Budżetowy Pilot
Odpowiedz do tematu

:
tasaq napisał/a:
Nie wiem po prostu czy 47mm nie będzie za wielki.

Są również Ticino w 44mm kopercie, zarówno automaty jak i na anitasku ;)

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
tasaq napisał/a:
Edit, jeszcze jedna sprawa WUS - czyli watch you seek? Niestety nie miałem póki co do czynienia z tym skrótem.

WUS to największe na świecie forum zegarkowe - http://www.watchuseek.com/home

Odnośnie rozmiaru - miałem pilota 47mm i był super, jednak koronka trochę piła w rękę.

Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-03-02, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Tomek napisał/a:
Miałem wersję 47mm tego zegarka jeszcze ze starego wypustu, bez szafiru.

No ja mam, od Wielebnego. Fajny zegarek chociaż można się przestraszyć dźwięków które wydaje ;) .

Antisocial and faceless...
:
Sorki, że się wtrącę w paradę, ale czy są jakieś godne odnotowania budżetowe piloty w rozmiarze 40-42mm?? (max 100$)

:
Buczo, - dorzuć parę $$$ i przejrzyj orienty
- imo genialne :głową w mur:

tasaq
[Usunięty]
:
Iks, wiem, wiem. Dlatego preferuję właśnie 44mm zamiast 47 mm.

:
tasaq, - nie wiem jaką masz łapę. Ja mam 18-18,5cm i 47 dla mnie to za dużo! 44mm to odpowiedni rozmiar pilota:

:
Słoniu w pełni się zgadzam. To jest mój faworyt, ale może jest jeszcze coś ciekawego w lepszej cenie?

:
Buczo, tało internacjonal?

beceen | ***** ***
:
beceen napisał/a:
Buczo, tało internacjonal?

Oprócz tego mojego

http://store.taowatch.us/

to

emster
[Usunięty]
:
Słoniu dobrze prawi. Obejrzyj sobie te Orienty.
A dodatkowo zerknij na wypust Seiko. Tyle, że trochę mniejszy:
SNZG15

Wymiary:
Koperta bez korony: 40.5mm
Koperta z korona: 43mm

tasaq
[Usunięty]
:
Słoniu, Należę do szczupłych osób, więc nadgarstek też w granicach ~18cm. Boję się właśnie, że kupując 47mm ten zegarek będzie wyglądał jak busola.
Ale prawda jest taka, że póki co faworytem jest ten Ticino 44mm. W tygodniu napiszę do sprzedawcy czy i kiedy przewiduje mieć na stanie.

:
tasaq napisał/a:
póki co faworytem jest ten Ticino 44mm. W tygodniu napiszę do sprzedawcy czy i kiedy przewiduje mieć na stanie.

Kupowałem kiedyś Ticino 47mm, który w zasadzie ma 48mm, był wg mnie zbyt patelniowaty, niska koperta, duży zegar, sprzedałem. Potem kupiłem lotnicze chrono na ST-19, mam nadal, super zegarek. Kiedy pytałem o tego prostego pilota 44mm, którym się interesujesz dwa tygodnie temu i potem jeszcze raz - zupełny brak odzewu. Dziwne, bo wcześniej Rob zawsze odpowiadał szybko i konkrenie.

Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2013-03-03, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
Szymon
[Usunięty]
:
Czy ja dobrze pamiętam, że Ticino maja, powiedzmy, drobną wadę w postaci uszu 20mm? Jednak gdyby było 22mm to byoby fajniej..
.

Te Orienty co Słoniu pokazał są bardzo fajne. Oglądałem na żywca i wyglądają super. W Polsce cena z d**y - 800zł, ale po swiecie taniej można kupić. Ostatnio widziałem nawet gdzieś za niewiele ponad $100.

:
emster napisał/a:
Słoniu dobrze prawi. Obejrzyj sobie te Orienty.
A dodatkowo zerknij na wypust Seiko. Tyle, że trochę mniejszy:
SNZG15
Obrazek
Wymiary:
Koperta bez korony: 40.5mm
Koperta z korona: 43mm

Za mną to Seiko chodziło od dłuższego czasu no i w końcu go zamówiłem cool :)) . Dla mnie Japończyki w tym przedziale cenowym są bez konkurencji, jeśli chodzi o jakość wykonania. Ponad dwukrotnie droższy Aviator był mniej precyzyjnie wykonany :facepalm: .

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum