A zegarki Orient? Nie miałem z nimi nigdy do czynienia, jakoś nie spotkałem w sklepach ani nigdzie na stronie. Opinie natomiast spotkałem różne: od zachwytów po kompletne odrzucenie. Pewnie ilu użytkowników tyle opinii. A co Wy o tym myślicie? Jakie werki w nich siedzą: miyoty?
PS. To pewnie oczywistość, ale czy to prawda że miota to nazwa dla automatycznych mechanizmów citizena?
Odpowiedz do tematu
:
Wszytsko powinno być zrobione tak prosto jak tylko się da, ale nie prościej. A. Einstein
:
Orient ma w środku prawdziwy inhouse , sa na krótkiej liście producentów z własnymi mechanizmami. Poza tym można dostać od nich pełen przekrój od Bambino i Mako za 5-600 pln do Orient Star.
A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
:
Mam od jakiegos czasu orienta ray-a uzywam go na codzien i zlego slowa o tym sikorze niepowiem
:
A tak wracając do tematu. Jeśli potrzebujesz jednego zegarka na codzień, który cię nie zawiedzie, zawsze będzie punktualny i który zawsze będzie przyciągał wzrok i cieszył, to szukaj jakiegoś Casio manty albo innego Oceanusa
Gdybym, nie daj Buk, miał zostać jednozegarkowcem, to zostawiłbym sobie Ocka właśnie
Gdybym, nie daj Buk, miał zostać jednozegarkowcem, to zostawiłbym sobie Ocka właśnie
:
Na Royal Orient się chyba kończy oferta
arek314 napisał/a: |
Orient ma w środku prawdziwy inhouse , sa na krótkiej liście producentów z własnymi mechanizmami. Poza tym można dostać od nich pełen przekrój od Bambino i Mako za 5-600 pln do Orient Star. |
Na Royal Orient się chyba kończy oferta
:
Nooo Wostok chyba jeszcze coś tworzy. Czy nie
Jacek. napisał/a: |
(dziś raptem ETA, Seiko, Citizen i Chińczycy) |
Nooo Wostok chyba jeszcze coś tworzy. Czy nie
:
Czy oni sprzedają mechanizmy na zewnątrz?
G.
[ Dodano: 2016-02-21, 14:14 ]
---
PS: pominąłem Rondę.
G.
[ Dodano: 2016-02-21, 14:14 ]
---
PS: pominąłem Rondę.
"We offer best solutions in search of a problem"
:
No niby Vostok Europe kupuje od nich. I od Seiko.
Ale oni to dziwni są...
Czy oni sprzedają mechanizmy na zewnątrz? |
No niby Vostok Europe kupuje od nich. I od Seiko.
Ale oni to dziwni są...
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2016-02-22, 10:48, w całości zmieniany 1 raz
"Z ręki do ręki przekładam obcęgi" - VE to spółka Czystopola z jakimiś misiami z Wilna
BTW misie, oprócz zegarków, sprzedają maszyny do szycia. I zapewne amunicję do nich też
Gbzzz.
BTW misie, oprócz zegarków, sprzedają maszyny do szycia. I zapewne amunicję do nich też
Gbzzz.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2016-02-22, 10:48, w całości zmieniany 1 raz
"We offer best solutions in search of a problem"
:
Wiem, że nie ładnie tak zniknąć i to w wątku przez siebie założonym, ale siła wyższa.
Co kumotrzy sądzicie o Orisach? W środku siedzą Sellity i niewiele mi to mówi. Słis kłalita?
Po przejrzeniu sporej części forum moim faworytem jest Seiko SARB 035. Ale to już trzeba sproawdzić, a ja bym tak na rękę chciał przymierzyć przed zakupem... Jakieś sugestie?
Co kumotrzy sądzicie o Orisach? W środku siedzą Sellity i niewiele mi to mówi. Słis kłalita?
Po przejrzeniu sporej części forum moim faworytem jest Seiko SARB 035. Ale to już trzeba sproawdzić, a ja bym tak na rękę chciał przymierzyć przed zakupem... Jakieś sugestie?
Wszytsko powinno być zrobione tak prosto jak tylko się da, ale nie prościej. A. Einstein
:
Chcieli
Ale po dwóch bankructwach i generalnej jakości produkcji na tych samych maszynach co kupowali w 1960, musieliby szukać klienta w Korei Północnej. A tamci mają własną fabrykę
Czy oni sprzedają mechanizmy na zewnątrz? |
Chcieli
Ale po dwóch bankructwach i generalnej jakości produkcji na tych samych maszynach co kupowali w 1960, musieliby szukać klienta w Korei Północnej. A tamci mają własną fabrykę
:
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2016-03-04, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
Orienta (Mako) weź na początek - niedrogi, a z funfactorem sporym - na co dzień zegarek jak zanlazł
.
.
.
nieładnie, nieładnie, nieładnie
.
.
.
tachys napisał/a: |
...Wiem, że nie ładnie tak... |
nieładnie, nieładnie, nieładnie
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2016-03-04, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Oris to uznana firma, i ciekawe zegarki, a Sellita to odpowiednik ETA. Słyszałem opinię, że Sellita ma nowsze maszyny i że odpowiadające mechanizmy mają lepszą jakość, ale to mogą być tylko głupie zegarkowe plotki. Orient Mako zaproponowany przezFaziego to dobry typ, a w razie gdyby nie podszedł odsprzedać łatwo w podobnej kwocie.
A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
:
A ja czytałem na KMZiZ o awaryjności selitty . I to wczoraj więc chyba trzeba się zastanowić chociaż Oris to zacna marka.
Odpowiedz do tematu
arek314 napisał/a: |
Oris to uznana firma, i ciekawe zegarki, a Sellita to odpowiednik ETA. Słyszałem opinię, że Sellita ma nowsze maszyny i że odpowiadające mechanizmy mają lepszą jakość, ale to mogą być tylko głupie zegarkowe plotki. Orient Mako zaproponowany przezFaziego to dobry typ, a w razie gdyby nie podszedł odsprzedać łatwo w podobnej kwocie. |
A ja czytałem na KMZiZ o awaryjności selitty . I to wczoraj więc chyba trzeba się zastanowić chociaż Oris to zacna marka.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos