Lorus vs Tao International
Odpowiedz do tematu

:
Przywitałem się w zaczynamy i witamy cz.6 stona 20 ;)
A co do zegarka to na 90% wezmę Lorusa z pierwszego posta ;)
A co rozumiesz przez rozszerzył pole poszukiwań? Szukam czegoś co będzie maiło stosunkowo dobrą jakość w stosunku do ceny, jak na razie z mechaników wygrywa Lorus (cena + gwarancja na miejscu).
Jeżeli chodzi o TAO Bartka to niestety piloty nie bardzo mi leżą, do tego ten napis "Germany" :/ Choć bardzo ladny trzeba przyznać.

Ostatnio zmieniony przez blaise 2013-02-10, 19:22, w całości zmieniany 3 razy
:
blaise napisał/a:
wezmę Lorusa z pierwszego posta

I to jest słuszna koncepcja.

blaise napisał/a:
rozszerzył pole poszukiwań

W tym budżecie mógłbyś również poszukać czegoś z Seiko, bądź Orienta.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
blaise napisał/a:
A co rozumiesz przez rozszerzył pole poszukiwań?
np. pomyśleć nad takim czymś: http://www.youtube.com/watch?v=v-n9rrRqiJ8 jest też wersja z zielenią. Oczywiście ten zegarek jest również inspirowany :D

:
Michał, wiem o tym jednak wszystkie orienty i Seiko z tego przedziału jakoś mi nie bardzo pasują.
LukasVanElvis, niestety nie bardzo mi odpowiada ;) ale poszukam czegoś z Parnisa, ich oferty jeszcze nie przeglądałem ;)

:
blaise, skoro nic z japońców, to do 500 król jest jeden:

Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-02-10, 19:28, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
blaise napisał/a:
ale poszukam czegoś z Parnisa, ich oferty jeszcze nie przeglądałem
Uuu to te 90% na lorusa nie jest takie pewne ;P

:
Michał,
Bardzo ładny ;) ale chyba troszkę zbyt klasyczny ;) możesz podać jakiś link do sklepu?

:
blaise, z tą konkretną będzie ciężko, gdyż dostępna jest ona jedynie na Taobao, ale na zatoce są takie o jej odmiany:

http://www.ebay.com/itm/N...=item3f20c62d36

Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-02-10, 19:38, w całości zmieniany 1 raz
:
Michał,
pomyśle nad nim w kwietniu jak będę szukał garniturowca ;)
na razie muszę znaleźć coś na co dzień aby odciążyć moją Festinę F16363 ;)

:
blaise, widziałem na żywo i Mewkę i tego Lorusa, którego wrzuciłeś. On jest równie "garniturowy" co i Mewka ;)

maciek
[Usunięty]
:
miałem tylko jedno tało. I więcej mieć nie chcę. Blichtr i cepelia to była, mimo, że sam model i orifotka na to nie wskazywała. ;) Kup lepiej jakiegoś parnisa.

Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-02-10, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
:
Michał, Jeżeli chodzi o "graniturowca" mewki to miałem na myśli bardziej tego:

Jest mniejszy i cieńszy od Lorusa więc do garniaka bardziej by pasował ;)

Kurcze ale mam mentlik w głowie ;) Teraz spodobał mi się jeszcze SEIKO:

Ostatnio zmieniony przez blaise 2013-02-10, 20:50, w całości zmieniany 1 raz
:
Proponuję obejrzeć tao, model tak zwany na forum "z pijaną siódemką ".
Jest po prostu elegancki, choć może coś tam naśladuje, jakieś Chronoswiss, co tam...
Jest okej !

ricky
Szymon
[Usunięty]
:
Zawsze możesz jeszcze Shanghaia jakiegoś spróbowac upolować. Albo Strixową Caluolę.
Tutaj zdjęcia czarnej i białej: http://www.chinawatches.p...ghlight=caluola

W kwestii Shanghaiów to myślę że Bow może Ci doradzić, bo kupił ich juz sporo i wie gdzie. A co do Caluoli to Strix na pewno podpowie co i jak.

:
Seiko jest OK, ale to zupełnie inny (w sensie wyglądu) zegarek niż te z pierwszego posta ;) Bierz Lorusa, będzieszpanzadowolony ;) Sam takiego mam i się cieszę. Ale koniecznie przymierz przed zakupem.
Mam bardzo wątły nadgarstek 16,5 i ciut za bardzo mu odstają uszy - a rozmiar to nie wszystko, bo takiego samego rozmiaru Seiko leży świetnie, a nawet ciut większy Parnis diver też przylega idealnie.
I w zasadzie to nawet już go chciałem sprzedać, ale jak mu spojrzę w te niebieskie wskazówki... :oops:

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Pełna wersja forum