Chrono
Odpowiedz do tematu

:
Altec sprzedał - kto teraz go ma nie mam pojęcia ale zegarek świetny ;)

Marcin

-----------------------------------------------------------
G. Gerlach - polskie zegarki
:
Wieczornego siedzenia przy lekturze ciąg dalszy czego efektem jest wygrzebanie kolejnych chrono, które mnie zainteresowały. Tak więc po kolei, szukając konkurencji dla 3133 trafiłem na Tissoty oparte o etę C01.211. Mechanizm młody bo z 2009 roku opracowany dla Tissota jako modyfikacja lemanii 5100 z dodatkami plastiku (plastic is fantastic!). Efektem jest najtańsze sfajcarskie chrono (raptem 15 kamieni) wyglądające jak kupa, jednak wpisujące się w mój plan kolekcjonerski. Mechanizm jest montowany w Tissotach oraz w Swatchach. Trzeba przyznać, że modele są dość fajne jak na tissocika.
Mechanizm:

PRC200

Carson

Couturier

Po rabatach do wyjęcia pewnie w okolicach 2k co wydaje się sensowną ceną jak na sfajcara z automatycznym chrono (dla informacji swatche z tym mechanizmem chodzą po 1100zł :shock: ). Dodatkowo obstawiam, że mechanizm za jakiś czas będzie dostępny w pozostałych markach Swatch Group... Co myślicie o takich Tissocikach?

:
Słoniu napisał/a:
Co myślicie o takich Tissocikach?

Myślę, że nie należy ufać SG i temu, że to pochodzi dłużej niż kilka lat. To księgowi - nie zegarmistrze.
Zegarki sympatyczne wizualnie ..

:
Moim skromnym zdaniem 15 kamieni to jest zdecydowanie za mało, szczególnie w tak drogim zegarku.
Czy teraz jest napisane wystarczająco po polsku?

[edit mod: Pisz po polsku.]

Ostatnio zmieniony przez 2012-05-27, 11:56, w całości zmieniany 3 razy
:
mam mieszane uczucia

[edit mod: Pisz po polsku.]

Ostatnio zmieniony przez 2012-05-27, 10:48, w całości zmieniany 2 razy
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Słoniu, nie idź tą drogą :roll:

maciek
[Usunięty]
:
Słoniu... ochłoń. :wink:

:
gzubek71 napisał/a:
15 kamieni to mało

A co to za różnica czy tych kawałków plastiku co się wkałada do ETA jest 15 czy 50 :lol: :?:

Słoniu, jak masz zbędne 2 klocki :P - to poszukaj czegoś na chińskim automatycznym chrono, Ingersolla np. Tam idzie bardzo dobrej jakości mechanizm z Liaolingu. Albo weź Ticino - tam jest 3L z Szanghaju, a kosztuje jakies kopiejki, 250 dolców czy coś ... Będziesz miał solidną maszyne wtedy, a nie to plasticzane gówno, "cud szwajcarskiej inżynierii księgowej" ...

:
Hehe, wczoraj dzień słabości był - znaczy się literatura za ciężka. Szczęście, że karta daleko leżała i się podchodzić nie chciało :mrgreen: :wink: A poważnie, raczej jako ciekawostkę wrzuciłem, bo obstawiam, że będzie to dostępne w coraz większej ilości zegarków z grupy.
Mam nadzieję, że magretki w przyszłym tygodniu będą bo jakieś chwile słabości mnie ostatnio ogarniają :twisted:

:
Swoją droga, żeby toto pokazywac pod szklanym deklem, to trzeba miec też odwagę ... :lol:

:
ALAMO, - Generalnie tylko w PRC200 zrobili tak faux pas... W pozostałych tylko mikro okienko jest aby było widać balans. :mrgreen: Na wusie ciekawe wątki są o tym mechanizmie.

Blaz
[Usunięty]
:
Słoniu napisał/a:

Obrazek

Oczy mnie pękli. :shock: :???:

Ciekaw jestem jaką bajeczkę zaserwuje SG, gdy będzie sprzedawał to po 2 tysiące, bo tu trzeba PR w stylu artysty Eneasza i mistrza Strojnego. :cool:

:
ALAMO ja nie wiedziałem, że w ETA wciskają plastik zamiast rubinów. To co jest z tą całą śfajcalską kłalitą? Wciskają wielkie G i biorą ogromną kasę? To zgroza :???:

Pozdrawiam
Waldek
Blaz
[Usunięty]
:
gzubek71 napisał/a:
To co jest z tą całą śfajcalską kłalitą?

Ani ona śwajcarska, ani kłalita.

:
To teraz już wiem dlaczego moja Alpha bardziej mi podchodzi niż inne zegarki.

Pozdrawiam
Waldek
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum