Almaz w brązie - który?
Odpowiedz do tematu

:
Woytec pifko
A tak po za tym z brązu i z zielona tarczą i 24mm w uszach to sam wiesz ;)

:
No wiem...
Ale zobacz o ile lepiej wygląda gdy tarcza jest matowa.

Chyba zamówię chrono i pewnie takiego nikt więcej na forum nie będzie miał...bo taki brzydki :złośliwiec:

:
Automat, mysle ze to zestawienie kolorystyczne jest w pytke ;)

Czas nie pieniądz, zawsze jest.
:
Odebrał pifko

:
2-a bo jest tak brzydka, że aż ładna :))
pifko

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Woytec, kupiony ?

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
No i zamówiony Almaz...automat z zieloną tarczą :oops:

Początkowo zafiksowany byłem na tym chrono bo jednak lepiej wygląda z tymi niebieskimi akcentami.
Przespałem się jadnak z tematem a i Wasze posty też dały mi jednak do myślenia i pomogły w podjęciu innej decyzji.

A dlaczego dokładnie?
1. Automat - ogólnie nie przepadam za kwarcowymi zegarkami . Owszem, kupię ale jeśli mam wybór to jednak wolę tradycyjny, mechaniczny werk.
2. Automat ponownie - faktycznie, tak jakoś bardziej pasuje do takiej koperty niż kwarc. Poza tym to werk Seiko więc powinien pracować długo i bezawaryjnie a jeśli nawet, to części są dostępne bez problemu i każdy normalny zegarmistrz da radę to serwisować.
3. Jednak wygląd - czytelność tarczy dużo lepsza no i w sumie ta zieleń bardziej pasuje do koperty z brązu, nawet ze słoneczkiem.
4. Wodoszczelność - niby oba mają WR200 i koronka jest zakręcana ale przyciski chronografu już nie. Jak popracują to różnie może być a to w zasadzie taki zegar na urlop.
5. Patrzyłem po sklepach, zatoce itp. i automat się praktycznie rozszedł a chrono wciąż dostępne czyli jednak popularniejsze a co za tym idzie, powinno być go łatwiej odsprzedać. Jakby co ;)
6. Całkiem przyzwoitą cenę dostałem :)

Jutro ma wysłać to pewnie pojutrze będzie pokazywane.

[ Dodano: 2016-02-16, 16:26 ]
Na zakończenie delikwent

Dziękuję za pomoc, zaraz zajmę się "pomagaczami" pifko

:
Woytec, wygląda extra , dobry wybór pifko pifko pifko

:
Dzięki pifko

:
Jest piękny !!! :)

Możesz napisać jaką cenę udało Ci się wytargować ?
Może być na PW.

Ostatnio zmieniony przez pmedela 2016-02-17, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum