Zegarek na własny ślub - automat na pasku do 600PLN
Odpowiedz do tematu

:
maciek napisał/a:
andzej00 napisał/a:
Ten również piekny!
Znalazłem wersje na pasku:
http://www.watches88.com/...on-et0p003w.cfm

Bardzo atrakcyjna cena tego na bransolecie :)

Tym bardziej, że to Best Offer, a więc do wyrwania jeszcze taniej. ;) No i UE, więc odpadają potencjalne opłaty celne.
Dokup elegancki pasek i masz cudo zestaw. ;)

hm... to watches88.com wysyłają z UE? :shock: Zdawało mi się, że z Malezji???

:
W tym oriencie Sun&moon wszystko psują te dwie śruby :głową w mur:

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
: Re: Zegarek na własny ślub - automat na pasku do 600PLN
andzej00 napisał/a:

Niedługo mam ślub więc chciałoby się wyglądać elegancko (czarny garnitur oraz koszula z mankietami). Kwestia takiego dodatku jak zegarek jest dla mnie dość istotna dlatego też piszę tu z prośbą o pomoc/rade w wyborze.
Z góry dziekuję za wszelka pomoc.

Żaden... bo "szczęśliwi czasu nie liczą" ;)

:
rafiosso napisał/a:
hm... to watches88.com wysyłają z UE? :shock: Zdawało mi się, że z Malezji???

Maćkowi pewnie chodziło o tego linkowanego z ebaya.

:
Po co szukać zegarka nie wiadomo gdzie. Idź do sklepu, przymierz kilka, kilkanaście i wybierz. Gdyby to było parę tysięcy to warto szukać, ale parę stów to bez przesady.

:
lajosz, dla niektórych osób tutaj nawet kilkadziesiąt złotych to znacząca różnica. Poza tym, po co przepłacać?

:
Cytat:
Gdyby to było parę tysięcy to warto szukać, ale parę stów to bez przesady.

lajosz, poczytaj z uwagą forum facepalm

Parę stów na ulicy nie leży, chyba, że znasz takie miejsca to daj info, pójdziemy, pozbieramy ..

:
lajosz napisał/a:
Po co szukać zegarka nie wiadomo gdzie. Idź do sklepu, przymierz kilka, kilkanaście i wybierz. Gdyby to było parę tysięcy to warto szukać, ale parę stów to bez przesady.

Mam podobne zdanie, może niekoniecznie do sklepu, choć dla orientacji i przymiarki to jak najbardziej, a kupić można choćby na alle....
Przecież nie do pominięcia jest gwarancja na zakupiony towar.

:
lajosz, Bimberek naganiacze naszych rodzimych sprzedawców zegarków? cool
Chyba na tym forum będziecie mieli trudną robotę :D :D

:
wahin, jeszcze się wyrobią :))

Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
lajosz napisał/a:
Po co szukać zegarka nie wiadomo gdzie. [...] Gdyby to było parę tysięcy to warto szukać, ale parę stów to bez przesady

Twoja podłoga, jest chyba moim sufitem... Większość moich zegarków kosztuje tę parę stów...

Bimberek napisał/a:
Przecież nie do pominięcia jest gwarancja na zakupiony towar.

Kupując poza Pl, masz gwarancje np od Seiko, Orienta itp. My nie mówimy o zakupie od murzyna w ciemnej alejce, a o sklepach internetowych.
Ostatnio korzystałem z gwarancji Seiko kupionego na drugim końcu świata. Było bezproblemowo.

Ostatnio zmieniony przez Apa13 2013-07-24, 20:53, w całości zmieniany 3 razy
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Deco79 napisał/a:
wahin, jeszcze się wyrobią :))

Oby :twisted:

Bo inaczej za teksty typu "za parę tysięcy warto, za parę stów nie warto" koledzy ich zjedzą :złośliwiec:

:
Koledzy, chodzi mi o to, że czasami nie ma sensu wielkich zakupów robić gdzieś za morzami. Tyle. żadnym naganiaczem nie jestem, po prostu parę razy kupiłem coś /niekoniecznie zegarek/ daleko i potem był jaja z gwarancją czy zwrotem. Więc mierze skalę i tyle. Każdy ma wybór. Tani zegarek za powiedzmy 200-300 pln to kupuje u zaprzyjaźnionego zegarmistrza i tyle. Ta sama zasada dotyczy zakupów na alle. Kupię coś taniej 15 % na aukcji a potem wysyłka itd. Po prostu takie mam zdanie. Mogę? Dziękuję.

:
lajosz napisał/a:
Koledzy, chodzi mi o to, że czasami nie ma sensu wielkich zakupów robić gdzieś za morzami. Tyle. żadnym naganiaczem nie jestem, po prostu parę razy kupiłem coś /niekoniecznie zegarek/ daleko i potem był jaja z gwarancją czy zwrotem. Więc mierze skalę i tyle. Każdy ma wybór. Tani zegarek za powiedzmy 200-300 pln to kupuje u zaprzyjaźnionego zegarmistrza i tyle. Ta sama zasada dotyczy zakupów na alle. Kupię coś taniej 15 % na aukcji a potem wysyłka itd. Po prostu takie mam zdanie. Mogę? Dziękuję.

A ja mam wrażenie, ze po prostu brak ci doświadczenia w zakupach za granicą - co na tym forum jest pierwszą umiejętnością jaką staramy się udostępnić nowym kolegom pifko
Tak że nie ma co się bać, trzeba czytać, pytać, i cieszyć się dostępem do oferty jaką zapewnia globalny rynek :-)

:
W całej rozciągłości zgadzam się z przedmówcą. Ostatni zakup w Kanadzie. Od osoby prywatnej. No problem. Więc tak zupełnie brak doświadczenia to chyba nie. Chciałem zwrócić uwagę na jeden z aspektów po prostu. Nic więcej.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum