różnice to wskazówki i tarcza...
ksim napisał/a: |
Ktoś z kolegów może coś powiedzieć o Oriencie Mako USA? |
No ale o czym tu mówić? Koperta i mechanizm ten sam co w Mako i Ray'u - różnice to wskazówki i tarcza...
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
I szafirowe szkło bodajże
Jak Cię czytają tak Ci piszą
Daniel
Daniel
:
Serio tak wam się rysuje szkło w Mako/Rayu?
Mam Raya już jakiś czas i zero rysek na szkle, a noszę go jako edc, albo jak mam wykonać jakieś fizyczne przydomowe prace. Zarysowałem bezel - minimalnie, ale z impetem przejechałem zegarkiem po chropowatej powierzchni.
Ogólnie którego byś nie kupił, to dokonasz bardzo dobrego wyboru.
Mam Raya już jakiś czas i zero rysek na szkle, a noszę go jako edc, albo jak mam wykonać jakieś fizyczne przydomowe prace. Zarysowałem bezel - minimalnie, ale z impetem przejechałem zegarkiem po chropowatej powierzchni.
Ogólnie którego byś nie kupił, to dokonasz bardzo dobrego wyboru.
:
Ja nie narzekałem i nie narzekam na Ray'a , również uważam że na uszkodzenia podatny nie jest.
Jak Cię czytają tak Ci piszą
Daniel
Daniel
:
Ja porysowałem szkło i bezel w Mako gdzieś tak po 2 miesiącach, SKX mam trzy lata i mi się jeszcze nie udało.
:
Z tym rysowaniem to od szczęścia zależy - albo raczej od jego braku, mam Ray'a od czterech lat, to mój pierwszy automat (od niego się w sumie zaczęło)... przez pierwszy rok był to mój jedyny zegarek, pływałem z nim, łaziłem po skałkach, jeździłem konno i szkło czyste było, bezel za to przytarłem podczas jednej nierównej walki z grawitacją (na trzeźwo - żeby nie było)... Obecnie Ray'a przejęła moja Szanowna i w drugim dniu dorobiła książkowego sznita na szkle i to takiego nie do spolerowania, wiec założyłem szafir i po problemie... na razie przynajmniej.
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Noszę Mako niebieskie już cztery lata jako Daily Beater czy tam inne EDC i muszę powiedzieć, że szkło ma nadal czyste. Niby bez antyrefleksu, a widoczność pod kątem lepsza od niektóry szkiełek z antywymysłem. A rysy na bezelu i na bransolecie tylko nadają mu charakteru.
Przyznam szczerze, że długo rozmyślałem na kupieniem Mako USA, ale jakoś mój wewnętrzny burak nie jest w stanie przeboleć różnicy w cenie za szafir i pełne end-linki w bransolecie...
Przyznam szczerze, że długo rozmyślałem na kupieniem Mako USA, ale jakoś mój wewnętrzny burak nie jest w stanie przeboleć różnicy w cenie za szafir i pełne end-linki w bransolecie...
:
Odpowiedz do tematu
Miałem 007 w lepszej wersji SARB059- na 6R15 ale koperta ta sama tylko bezel bez klików.
Bardzo wygodny.
Teraz jednak ciągnie mnie do majtkowego ; lubię minimalną grubość ; tu 12 mm. ciekawy bezel i koronka
która nie ma prawa uwierać - chyba bym go wybrał.
U Orienta nie akceptuję tego zwierzyńca na tarczy
Bardzo wygodny.
Teraz jednak ciągnie mnie do majtkowego ; lubię minimalną grubość ; tu 12 mm. ciekawy bezel i koronka
która nie ma prawa uwierać - chyba bym go wybrał.
U Orienta nie akceptuję tego zwierzyńca na tarczy
Pasja, hobby , natręctwo , nałóg : sam nie wiem co