Wybrałem pierwszy zegarek. Z tej prostej przyczyny, że jest bardziej klasyczny i konserwatywny a przez to bardziej przejrzysty. Nie jestem fanem giloszowania tarczy, wewnętrzny, godzinowy pierścień indeksów imo zaciemnia tarczę. Jakaś taka zadziubdziana ona jest. Za dużo na niej...
A jeżeli oba to automaty i będą noszone regularnie albo trafią na rotomat to 80 h naprawdę jest takie istotne?
Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-10-07, 09:54, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-10-07, 09:54, w całości zmieniany 1 raz
Antisocial and faceless...
:
O tym nie mówię bo to nie ja kupuję , a jak się człowiek uprze to i stado z dobrymi radami nie pomoże .
goTomek napisał/a: |
ta cena ...MSRP to tak ok. 2:1 |
:
Aha, nie przeszkadza mi średnica pierwszego, tj. 40 vs 42 mm. Mam nadgarstek 18,5 cm a taki "klasyczny w formie" 303 o 40 mm IMO leży idealnie.
Antisocial and faceless...
:
Dwójka. Świetny wygląd, za sprawą kolorystyki i ciekawej koperty. Do tego zdecydowanie lepszy mechanizm.
"Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
:
Oryginalny nie będę, dwójkę bierz, zjada Kinga na śniadanie.
:
Jednak dwójka za ładniejszą aranżację tarczy, lepszą czytelność (w Kingu miejsce na dzień tygodnia na indeksach godzinowych od czapy) i oczywiście specyfikację, jako kropka nad "i".
:
nr 2
:
Tomek, bez zastanowienia "2"
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Ja też głosuję na nr 2 - bardziej stonowane wskazanie dnia tygodnia jednak bardziej do mnie gada
:
drugi bo ma ładniejszy układ daty i dnia tygodnia na tarczy
Pozdrawiam, Wojtek
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
No będę oryginalny bierz nr 2
:
JAk już musisz to dwójka mi się zdecydowanie bardziej podoba
World Wide Watches
:
Odpowiedz do tematu
Moim zdaniem 1, czyli King. Miałem ten zegar na bransie przez pół roku jako EDC i żałuję, że sprzedałem. Świetnie leży, dobry rozmiar i wysokość, jest uniwersalny, rzadko u nas spotykany i nawet nieźle świeci. Do tego firmowa bransa jest całkiem wygodna i wyważona. Moim zdaniem King Khaki to klasyk.