Odpowiedz do tematu
: Alpha OP Orange lub coś podobnego
Ostatnio zmieniony przez dj_tomek 2011-10-23, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
Witajcie, zachorowałem na ten zegarek lub coś podobnego jednak na stronie Alphy nie ma takiej wersji kolorystycznej Jedna osoba ma taką na sprzedaż ale 340 zł to raczej za dużo. Poratujcie Panowie. Może ejst jakiś podobny sikor? Wszystko zaczęło się od MQJ, chciałem kupić i nagle Alphę zobaczyłem
Ostatnio zmieniony przez dj_tomek 2011-10-23, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
:
Ta Alpha nie jest już produkowana,i nowej nie kupisz o ile nie zrobią reedycji.
Były dość podobne Olipai, ale nie mam pojęcia czy jakość jest porównywalna.
Były dość podobne Olipai, ale nie mam pojęcia czy jakość jest porównywalna.
:
Osoba, z którą mam kontakt może olipai sprowadzić za ok 130 zł. Czy między Olipai a MQJ jest w takim razie jakaś znacząca różnica?
:
Nie mam żadnego Olipaia, ale jedyny którego oglądałem - był identyczny jak zegarek Hertza, który z kolei miał kopertę z szajsmetalu. MQJ ma kopertę stalową, a jak się ma szczęście - to jest to stal naprawdę dobrej jakości. Tyle że MQJ nie ma modelu chyba podobnego do tego czego szukasz.
:
Ostatnio zmieniony przez dj_tomek 2011-10-23, 18:16, w całości zmieniany 1 raz
W tym tkwi szkopuł. Zdecydowany byłem na MQJ Submarinera czarnego. Jednak stwierdziłem, że chciałbym coś kolorowego bardziej. Może też być z niebieskim lub zielonym. O MQJ wiem, że są dość przyzwoite a o Olipai ciężko coś znaleźć. Może wlasnie dlatego, że nie warto się nimi interesować...
http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=738
Ten jest ciekawy i moj rozmiar. Nieco droższy od MQJ ale chyba warto.
http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=738
Ten jest ciekawy i moj rozmiar. Nieco droższy od MQJ ale chyba warto.
Ostatnio zmieniony przez dj_tomek 2011-10-23, 18:16, w całości zmieniany 1 raz
:
Szukaj uzywki alphy - jakosc o wiele lepsza od MQJa ; )
Z alamosem zrobilismy juz chyba alphie kazdy mozliwy test wytrzymalosci i dala rade
Z alamosem zrobilismy juz chyba alphie kazdy mozliwy test wytrzymalosci i dala rade
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Ostatnio zmieniony przez dj_tomek 2011-10-23, 19:06, w całości zmieniany 2 razy
Jeżeli jakość faktycznie lepsza, skuszę się na jakąś alphę chyba. Po to szukam czegoś na bransolecie aby było wytrzymałe
Inne alfy za ok 70$ mogę mieć a pomaranczowa za 340 pln, kusi ale cena niestety ...
Słuchajcie! A gdybym kupił http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=426
oraz http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=621
Niby od modelu Planet Ocean ale może pasuje?
EDYTA:
Taką odpowiedź dostałem od nich
HI,
THE Alpha Planet Ocean Orange BEZEL IS CAN NOT BE FIT THE ALPHA SUB .
BESRT REGARDS
ALPHA WATCH
Inne alfy za ok 70$ mogę mieć a pomaranczowa za 340 pln, kusi ale cena niestety ...
Słuchajcie! A gdybym kupił http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=426
oraz http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=621
Niby od modelu Planet Ocean ale może pasuje?
EDYTA:
Taką odpowiedź dostałem od nich
HI,
THE Alpha Planet Ocean Orange BEZEL IS CAN NOT BE FIT THE ALPHA SUB .
BESRT REGARDS
ALPHA WATCH
Ostatnio zmieniony przez dj_tomek 2011-10-23, 19:06, w całości zmieniany 2 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-10-23, 19:18, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-10-23, 19:18, w całości zmieniany 2 razy
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
I to wydaje się być bardzo dobrym pomysłem.
Stosunek cena/jakość w małym Mako rewelacyjny.
Stosunek cena/jakość w małym Mako rewelacyjny.
:
Ewentualnie jakieś Seiko 5 - może być nawet taniej niż Mako, a jakość też rewelacyjna.
np:
-SNZF19J1 - 116$
KLIK1
-SNZF49K1 czyli Baby Monster - 112$
KLIK2
-SNZG73J1 - 125$
KLIK3
Albo coś innego z tego sklepu, przesyłka za free.
np:
-SNZF19J1 - 116$
KLIK1
-SNZF49K1 czyli Baby Monster - 112$
KLIK2
-SNZG73J1 - 125$
KLIK3
Albo coś innego z tego sklepu, przesyłka za free.
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Czy ja wiem?Werki seiko/orienta sa porownywalne z tymi alphowymi,ale ST-16 ma stop sekunde i dokrecanie.No i Alpha chyba minimalnie fajniej zrobiona jest od takich piatek ; )
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
To moja Alpha chyba była z drugiego gatunku, bo wydawała się wyjątkowo tandetnie wykonana - nawet w porównaniu do parnisów nie mówiąc o tym, że co chwila są z nią jakieś problemy (dałem w prezencie bratankowi, teraz mi normalnie wstyd ) Bezel obraca się nawet zaczepiony swetrem, bransoletka grzechocze i goli aż miło, zapinka jak z puszki po konserwach, między uszami w ogóle brak jakiejkolwiek obróbki metalu. - po przygodach z moim egzemplarzem - nie polecam. Porównując do tego małe mako które miałem i dwie piąteczki - niebo a ziemia.
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
To byla PO?Niemozliwe
Nie slyszalem,zeby ktokolwiek byl z Alphy PO niezadowolony.
Iks1984 napisał/a: |
To moja Alpha chyba była z drugiego gatunku, bo wydawała się wyjątkowo tandetnie wykonana - nawet w porównaniu do parnisów nie mówiąc o tym, że co chwila są z nią jakieś problemy (dałem w prezencie bratankowi, teraz mi normalnie wstyd ) Bezel obraca się nawet zaczepiony swetrem, bransoletka grzechocze i goli aż miło, zapinka jak z puszki po konserwach, między uszami w ogóle brak jakiejkolwiek obróbki metalu. - po przygodach z moim egzemplarzem - nie polecam. Porównując do tego małe mako które miałem i dwie piąteczki - niebo a ziemia. |
To byla PO?Niemozliwe
Nie slyszalem,zeby ktokolwiek byl z Alphy PO niezadowolony.
:
Ja tez nie, powiem wiecej - znam przypadek, ze ktos z Alphy PO (zadowolony z jakosci) przeszedl na jej erzac - Omege PO ... (przysluzylem sie do tego troche - ale o tym jutro/dzis)...
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Odpowiedz do tematu
Dzęki Panowie, świetne propozycje! BIG MAKO dla mnie za wielki ale ten mały super ( choc jeszcze niedawno bym nawet nie spojrzał na takiego sikora z całą tarczą pomarańczową), ostatni seiko też bardzo fajny!
Mam w czym wybierać i do czego zbierać. Jak podejmę decyzję to na bank się pochwalę
Pozdrawiam!
Mam w czym wybierać i do czego zbierać. Jak podejmę decyzję to na bank się pochwalę
Pozdrawiam!