Dla 18latka na codzień.
Odpowiedz do tematu

paatryk01
[Usunięty]
: Dla 18latka na codzień.
Witam! Mam 18 lat za kilka dni i chciałem sobie do 500zł zafundować zegarek, pierwszy poza komunijnym. :) Szukam czegoś najlepiej na bransolecie, dopiero w ostateczności kupiłbym gshocka, chociaż bardziej bym chciał coś właśnie na bransolecie. Bardzo podobają mi się edifice, np. limitowana edycja z red bulla, ale takiego nie dostanę. Podoba też mi się Fossil ch2601, ale trochę mi szkoda dać ponad 500 zł dlatego szukam czegoś tańszego. Ogólnie chcę zegarek na codzień i kupiłbym już jeden z Seiko na tym forum, ale jak na mój wiek popatrzeć to można wywnioskować, że w garniturze nie chodzę po mieście, a raczej w luźniejszych koszulach, koszulkach i bluzach. Więc potrzebuję coś co spasuje mi do takich ubrań, a w mój gust nietrudno trafić, bo dużo mi się zegarków podoba. Liczę na ... [a my liczymy że przeczytałeś najpierw regulaminy...]

Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2013-04-25, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
:

Orient Ray najlepiej w wersji z niebieska tarczą. No i najwazniejsze, mechaniczny jest ;>

:
Proponuję http://www.chinawatches.p...0e7d6af9#614645

paatryk01
[Usunięty]
:
A ten Orient Ray to gdzie kupię ? Na allegro nie znalazłem, w Polskich sklepach też póki co, to nie zauważyłem.

:
www.shoeneuhren.de albo www.orientuhren.de

:
Ale Wy monotematyczni jesteście :P Każdemu byście tylko te Mako i Ray'e polecali :twisted:

Osobiście proponuję nowemu koledze choćby pobieżnie przejrzeć forum, najlepiej zaczynając od tego działu i galerii- zobaczysz ogrom zegarków, których istnienia nawet byś się nie spodziewał, bo zwyczajnie nie ma ich w sklepach i oficjalnej dystrybucji...a potem tylko wybierac, co przypasuje :))

Ostatnio zmieniony przez Machu 2013-04-25, 19:52, w całości zmieniany 1 raz
paatryk01
[Usunięty]
:
No właśnie oglądam tematy : Co kto ma dzisiaj na ręce albo nowe nabytki, ale większość zegarków nie na mój portfel. Osobiście coś polecasz tak od siebie jakiś model, sprawdzony, godny polecenia ?

:
Jaki masz nadgarstek?? Mmierz obwdów w miejscu, gdzie masz nadgarstek.

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
paatryk01, Ja ogólnie wielu zegarków nie miałem, a jak juz to raczej potworki w okolicach 50mm zazwyczaj cool btw, Apa13, dobrze mówi- napisz, jaki masz nadgarstek, to łatwiej będzie Nam coś konkretnego doradzić.

:
Może takie Seiko, zmieścisz się w budżecie.

:
używanego skxa tez może znajdziesz

paatryk01
[Usunięty]
:
17/18cm nadgarstek jeżeli o to chodzi

:
Poprzegladaj teraz zegarki i określ nam jakies ramy.
Chrono (kwarc) /nurek/pilot...
kolor tarczy
Duza/mała koperta
Kwarc/mechanik/automat
Bransoleta/pasek/guma
Cos szczególnego?

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
No i czy na pewno chcesz się bawić z automatami? Niedokładne toto, ustawiać trzeba, dbać, nie wstrząsać, zdejmować do bicia, przeglądy robić... :złośliwiec:

A tak na serio to popatrz w ofercie kwarcowych chrono, skoro ci się ten Red Bull podobał. Casio Edifice ma sporo tego w ofercie , i do tego bez kombinowania - w Polsce. Seiko też ma sporą ofertę w polskich sklepach :popcorn:

paatryk01
[Usunięty]
:
bransoleta, kolor obojetny, koperta cos w stylu tego orienta co na samej górze, może być wieksza ew. troche mniejsza, ale kształt to nie jakis kwadrat czy prostokąt, to czy kwarc chrono automat itd to nie powiem, bo az tak sie na tym nie znam ;)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum