Seiko: Bond z Kraju Kwitnącej Wiśni
Odpowiedz do tematu

:
O qwa, fachowy :shock: gdzie i za ile mozna takiego kupić? :))

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał za jego cene mozesz kupic z 5-6 szt małego mako , tak wiec czy ja wiem .....?

:
A to aż na tyle, to on mi się nie podoba.

budżetowo:

Snow Monster Mod:

http://www.thewatchsite.c...p?topic=26893.0

cool

Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-12-27, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Gdzieś czytałem, że Snow był sprzedawany tylko w - i teraz mnie zabijcie, bo nie pomnę - w Singapurze/Tajwanie w limitowanej liczbie (?) iluś tam sztuk. Oczywiście potęga interetu i sprzedaży on-line zrobiły też swoje.
Co do lupki: mi się akurat podoba, dodaje jakiegoś smaczku i bez skojarzeń z rolnixem proszę ;)

:
Hogg, jak tak przeszperałem sieć to znalazłem sporo różnych limitek monsterowych.

:
Bo jest tego troche , niebieski tez ładny :)) , ale czy tyle kasy warta jest ta limitka , to tak jak z nowym monsterem dla mechanizmu plus indeksów trzeba dołozyc az tyle kasy

:
Szukałem i znalazłem- cytat i foto z zaprzyjaźnionego forum. Jeden z użytkowników (kdg, pozdrawiam jeśli czytasz)pisze o nim tak:

"Model SKZ331 (Snow Monster) został wyprodukowany w liczbie 2555 egzemplarzy w Lutym bieżącego 2011 roku. Ciekawym (i zrozumiałym) trendem jest zwiększanie nakładu przez Seiko Thailand z roku na rok (Yellow Monster'ów jest raptem 200 sztuk). Dystrybucja jak zwykle została zorganizowana wyłącznie na terenie Tajlandii a zegarki podobno rozeszły się w ciągu kilku godzin (...)
Serce Monsterka to automatyczny kaliber Seiko 7S36. Jest to młodszy brat starego i lubianego 7S26A/B dostępnego w BM i OM.
Również jak starszy brat nie posiada on stop-sekundy i nie może być dokręcany ręcznie. Wydaje się to dziwne (w końcu niby limitowana edycja i tak dalej) ale dzięki temu pozostaje bliższe oryginałowi.

Największa zmiana, prócz koloru, w stosunku do OM i BM to szafirowe szkiełko. Dodatkowo, producent zdecydował się doposażyć zegar w "cyklopa", czyli szkiełko powiększające umieszczone nad datą i dniem tygodnia."

Wyeksponowana lupka. Mnie się podoba ;)

Ostatnio zmieniony przez Hogg 2012-12-27, 20:06, w całości zmieniany 2 razy
:
Hogg napisał/a:
......jest optymalny:)

+1

:
Hogg, dzięki za fajną reckę. Coraz bardziej przybliża mnie ona do skx007, kiedyś będzie u mnie na stanie.

Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.

Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum