Jestem jak chorągiewka na wietrze. Miał być zabałaganiony chrono typu Edifice ale wszysto wskazuje na to, że jednak pozostanę wierny mechanikom. Padło na divera. Drugiego Samuraja nie chce, od Monsterów mnie odrzuca, Sumo mi się nie podoba a na Rolka Submarinera mnie nie stać
Pozostały więc na polu boju zegarki z tej samej stajni: Submariner, Mako i Big Mako. Dlaczego Orient? A bo tak jakoś lubię tą firmę Osobiście najbardziej podoba mi się Submariner - chyba najbardziej klasyczny no i ta lupka... Szkoda, że tylko 100M ale nurkować w nim nie będę. Kusi też Mako, czytelny i prosty. Big Mako z kolei przeraża rozmiarem. Jest chyba jeszcze większy niz Samuraj
Niestety nie miałem okazji przymierzyć żadnego z nich więc na razie muszę oprzeć się na Waszych opiniach. Który z trzech. Jakie argumenty za, jakie przeciw któremuś z zegarków?
2ER00001 czyli Rolex Submariner dla ubogich
CEM65001 czyli klasyczne Mako
CEM75001 BIG Mako. Choć przyznam szczerze, że rozmiar mnie mocno przeraża.
Odpowiedz do tematu
: Który Orient - za i przeciw
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2011-11-23, 09:55, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2011-11-23, 09:55, w całości zmieniany 1 raz
:
Mako.
Z każdym razem teraz jak widzę submarynę, to mam przed oczami MQJ. Też tak macie
A BM - nie bo nie, i co mi zrobisz
Z każdym razem teraz jak widzę submarynę, to mam przed oczami MQJ. Też tak macie
A BM - nie bo nie, i co mi zrobisz
:
Mako - bo ma najwięcej zegarka w zegarku
Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
:
Ostatnio zmieniony przez bEEf 2011-11-23, 10:04, w całości zmieniany 1 raz
Big Mako najlepsiejsze. O ile wiem, chucherko nie jesteś, dlaczego się boisz rozmiaru? A "Rolek" - hm, aż tak dokładna kopia pod marką Orient to jednak bez sensu. Nie i wuj. To już lepiej Emkudżeja kupić.
Ostatnio zmieniony przez bEEf 2011-11-23, 10:04, w całości zmieniany 1 raz
:
Bierz Mako. Rozmiar jest odpowiedni, fajnie leży na łapie, uniwersalny zegarek jak będziesz chciał to i do garniaka podejdzie. Wygląda super, a jak go dasz na gruby brązowy pach albo na fajną gumę wygląda świetnie. Super zegarek i jak już napisałeś prosty i czytelny.
:
Duże Mako. Suby mi przeszły, a ten mały Mak taki se.
:
Submarinier nie, bo nie lubię lupek.
Big Mako nie podchodzi mi zupełnie, jakoś wskazówki w nim mi się nie widzą.
Mako mam i bardzo sobie chwalę. Bierz Mako. A może Ray?
Big Mako nie podchodzi mi zupełnie, jakoś wskazówki w nim mi się nie widzą.
Mako mam i bardzo sobie chwalę. Bierz Mako. A może Ray?
:
O to to to własnie , to jest bardzo dobry pomysł.
MariuszD napisał/a: |
A może Ray? |
O to to to własnie , to jest bardzo dobry pomysł.
:
Jeśli lubisz rolkowate klimaty, to może któryś z poniższych? Cena sporo wyższa, ale ..
Z pokazanych przez Ciebie - Big Mako. Masz łapę jak niedźwiedź, rozmiar nie powinien być dla Ciebie przeszkodą. Ale może w wersji "BLUE"?
Z pokazanych przez Ciebie - Big Mako. Masz łapę jak niedźwiedź, rozmiar nie powinien być dla Ciebie przeszkodą. Ale może w wersji "BLUE"?
:
Kurde, ten Ocean fajniutki... Tylko gdzie takiego kupic? Musiałbym dozbierać troszkę albo cos sprzedać bo zdaje sie, ponad 300 ojro takie cudo. Ale wygląda na solidniej zrobionego niż Orient.
Tomek napisał/a: |
Jeśli lubisz rolkowate klimaty, to może któryś z poniższych? Cena sporo wyższa, ale ..
[url=http://img694.images...k07.jpg]Obrazek[/URL] |
Kurde, ten Ocean fajniutki... Tylko gdzie takiego kupic? Musiałbym dozbierać troszkę albo cos sprzedać bo zdaje sie, ponad 300 ojro takie cudo. Ale wygląda na solidniej zrobionego niż Orient.
:
330 jurków, szip w cenie, Sprzedawca, czyli Gunter, wysyła kurierem, sprawdzony przeze mnie wielokrotnie
LINKA , spokojnie wytargujesz jeszcze dodatkowy pasek.
A jak chcesz kupić w Polsce, za złotówki - pisz do naszego nowego kolegi, Sirluke , jest dystrybutorem Steiniego w naszym kraju.
LINKA , spokojnie wytargujesz jeszcze dodatkowy pasek.
A jak chcesz kupić w Polsce, za złotówki - pisz do naszego nowego kolegi, Sirluke , jest dystrybutorem Steiniego w naszym kraju.
:
Steinhart super zwłaszcza za wypukłe szkło duży plus
:
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2011-11-23, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
No dobra. Dziekuję wszystkim za rady. I Tomecki mi namieszał jeszcze bardziej w głowie... Muszę się przespać z problemem.
Pojutrze 40 urodziny... W sumie to dobry pretekst. Tylko co tu sprzedać bo nie mam w tej chwili tylu wolnych zetafonów... Chyba powoli dojrzewam do tego, żeby mieć góra 3 zegarki do noszenia na co dzień - garnitura, nurasa i G-Shocka. Garnitura już mam, G-Shocka tez... Wypadałoby resztę sprzedać. Ale w sumie szkoda bo musiałbym się rozstać z PZLką, Seiko FFF i Precistą, której w końcu nie sprzedaję (nie będzie mi jakis Angol psuł radości z kupna i noszenia).
W sumie możnaby nawet te trzy rozciagnąc do 5 a PZL podciągnąć pod kolekcjonerski
- garniturowiec (Czwartek)
- chrono (do kupienia, może kiedys biała Strieła)
- nuras na gumie (Seiko FFF)
- nuras na stali (Steinhart do kupienia)
- G-Shock (Riseman)
Pojutrze 40 urodziny... W sumie to dobry pretekst. Tylko co tu sprzedać bo nie mam w tej chwili tylu wolnych zetafonów... Chyba powoli dojrzewam do tego, żeby mieć góra 3 zegarki do noszenia na co dzień - garnitura, nurasa i G-Shocka. Garnitura już mam, G-Shocka tez... Wypadałoby resztę sprzedać. Ale w sumie szkoda bo musiałbym się rozstać z PZLką, Seiko FFF i Precistą, której w końcu nie sprzedaję (nie będzie mi jakis Angol psuł radości z kupna i noszenia).
W sumie możnaby nawet te trzy rozciagnąc do 5 a PZL podciągnąć pod kolekcjonerski
- garniturowiec (Czwartek)
- chrono (do kupienia, może kiedys biała Strieła)
- nuras na gumie (Seiko FFF)
- nuras na stali (Steinhart do kupienia)
- G-Shock (Riseman)
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2011-11-23, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
:
To pomącę jeszcze trochę - przejrzyj sobie wątek na WUS pt. Best Submariner Homage --> KLIK , 50 stron zdjęć, opinii itp.
:
Pisz dane do wpłaty , serio, serio
Odpowiedz do tematu
Tomirek napisał/a: |
Wypadałoby resztę sprzedać. Ale w sumie szkoda bo musiałbym się rozstać z PZLką... |
Pisz dane do wpłaty , serio, serio