Tudor Heritage Ranger
Odpowiedz do tematu

: Tudor Heritage Ranger
Cześć,

Od jakiegoś czasu biję się z myślami o zakupie Tudor Heritage Ranger który jakiś czas temu wpadł mi w oko.
Jednak ze względu na obecny kurs cena wygląda kosmicznie, a co za tym idzie za wysoką cenę dostaję serce ETY. ETA nie jest zła, ale IMO nie za takie pieniądze, poza w/w wszystko w tym modelu mi pasuje.
Proszę o podpowiedzi ewentualnych modeli których design dędzie zbliżony do wspomnianego "ideału" :))
Szukam zegara który będzie dobrze wyglądał na bransie, skórze i nato, wymiary zbliżone do protoplasty, cena + - połowa ceny nowego T.H.R będzie ok.

Prawdziwe zwycięstwo to zwycięstwo nad sobą.
:
Chyba ciężko będzie takiego drugiego brzydala wyszukać :))

:
Roberp1. Ranger jest świetny, ale.....................wyśrubowana cena i jest lepsza opcja-Ranger vintage, choć mniejszy, to ma lepsze proporcje i cenę. Poluję na takiego już od jakiegoś czasu. Kiedyś znajdę.

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
mazik77 napisał/a:

On jest tak brzydki, że aż piękny :głową w mur:
Gdybym miał kasę to bym tego od Ulotnego zgarnął i nie oglądał się na opinie.
Tylko warto zważyć na to, że to będzie trudno odsprzedawalny zegar, ludziska czegoś innego teraz szukają ;)

:
mazik77 napisał/a:

eeeeetam, nie znasz się pifko

[ Dodano: 2016-03-01, 11:52 ]
jimmy napisał/a:
Roberp1. Ranger jest świetny, ale.....................wyśrubowana cena i jest lepsza opcja-Ranger vintage, choć mniejszy, to ma lepsze proporcje i cenę. Poluję na takiego już od jakiegoś czasu. Kiedyś znajdę.

Proporcje lepsze, ale mały nieco jest, a "nowszy" większy a przez to "lepszy" IMO

Woytec napisał/a:

On jest tak brzydki, że aż piękny :głową w mur:
Gdybym miał kasę to bym tego od Ulotnego zgarnął i nie oglądał się na opinie.
Tylko warto zważyć na to, że to będzie trudno odsprzedawalny zegar, ludziska czegoś innego teraz szukają ;)

Wojtek, z chęcią bym go wziął ale niestety poszedł a obecny właściciel nie chce sprzedać, a wtedy zbyt późno się zorientowałem plask
Zgadzam się że może być trudny do sprzedania ze względu na design i na cenę, ale Ulotnego wisiał tylko chwilę.

A poza tym nieco mnie "gniecie" ta ETA, z jednej strony dobrze bo tania w serwisie, a z drugiej za taką kasę widziałbym jakiś top.

:
roberp1, Sinn 556A

:

Ostatnio zmieniony przez Fixxxer 2016-03-04, 10:40, w całości zmieniany 2 razy
:
Może Damasko?

FORZA Robert!
RK WRT
:
A może taki

Pan Vonski jest Debeściak! i jego mafia też jest Debeściak! cool
:
roberp1 napisał/a:
ale Ulotnego wisiał tylko chwilę.

chwilę to on nie wisiał ;)

:
Wisiał dobre kilka dni.

Sinn i Smiths wyglądają dobrze ale to chyba maluchy są hmmm

:
Luźno ale pasuje rozmiar, kształt koperty, duża koronka, 369, czerwony sekundnik.

Zegarki * Rower * Radio
:
Sinn jak Seiko hmmm po co przepłacać

hej ho
:
Koledzy dziękuję za wszystkie propozycje, arecki masz rację była to dłuższa chwila :D , ale koncepcja wtedy inna była, koncepcja się zmyła a parcie wróciło pifko
Z powyższych propozycji mam takie wnioski, niestety większość propozycji znacząco IMO odbiega od protoplasty i jak w większości chyba pozostanie zbierać i szukać oryginału pifko kiedyś się trafi...
Niestety Seiko, Ch.Ward, Sinn, Victorinox - projekty totalnie nie z mojej bajki.
Smiths - owszem trafia do mnie i pewnie kupię, ale IMO to inny zegar :))

:
Tudor jest świetny IMO ale to jeden z tych przykładów, których ceny faktycznie po prostu nie rozumiem :/ . W konsekwencji nie będzie go łatwo odsprzedać w przyszłości

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum