:
W tym oriencie Sun&moon wszystko psują te dwie śruby
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Po co szukać zegarka nie wiadomo gdzie. Idź do sklepu, przymierz kilka, kilkanaście i wybierz. Gdyby to było parę tysięcy to warto szukać, ale parę stów to bez przesady.
:
lajosz, dla niektórych osób tutaj nawet kilkadziesiąt złotych to znacząca różnica. Poza tym, po co przepłacać?
:
lajosz,
Bimberek naganiacze naszych rodzimych sprzedawców zegarków?
Chyba na tym forum będziecie mieli trudną robotę
:
wahin, jeszcze się wyrobią
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
lajosz napisał/a: |
Po co szukać zegarka nie wiadomo gdzie. [...] Gdyby to było parę tysięcy to warto szukać, ale parę stów to bez przesady |
Twoja podłoga, jest chyba moim sufitem... Większość moich zegarków kosztuje tę parę stów...
Bimberek napisał/a: |
Przecież nie do pominięcia jest gwarancja na zakupiony towar. |
Kupując poza Pl, masz gwarancje np od Seiko, Orienta itp. My nie mówimy o zakupie od murzyna w ciemnej alejce, a o sklepach internetowych.
Ostatnio korzystałem z gwarancji Seiko kupionego na drugim końcu świata. Było bezproblemowo.
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2013-07-24, 20:53, w całości zmieniany 3 razy
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Koledzy, chodzi mi o to, że czasami nie ma sensu wielkich zakupów robić gdzieś za morzami. Tyle. żadnym naganiaczem nie jestem, po prostu parę razy kupiłem coś /niekoniecznie zegarek/ daleko i potem był jaja z gwarancją czy zwrotem. Więc mierze skalę i tyle. Każdy ma wybór. Tani zegarek za powiedzmy 200-300 pln to kupuje u zaprzyjaźnionego zegarmistrza i tyle. Ta sama zasada dotyczy zakupów na alle. Kupię coś taniej 15 % na aukcji a potem wysyłka itd. Po prostu takie mam zdanie. Mogę? Dziękuję.
:
W całej rozciągłości zgadzam się z przedmówcą. Ostatni zakup w Kanadzie. Od osoby prywatnej. No problem. Więc tak zupełnie brak doświadczenia to chyba nie. Chciałem zwrócić uwagę na jeden z aspektów po prostu. Nic więcej.