:
tasaq napisał/a: |
Edit, jeszcze jedna sprawa WUS - czyli watch you seek? Niestety nie miałem póki co do czynienia z tym skrótem. |
WUS to największe na świecie forum zegarkowe - http://www.watchuseek.com/home
Odnośnie rozmiaru - miałem pilota 47mm i był super, jednak koronka trochę piła w rękę.
Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-03-02, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Tomek napisał/a: |
Miałem wersję 47mm tego zegarka jeszcze ze starego wypustu, bez szafiru. |
No ja mam, od Wielebnego. Fajny zegarek chociaż można się przestraszyć dźwięków które wydaje .
Antisocial and faceless...
:
Sorki, że się wtrącę w paradę, ale czy są jakieś godne odnotowania budżetowe piloty w rozmiarze 40-42mm?? (max 100$)
:
Buczo, - dorzuć parę $$$ i przejrzyj orienty
- imo genialne
tasaq
[Usunięty]
2013-03-02, 21:09
:
Iks, wiem, wiem. Dlatego preferuję właśnie 44mm zamiast 47 mm.
:
tasaq, - nie wiem jaką masz łapę. Ja mam 18-18,5cm i 47 dla mnie to za dużo! 44mm to odpowiedni rozmiar pilota:
:
Słoniu w pełni się zgadzam. To jest mój faworyt, ale może jest jeszcze coś ciekawego w lepszej cenie?
:
Buczo, tało internacjonal?
beceen | ***** ***
emster
[Usunięty]
2013-03-03, 03:05
:
Słoniu dobrze prawi. Obejrzyj sobie te Orienty.
A dodatkowo zerknij na wypust Seiko. Tyle, że trochę mniejszy:
SNZG15
Wymiary:
Koperta bez korony: 40.5mm
Koperta z korona: 43mm
tasaq
[Usunięty]
2013-03-03, 11:09
:
Słoniu, Należę do szczupłych osób, więc nadgarstek też w granicach ~18cm. Boję się właśnie, że kupując 47mm ten zegarek będzie wyglądał jak busola.
Ale prawda jest taka, że póki co faworytem jest ten Ticino 44mm. W tygodniu napiszę do sprzedawcy czy i kiedy przewiduje mieć na stanie.
Szymon
[Usunięty]
2013-03-04, 08:41
:
Czy ja dobrze pamiętam, że Ticino maja, powiedzmy, drobną wadę w postaci uszu 20mm? Jednak gdyby było 22mm to byoby fajniej..
.
Te Orienty co Słoniu pokazał są bardzo fajne. Oglądałem na żywca i wyglądają super. W Polsce cena z d**y - 800zł, ale po swiecie taniej można kupić. Ostatnio widziałem nawet gdzieś za niewiele ponad $100.