Wysyłka do Londynu.
Odpowiedz do tematu

:
Jeśli kupujący tak chętnie chciał za wszystko płacić to możliwe, że to jest tzw. "Nigeryjski przekręt". Kiedyś był dosyć popularny na allegro, ale ostatnio powrócił i naciągają też np. na wysyłanie do Anglii

:
Dziwne jest tylko to, że cały czas pisze żeby podać namiary i od razu wysyła kasę.

:
Zawsze możesz spróbować podać mu namiary i poczekać, aż pieniądze dojdą. Jeśli będzie chciał, żebyś wysyłał tylko na dowód przelewu to ja bym odpuścił.

:
Burak to jezdem, ale nie łoś! :)) :))

:
Na Kizi pisali o podobnym numerze, chodzi być może o wyłudzenie twoich danych. Tak tam pisali, ja się nie znam, zarobiony jestem...
Edit:

Pisali dokładnie w temacie:"Wysyłka zegarka do Nigerii" na ostatniej stronie na Forum głównym.
Edit 2:
http://zegarkiclub.pl/for...ii/page__st__40
od postu 51

Ostatnio zmieniony przez Bili Kit 2013-02-18, 17:26, w całości zmieniany 3 razy
:
Ano... trzeba być ostrożnym.

Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-02-18, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
I właśnie dlatego Paypal jest IMO bezpieczniejszy ;)

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Pamiętam lata temu był jeden numer na który oszuści próbowali nabierać ludzi:

Kumpel wystawił jakąś starą nokię na allegro za chyba 150 PLN. Napisała do Niego kobieta, która koniecznie chciała, żeby wysłał telefon do Afryki - do tego doszła jakaś bajeczka o małym, biednym murzyniątku (szczegółów nie pamiętam), a ona zapłaci mu 100$ za telefon plus pokryje koszty przesyłki. Mój kumpel się zgodził i podał dane do konta, kobieta podesłała potwierdzenie przelewu i koniecznie chciała żeby jej wysłał ten telefon. Oczywiście mądrze nie zrobił tego, bo pieniądze nigdy nie dotarły na konto.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Kurna, w mailach do mnie, jest bardzo podobny tekst jak ten cytowany na Kizi:

Thanks for the mail.i want to know that the item is needed for dad in London. then i will pay you 2,500 pln for the item and the shipment okay so shipment will be EMS EXPRESS on their website(http://www.pocztex.pl/ems_cennik_uslug.php)

Name:
Account Number:
Address :
Swift Code:
City:
Zip code:
Bank Name:
Phone Number:

so that i can make the transfer to you ..

waiting for your fast reply..

Różnica tylko taka, że syn chce kupić zegarek dla ojca.

:
jaro19591, :( to ciśnij go na PayPal'a - jak nie będzie chciał to niech się buja.

edyta: zapomniałem, że nie masz PayPal'a.

Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-02-18, 18:09, w całości zmieniany 1 raz
:
Tak myślę, że gdyby się odezwał, zaproponować mu przesyłkę pieniędzy przez Western Union. Niczym bym w tym momencie nie ryzykował. Ale raczej śmierdzi mi to przewałką. Gość w ogóle nie zadał żadnych pytań na temat zegarka.

:
jaro19591 napisał/a:
zaproponować mu przesyłkę pieniędzy przez Western Union.

To dobry pomysł.

:
Przewał chyba jednak. Ten angielski to taki średni jest, a przy tym to jest niewiarygodne żeby ktoś z UK, miał maila w polskiej domenie - jak podałeś:

cośtamcośtam@kozacki.pl

Sprawdź IP tak jak na Kizi radził Marcinkowski:

Cytat:
sprawdź nagłówek wiadomości, znajdziesz tam IP komputera z ktorego pisał, pozniej odpal jakis tracker w googlech i zobacz gdzie tak naprawdę jest ta nigeria ;)

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Mój przyjaciel tak sprzedawał samochód wyścigowy, chłopakom z Nigerii :)
Już prawie jechał do Gdyni z lawetą z nim :)
Jarek, daruj sobie jakiegoś niepewnego kontrahenta.

FORZA Robert!
RK WRT
:
Widać już na 100% przewałkę, gość cały czas pisał do mnie przez czeskie Allegro.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum