Mam ogromną prośbę do kumotrów którzy na co dzień mają do czynienia z UC i wiedzą jak postępować coby było jak najszybciej, skoro już nie może być tanio
I nie chodzi o unikanie, bo to zupełnie inna sprawa, tylko pomocne procedury jak najsprawniej oddać co cesarskie i wypełnić swój obywatelski obowiązek
Z kurierami (przećwiczony mam FedEx) sprawa jest prosta, dzwonią albo ślą maila, wysyłają co trzeba mailem, odsyła im się wypełnione i w ciągu max kilku dni zegarek jest na nadgarstku
A jak w przypadku zwykłych przesyłek pocztowych/lotniczych mających w trackingu ponurą informację np.
Cytat: |
WER Warszawa Zatrzymanie w cle Towary wysokowartościowe - Wymagana oficjalna deklaracja Urz.Cel |
Przydatne byłoby np info gdzie dzwonić (numery tel) co wysyłać, z kim gadać i np. czy możliwe jest opłacenie daniny dla Vincenta bezgotówkowo (przelew) czy tylko i wyłącznie pobranie?
Te informacje są tu gdzieś na forum, ale porozrzucane po różnych wątkach, ciężko to oganąć, myślę że nie tylko mnie przydałby się taki zwięzły opis postępowania w jednym miejscu.