Citizen Eco-Drive Nighthawk
Odpowiedz do tematu

:
Pyszności. A ten suwak logarytmiczny wygląda solidniej niż w moim (JY0080-62E). Mam jakiś tandetny plastik :(

Spam
[Usunięty]
:
Jack Yeager napisał/a:
A ten suwak logarytmiczny wygląda solidniej niż w moim

...Kumotres... ja co prawda matematykę zdawałem na maturze... pisemnie i ustnie... ale jakie jest praktyczne zastosowanie tego suwaka :?: ... może nie w życiu codziennym dla przeciętnego zjadacza chleba... ale :?: hmmm

:
Wydaje mi się, że akurat przydatność suwaka logarytmicznego jest ostatnim kryterium jakim kierują się nabywcy tych Citizenów :D

Spam
[Usunięty]
:
Strzała napisał/a:
Wydaje mi się, że akurat przydatność suwaka logarytmicznego jest ostatnim kryterium jakim kierują się nabywcy tych Citizenów :D

...domyślam się :D ale akurat pytam ponieważ poważnie myślę nad jakimś chrono sicury... na razie tylko myślę bo o okazję w moim rozumieniu nie jest łatwo... a tam suwak jest na zewnętrznym obrotowym bezelu... no i właśnie... ktoś zapyta po co :?: a ja odpowiem, że aby było ładniej... i wstyd będzie... w takim 3133 jest skala tele... to przynajmniej wiem jak użyć podczas burzy... a tu...

:
Teoretycznie można tym obliczać proste równania, wyliczać średnie spalanie, dystans itp. Pewnie nikt tego nie będzie tego robił planując wycieczkę z Łodzi do Poznania, ale bajer jest. Lotnicy pewnie potrafią z tego korzystać na co dzień.

Ja przerobiłem każde obliczenie zgodnie z instrukcją... I ni w ząb nie potrafię tego powtórzyć! :))

Przydatności mojego suwaka w Jaszcząbiu będę bronił jak Niepodległości! ;)

"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."

Jan Oborniak
:
Strzała napisał/a:

Mi się przydaje. Bardzo prosto obliczać proporcje i przeliczać jednostki. Km na mile i litry na galony w odniesieniu do wagi paliwa.

Ale ja pare razy latałem z kumplem Cessną jako nawigator, więc nie jestem chyba przeciętnym nabywcą :P

Edyta

Suwak to własciwie to samo co E6B

Ostatnio zmieniony przez Jack Yeager 2013-11-24, 23:40, w całości zmieniany 1 raz
:
Zającu wystarczy, że z mądrą miną powiesz, że to suwak logarytmiczny! I dodasz: "Chyba nie muszę tłumaczyć do czego służy suwak logarytmiczny???"

To zazwyczaj wystarcza :D

Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2013-11-25, 09:47, w całości zmieniany 1 raz
:
No chyba że trafisz na blądynkę, która z rozbrajającym uśmiechem odpowie, że mógłbyś wytłumaczyć :P
Ale wtedy w zasadzie możesz pleść co ci się podoba, ewentualnie odpowiedzieć że to narzędzie do obliczania oporu suwaków przy rozpinaniu :twisted: :D

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

:
:))

:
Daito napisał/a:
...Na bransolecie mi nie zależy bo nie lubię kajdanów i pewnie i tak wyladuje w szufladzie...

Nie rób tego błędu. Pasek jest delikatnie mówiąc do doopy. A przy odsprzedaży masz asa (nowy kajdan) w rękawie :))
Ja nosiłem na czarnej gumie i oczywiście na kajdanie.
A jeśli się zastanawiasz który wybrać to tylko czarny. Havana to taki "sprany" brąz. :(
Miałem obydwa w tym samym czasie.

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Dorian06 napisał/a:
Daito napisał/a:
...Na bransolecie mi nie zależy bo nie lubię kajdanów i pewnie i tak wyladuje w szufladzie...

Nie rób tego błędu. Pasek jest delikatnie mówiąc do doopy. A przy odsprzedaży masz asa (nowy kajdan) w rękawie :))
Ja nosiłem na czarnej gumie i oczywiście na kajdanie.
A jeśli się zastanawiasz który wybrać to tylko czarny. Havana to taki "sprany" brąz. :(
Miałem obydwa w tym samym czasie.

Nie no - nie napisałem że wywalę kajdan tylko ze pieczołowicie przechowam w szufladzie... raz już zrobiłem błąd i odsprzedałem bransoletę od jednego z posiadanych zegarków i ... więcej takiego babola nie zrobię...
Ale nic nie poradzę na ro ze nie lubię za dużo złomu na łapie jakoś mnie od razu ściąga "na lewo", tak że zegar z bransoletą zakładam tylko jak idę się ważyć... przynajmniej jest na co zwalić... :))

Nieczynne z powodu że zamknięte
:
[quote="Daito"][quote="Dorian06"]
Daito napisał/a:
...Na bransolecie mi nie zależy bo nie lubię Nie no - nie napisałem że wywalę kajdan tylko ze pieczołowicie przechowam w szufladzie... raz już zrobiłem błąd i odsprzedałem bransoletę od jednego z posiadanych zegarków i ... więcej takiego babola nie zrobię...
Ale nic nie poradzę na ro ze nie lubię za dużo złomu na łapie jakoś mnie od razu ściąga "na lewo", tak że zegar z bransoletą zakładam tylko jak idę się ważyć... przynajmniej jest na co zwalić... :))

Ciekawe, bo ja mam dokładnie odwrotnie. W Poljocie i Zaritronie mam paski i w sumie za nimi nie przepadam, bo są wąskie, a zegarek na nich wygląda jak damski.

To chyba kwestia preferencji wyłącznie.

pifko

:
Jack Yeager napisał/a:

Ciekawe, bo ja mam dokładnie odwrotnie. W Poljocie i Zaritronie mam paski i w sumie za nimi nie przepadam, bo są wąskie, a zegarek na nich wygląda jak damski.

To chyba kwestia preferencji wyłącznie.

pifko

No raczej tylko i wyłącznie preferencji, bransoleta w zasadzie nie jest zła i do tego na pewno bardziej higieniczna niż pasek, ale... do jednego zegarka mam 11 rożnych pasków... a z bransoletami to już by ten numer nie przeszedł... :))

pifko

Nieczynne z powodu że zamknięte
:
A to zupełnie inna kwestia...Może też w tych nowocześniejszych zegarkach można szerokie paski zakładać.

Z Vintagami czuję się dość...nieswojo.

No ale o Nighthawku temat, nie siejmy już off-topicu :)

:
Orientuje się ktoś gdzie teraz jest najlepsza cena na jastrzębia... ;)

"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska."

Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum