Cześć,
Jakoś ostatnimi czasy "uwierają" mnie ostatnie z moich "dużych" diverów, dlatego zdecydowałem się sprzedać jednego z ulubionych Pacardt T1/B Big Date.
Jednak bardzo podoba mi się stylizacja tarczy, i tutaj zwracam się do szanownego grona koleżeńskiego o pomoc w znalezieniu godnego następcy, przy zachowaniu cech charakterystycznych:
- big date
- arabskie markery godzinowy 12,6,9
- kolor tarczy - czarny
Chodzi mi o zegar raczej w casualowym stylu, może być delikatny diver, zegar do jeansów itp.
Ja znalazłem Glycine Incursore Automatic 3885-19-LB9
Odpowiedz do tematu
: "Zamiennik" dla Pacardt T1/B Big Date
Prawdziwe zwycięstwo to zwycięstwo nad sobą.
:
Jak duże Cię uwierają, to wiesz, że pomogę
:
Robert, nie całkiem w tym stylu ale zobacz sobie wątek "Wielka wyprz. cz.2" u Konkurencji - Seiko i Ladaco.
Pozdrawiam
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
:
Dzięki patrzyłem, ale jakoś IMO przerysowane nieco te modele.
teston napisał/a: |
Robert, nie całkiem w tym stylu ale zobacz sobie wątek "Wielka wyprz. cz.2" u Konkurencji - Seiko i Ladaco. |
Dzięki patrzyłem, ale jakoś IMO przerysowane nieco te modele.
:
Ostatnio zmieniony przez Iks 2015-12-07, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Iks 2015-12-07, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
To Seiko jest O.K. Zróbta takie 44mm i biorę.
:
Data by wyszła w połowie tarczy, już tu jest średnio - zresztą takie militarne zegarki są fajniejsze w umiarkowanych rozmiarach imo
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Po pierwsze primo, data mi niepotrzebna - i tak jej nie widzę , po drugie, 44 to dla mnie najmniejszy rozmiar .
:
Łukasz patrzyłem na tego Siekacza, ale jakoś nic...nic, natomiast w tzw. między czasie dowiedziałem się że Glycine Big Date, nieprodukowana od 2 lat, i cena kosmos
Hmm... poszukiwania trwają, nadal...
znalazłem takiego jeszcze Sinn 556, ale brak daty
Hmm... poszukiwania trwają, nadal...
znalazłem takiego jeszcze Sinn 556, ale brak daty
:
Glycina dla mnie bardzo mocno taka se Nuda, no i bardzo niedobre dialogi są. W tym stylu to jeszcze jakieś citizeny kojarzę - o niebo lepsze.
[ Dodano: Wto 08 Gru, 2015 09:18 ]
Glycina dla mnie bardzo mocno taka se Nuda, no i bardzo niedobre dialogi są. W tym stylu to jeszcze jakieś citizeny kojarzę - o niebo lepsze.
...1
[ Dodano: Wto 08 Gru, 2015 09:18 ]
...1
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
taki Rado w ashford
:
bofff dziękuję za propozycję ale podobieństwa nijak nie widzę a ma być podobny nieco
[ Dodano: 2015-12-11, 11:32 ]
Jakieś inne podpowiedzi ?
Ostatnio zmieniony przez to tamto 2015-12-09, 08:55, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
bofff napisał/a: |
taki Rado w ashford
Obrazek |
bofff dziękuję za propozycję ale podobieństwa nijak nie widzę a ma być podobny nieco
[ Dodano: 2015-12-11, 11:32 ]
Jakieś inne podpowiedzi ?
Ostatnio zmieniony przez to tamto 2015-12-09, 08:55, w całości zmieniany 1 raz