Brać czy nie brać oto jest pytanie.
Odpowiedz do tematu

:
Tomek, nie będę robił problemów, jestempanzadowolony z zegarka więc odpuszczam , niech znają moje dobre serce :twisted:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
To nie marudź i dalej lataj na pocztę .. Ja tam mam podane pod nos. A też latałem, bo podobno nic większego od standardowego listu listonosz w teren ze sobą nie zabiera. Podobno "Regulamin" :shock: :shock: Kilka maili i jest porządek na jakiś czas i klientnaśpan :twisted:

pier240294
[Usunięty]
:
Z tą pocztą to faktycznie jest masakra. Dość często kupuję przez neta i zawsze awizo w skrzynce, że nikogo nie było podczas gdy w chacie 6 typa czeka na paczkę... ;/

A wracając do tematu to zastanawiam się między Casio Edifice, a MQJ.

G., czekam na Twoją relację :) i powiedz mi ile wynoszą koszty przedsięwzięcia jakim jest zamówienie MQJ od tego Pana z eBay'a?

Casio będę brał w takiej kolorystyce jak już

koszt 165 zł :)
http://allegro.pl/zegarek...2240014968.html

ale czy to faktycznie mało za ten zegarek czy jednak cena jest rozsądna?

/edit kupno zegarka od tego pana http://www.ebay.pl/itm/Ne...=item35ba4ceda8 wydaje mi się jakieś za tanie xD dodatkowo sprzedawny jest bez metki lub pudełka. Jeszcze przesyłka za darmo a koszt zegarka Około 93,79 zł

Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-03-29, 22:07, w całości zmieniany 2 razy
:
pier240294, ciężko mi go obiektywnie dziś ocenić, cały dzień nosiłem pilota 47mm, jak wrzuciłem na rękę Bahelsporta (czyli MQJ) który ma bodajże 42 mm to się strasznie mały wydaje...

Z plusów:
- cena
- automatyczny werk
- rolkowaty dizajn (kto inny powie, że to minus)
- dosyć cienki jak na automatyczny mechanizm
- cichy wahnik (przy chińczykach bywa on dosyć głośny - jak np. w Portugalczyku)
- zakręcana koronka

Minusy:
- blaszana branza
- słaba luma (jedynei na wskazówkach i kropce na bezelu, indeksy nie świecą)

ogólnie za cenę 30 dolków zegarek jest rewelacyjny, niestety co do zamówienia Ci nie pomogę gdyż nie kupowałem go na Ebayu tylko od jednego z kumotrów.

Casio fajny, z pewnością nie będziesz miał z nim kłopotów, bateryjke wymienisz raz na 2-3 lta i będzie gitara, no i masz gwarancję. W Baglu nie masz gwarancji, może pochodzić miesiąc, z może kilka lat... tego nikt nie wie.

ale tę aukcję bym odpuścił, spójrz tutaj :

inaczej wygląda tarcza, inne wykończenie indeksów. A to ten sam model o którym pisze sprzedawca na allegro, tylko zdjęcie ze sklepu internetowego gdzie zegarek kosztuje ok 250 PLN, w prawie każdym sklepie

Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-03-29, 22:28, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
...skalujcie te zdjęcia

pier240294
[Usunięty]
:
Przepraszam Panie moderatorze następnym razem będą zeskalowane :)

Ciekawy jestem ile ludzi nosi te prawdopodobnie "fejki" skoro koleś ma tyle komentarzy, a wątpie żeby tylko ten model w jego ofercie był podrobiony.

Może ten http://allegro.pl/zegarek...2233640431.html sprzedający będzie lepszy?

:
może jest oryginalny... może po prostu zdjęcie kiepskie, sam nie wiem. Po prostu podchodzę z rezerwą do kupowania na allegro czegoś co jest podejrzanie tanie, zawsze wtedy widzę tam podstęp - może popadam w paranoje. Lepiej gdyby w kwestii oryginalność wypowiedział się ktoś kto się lepiej na tym zna, bądź ewentualnie kojarzy sprzedającego.

tutaj masz np. porównanie cen:

http://www.skapiec.pl/site/cat/62/comp/114091

Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-03-29, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
pier240294
[Usunięty]
:
Ja w sumie przez podejrzenia trafiłem na to forum, bo wylicytowalem jak się później okazało podrobe g-shocka... wiec jakieś plusy są nawet wylicytowania fejku xD

:
pier240294 napisał/a:
Ja w sumie przez podejrzenia trafiłem na to forum, bo wylicytowalem jak się później okazało podrobe g-shocka... wiec jakieś plusy są nawet wylicytowania fejku xD

no nie wiem czy lepiej nie było poprzestać tylko na tej podróbie
tutaj trafiłeś jak z deszczu pod rynne
może nie ma tu podróbkaży, chociaż niektórzy twierdzą że tak, ale towarzystwo zapewniam cię też śiakies takie nieciekawe :razz: :mrgreen:

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
pier240294, kupuj chińczyki, tam każda podrupka jest oryginałem :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum