Kumy i Koumotrzy,
Dopadł mnie problem decyzyjny. Może będziecie się śmiać, ale troche zgłupiałem. Mam jutro oficjalną kolację (bardzo oficjalną) z "górką" firmy. Pełny gajer, windsor na krawacie itp. Pojawił się problem, co taki pioneczek jak ja powinien załozyć na nadgarstek idąc w zdecydowanie wyżej postawione towarzystwo. Z zegarkami które mogą u mnie uchodzić za garniturowe nie jest mega wyps, wiec prosze o poradę. Kandydaci to (kolejność przypadkowa):
1. Cardinal. Manualny naciąg, 35mm bez koronki, pozłacana koperta
2. Alpha Daypointer - wersja srebrna:
3. Doxa Anti-magneti, koperta chromowana (po renowacji), 35mm bez koronki.
No po prostu nie mam koncepcji...
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
: Dylemat
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-07-02, 19:31, w całości zmieniany 4 razy
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-07-02, 19:31, w całości zmieniany 4 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Remik 2013-07-02, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
Ale, że jak bez zegarka. Bier Alphę, niech się zachłysną prostaczkowie (odbijesz sobie brak włosów )
Ostatnio zmieniony przez Remik 2013-07-02, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Akurat nie o to chodzi. Bezpośredni szef nie wykazuje zainteresowań ani wiedzy zegarkowej. Nie wiem za to jak reszta... Jeśli ktoś wykazuje, to raczej i tak nie przebije tego co będzie miał, bo nasze pensje trochę się różnią
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-07-02, 19:34, w całości zmieniany 1 raz
ALAMO napisał/a: |
Nie chcesz się wybic ponad Perfecta szefa ? |
Akurat nie o to chodzi. Bezpośredni szef nie wykazuje zainteresowań ani wiedzy zegarkowej. Nie wiem za to jak reszta... Jeśli ktoś wykazuje, to raczej i tak nie przebije tego co będzie miał, bo nasze pensje trochę się różnią
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-07-02, 19:34, w całości zmieniany 1 raz
:
Bierz Doxę. Lata swoje mama pomyślą, że z tradycją w rodzinie jest i teraz ty w spadku nosisz
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Imo nikt nie zwróci uwagi , a ja osobiście bym założył alphę jakby jednak ktoś miał tę uwagę zwrócić. Jest dostatecznie stonowana, a jednocześnie ciekawa, przy tym może być ciekawym tematem rozmowy o chińskim przemyśle zegarkowym -> technologii itd.
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ostatnio zmieniony przez quub 2013-07-02, 19:47, w całości zmieniany 4 razy
DoXa
Moja lepsza połówka mimo, że ogląda obok mnie film, jakimś cudem ją wyhaczyła na moim ekaranie pytając "o a co to za zegarek?...ładny"
Ja też zwróciłbym na NIĄ uwage, nie słuchaj Iksa.
Moja lepsza połówka mimo, że ogląda obok mnie film, jakimś cudem ją wyhaczyła na moim ekaranie pytając "o a co to za zegarek?...ładny"
Ja też zwróciłbym na NIĄ uwage, nie słuchaj Iksa.
Ostatnio zmieniony przez quub 2013-07-02, 19:47, w całości zmieniany 4 razy
Kuba
:
Ostatnio zmieniony przez halina 2013-07-02, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
Ja bym w takiej sytuacji poszła w wintydż, Doxę konkretnie.
Ostatnio zmieniony przez halina 2013-07-02, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-07-02, 19:59, w całości zmieniany 2 razy
quub, halina
Cenna informacja zważywszy na pewien "drobny szczegół", o którym zapomniałem wspomnieć.
W tym przypadku do czyniania mamy z panią prezes (nie będzie jedyną kobietą, ale zdecydowanie najwyżej postawioną kobietą i w ogóle osobą przy stole), co oznacza tyle, że będąc kobietą, będzie pewnie bardziej zwracać uwagę na to jak kto jest ubrany itd, no i nawet nie wykazując zainteresowania dziedzina zegarkową, może się zegarkom przyjrzeć z czystej ciekawości, a wiadomo, że zawsze lepiej zrobić lepsze wrażenie, niż gorsze - chociażby czysto prewencyjnie .
Cenna informacja zważywszy na pewien "drobny szczegół", o którym zapomniałem wspomnieć.
W tym przypadku do czyniania mamy z panią prezes (nie będzie jedyną kobietą, ale zdecydowanie najwyżej postawioną kobietą i w ogóle osobą przy stole), co oznacza tyle, że będąc kobietą, będzie pewnie bardziej zwracać uwagę na to jak kto jest ubrany itd, no i nawet nie wykazując zainteresowania dziedzina zegarkową, może się zegarkom przyjrzeć z czystej ciekawości, a wiadomo, że zawsze lepiej zrobić lepsze wrażenie, niż gorsze - chociażby czysto prewencyjnie .
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-07-02, 19:59, w całości zmieniany 2 razy
:
No to tym bardziej "pamiątka rodzinna" zawsze zagra, a do tego to klasyczny garniturowiec, bez daty i takich tam zbędnych upraktyczniaczy
:
To alphę załóż
Szymon napisał/a: |
będąc kobietą, będzie pewnie bardziej zwracać uwagę na to jak kto jest ubrany itd |
To alphę załóż
:
Ja tam ideologii "pamiątki rodzinnej" to nie będe dorabiał do tego, bo historia zegarka tak nie wygląda (a bajerant ze mnie żaden). Martwi tylko, że Dośka ma te wżery na tarczy. Koperta jest ładnie odnowiona, ale tarcza nie do odrestaurowania i widać że ma swoje lata.
halina napisał/a: |
No to tym bardziej "pamiątka rodzinna" zawsze zagra, a do tego to klasyczny garniturowiec, bez daty i takich tam zbędnych upraktyczniaczy |
Ja tam ideologii "pamiątki rodzinnej" to nie będe dorabiał do tego, bo historia zegarka tak nie wygląda (a bajerant ze mnie żaden). Martwi tylko, że Dośka ma te wżery na tarczy. Koperta jest ładnie odnowiona, ale tarcza nie do odrestaurowania i widać że ma swoje lata.
:
W tym cały jej bezpretensjonalny urok, nie przejmuj się.
Kuba
:
To bier alfe. Ciekawe rzeczy na tarczy sie.dzieja, oko przyciągają
Pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
:
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Cezar, vvojt,
Ja nie będę rwał tej prezeski (bo chyba tak zrozumieliście).
Ja nie będę rwał tej prezeski (bo chyba tak zrozumieliście).