skx173 vs big mako
Odpowiedz do tematu

:
Jeśli miałbym wybierać Skx czy Big Mako to wybrał bym Big Mako .. fajny zegarek nawet go dziś nosiłem :)

:
Jak nie , jak tak !
Jestem za Big Mak.

emster
[Usunięty]
:
Mako XL rules cool

:
a co myślicie o makówie w pomarańczy jako EDC ?

[ Dodano: 2013-07-10, 10:11 ]
właśnie porównałem skx173 z skx007 i big mako, moim zdaniem niczym nie ulega lewkom a od 007 wygląda lepiej, może ja mam jakaś inną wersję bo na cenówce jest 425$ już zgłupiałem i nie wiem czy się wymieniać, może zostawić a za jakiś kupić big blue mako bo mam debet na niebieskim sikorze ...

Ostatnio zmieniony przez pr00 2013-07-10, 09:12, w całości zmieniany 2 razy
:
Jestem fanem BigMaka od pierwszego wejrzenia, więc odpowiedź może być tylko jedna.

"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).
:
SKX ale 007, w tym tym ten sekundnik jest okropny. Big M to inny zegarek bardziej ma charakterek bling-bling

:
Cytat:
bling-bling

???????????? :/ :/ hmmm hmmm :facepalm: :facepalm:

:
Big Mako tak "blyska" inaczej mowiac jest taki oczojebny w porownaniu do SKX-a

Gong
[Usunięty]
:
SKX to dla mnie klasyka i z tym bym pozostał zaopatrując go w różne ubranka ... cool

:
A ja mam pytanie - Wam też się wydaje, że Mako XL niebieskiego wywiało z rynku? Macie jakieś źródełko? Na jebaju w sumie nic w rozsądnej cenie...

:
oba
niestety jednozegarkowcem nie da się być

:
Postawiłem na skx173 bo mam wrażenie że jest bardziej dopracowany, a chodzi przecież o wygląd.
Ma zdaję się nakładane indeksy, co dodaje mu prezencji.
Tych miliona prezydentów coś nie widać w przypadku big mako, co najwyżej w tle chaszcze.
Ogólnie nie lubiem takich sikorów, ale jeśli miałbym wybierać to Orienta, no chyba że Seiko tyka na lepszym mechanizmie (?).

Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
Bimberek napisał/a:
Postawiłem na skx173 bo mam wrażenie że jest bardziej dopracowany, a chodzi przecież o wygląd.
Ma zdaję się nakładane indeksy, co dodaje mu prezencji.
Tych miliona prezydentów coś nie widać w przypadku big mako, co najwyżej w tle chaszcze.
Ogólnie nie lubiem takich sikorów, ale jeśli miałbym wybierać to Orienta, no chyba że Seiko tyka na lepszym mechanizmie (?).

to samo automaty bez dokrecania i stop sekundy.

zostal jednak skx bo to jednak klasyk poruwnywalny chyba tylko z rolkiem subem jesli chodzi o klasycznosc. musze tylko kupic jakies ladne nato bonda.

Szymon
[Usunięty]
:
Ja bym oba zostawił, bo one sie nie nadają żeby je porównywać.
BigMak jest genialny, ładnie leży nawet na niedużych nadgarstkach. SKX w tej wersji tez spoko. No kurna oba bym nosił.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum