Lorus na pokładzie, przyszedł czas na coś everyday use.
Przejrzałem większość tematów dotyczących pilotów na forum. Na IWC, STOWĘ, Steinhart'a mnie nie stać, więc trzeba szukać czegoś budżetowego. Od dłuższego czasu śledzę stronę sizzlinwatches gdzie są modele m. in Parnisów oraz marki Ticino. I to właśnie ta druga mnie zainteresowała.
Konkretnie interesuje mnie ten model.
ticino
Występuje w 2 rozmiarach. Wiem, że przed 2 laty bodajże przeszedł on lifting. Tak naprawdę, interesuje mnie rozmiar 44 mm gdyż nie wiem jak ten większy wypada/prezentuje się ( nie mam sposobności przymierzenia takiego zegarka). Zegarek ma być klasyczny, bez udziwnień. Czy są użytkownicy, którzy posiadają model 44 bądź też 47 i mogliby napisać jak z biegiem czasu sprawują się te zegarki? Czy np Parnis też ma taki odpowiednik (wiem, że istnieje model datownikiem dodatkowo).
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Odpowiedz do tematu
: Budżetowy Pilot
:
obadaj tisella, sa na ebayu.
beceen | ***** ***
:
Były.
beceen napisał/a: |
sa |
Były.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ticino są też na Zatoce a sprzedawca jest nieco elastyczny, można się z nim dogadać. A najlepiej kupować na WUS
http://www.ebay.com/itm/T...=item2c6cd720fd
Miałem wersję 47mm tego zegarka jeszcze ze starego wypustu, bez szafiru. Polecam, choć ta starsza koperta bardziej mi się podobała ..
http://www.ebay.com/itm/T...=item2c6cd720fd
Miałem wersję 47mm tego zegarka jeszcze ze starego wypustu, bez szafiru. Polecam, choć ta starsza koperta bardziej mi się podobała ..
:
Też miałem i też polecam ,zresztą 44mm też miałem - uwagi j/w
Tomek napisał/a: |
Miałem wersję 47mm tego zegarka jeszcze ze starego wypustu, bez szafiru. |
Też miałem i też polecam ,zresztą 44mm też miałem - uwagi j/w
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Koresponduję sobie troszkę z koreańcem i do końca marca powinna ruszyć angielska wersja jego sklepu. Zresztą widać, że już jakieś przymiarki robi na swojej stronie ..
http://www.tisell.kr/fron...y.php?cate_no=4
Będzie PayPal i szip międzynarodowy. Stay tuned
Michał napisał/a: | ||
Były. |
Koresponduję sobie troszkę z koreańcem i do końca marca powinna ruszyć angielska wersja jego sklepu. Zresztą widać, że już jakieś przymiarki robi na swojej stronie ..
http://www.tisell.kr/fron...y.php?cate_no=4
Będzie PayPal i szip międzynarodowy. Stay tuned
:
No to - jeśli zostawi ceny w spokoju - możemy liczyć na wysyp Tiselli na forum
Tomek napisał/a: |
do końca marca powinna ruszyć angielska wersja jego sklepu |
No to - jeśli zostawi ceny w spokoju - możemy liczyć na wysyp Tiselli na forum
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Już wszystkie tel him że tu open market oportjunity i jego guds baj ? Szybcy jesteśmy, Ingersolli na dlużej stykło
tasaq, Tycjana bierz spokojnie, bardzo fajnie zrobiony zegarek. Koperta jest na poziomie Aviatora zrobiona.
tasaq, Tycjana bierz spokojnie, bardzo fajnie zrobiony zegarek. Koperta jest na poziomie Aviatora zrobiona.
:
Jeśli zwęszył okazję, to może być różnie. Miejmy jednak nadzieję, że będzie dobrze.
Iks napisał/a: |
jeśli zostawi ceny w spokoju |
Jeśli zwęszył okazję, to może być różnie. Miejmy jednak nadzieję, że będzie dobrze.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
To było troszkę inaczej
Ceny mają być na poziomie ebajowym
ALAMO napisał/a: |
Już wszystkie tel him że tu open market oportjunity i jego guds baj ? Szybcy jesteśmy, Ingersolli na dlużej stykło |
To było troszkę inaczej
good feedback na "best and most influential watch oriented forum in Europe" i, że meny koligs chce baj jego zegarki |
No to - jeśli zostawi ceny w spokoju - możemy liczyć na wysyp Tiselli na forum |
Ceny mają być na poziomie ebajowym
:
Tomek, a poruszałeś może z Koreańczykiem pewien wysyłkowy problem?
:
Michał, on doskonale go rozumie i jest gotów do współpracy w kwestii wysyłki. Tylko w UC pracują chyba niekumaci, bo nie rozumieją, że jak jest napisane GIFT to jest gift, bo $100 za ten zegarek to prawie darmo .. Czyli gift .
:
fajne niektore te tiselle. Jesli utrzymaja ceny z zatoki, to wieszcze sukces
beceen | ***** ***
:
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2013-03-02, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
Może Tao International, mechaniczny, chyba się go będę pozbywał, choć jeszcze nie wiem
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2013-03-02, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
A więc po kolei,
beceen, Tiselli póki co na ebayu brak.
Tomek, a to ciekawie powiem Tobie. Do tej pory widziałem tylko Big piloty na ebayu. Poza tym jest trochę droższy niż na stronie sizzlin - pewnie wynika to z kwestii prowizyjnych, nie wiem.
Toyota, niestety dziękuję. Ma być klasyczny j/w opisany.
ALAMO, Utwierdzasz mnie tylko, że ticino to dobry wybór.
Moje pytanie bardziej się tyczy kwestii wielkości koperty. Vostok i Lorus mają kopertę ~44mm. Nie wiem po prostu czy 47mm nie będzie za wielki.
Inny problem jest jeszcze taki, że wg info ze strony sizzlin póki co nie ma tych modeli, które wskazałem w 1-szym poście.
[ Dodano: 2013-03-02, 19:48 ]
Edit, jeszcze jedna sprawa WUS - czyli watch you seek? Niestety nie miałem póki co do czynienia z tym skrótem.
[ Dodano: 2013-03-02, 20:01 ]
Edit 2
Nie doczytałem, że to wersja z szafirem. Muszę się skontaktować z sizzlin, zobaczymy co powie.....
beceen, Tiselli póki co na ebayu brak.
Tomek, a to ciekawie powiem Tobie. Do tej pory widziałem tylko Big piloty na ebayu. Poza tym jest trochę droższy niż na stronie sizzlin - pewnie wynika to z kwestii prowizyjnych, nie wiem.
Toyota, niestety dziękuję. Ma być klasyczny j/w opisany.
ALAMO, Utwierdzasz mnie tylko, że ticino to dobry wybór.
Moje pytanie bardziej się tyczy kwestii wielkości koperty. Vostok i Lorus mają kopertę ~44mm. Nie wiem po prostu czy 47mm nie będzie za wielki.
Inny problem jest jeszcze taki, że wg info ze strony sizzlin póki co nie ma tych modeli, które wskazałem w 1-szym poście.
[ Dodano: 2013-03-02, 19:48 ]
Edit, jeszcze jedna sprawa WUS - czyli watch you seek? Niestety nie miałem póki co do czynienia z tym skrótem.
[ Dodano: 2013-03-02, 20:01 ]
Edit 2
Nie doczytałem, że to wersja z szafirem. Muszę się skontaktować z sizzlin, zobaczymy co powie.....