EDC z opcją garniturową
Odpowiedz do tematu

:
radekglaz napisał/a:
Sentinel napisał/a:
Mój głos na Powermatica w wersji Limited. A w ogóle to poszukałbym tego:

Obrazek

Wiem, że poza budżetem, ale chodzi ostatnio za mną. Podoba mi się bo przełamuje konwencję eleganta dzięki czerwonym akcentom. Czy jakoś tak... :D

Trochę jednak za sportowy przez te czerwone wstawki. Jako EDC jak najbardziej, ale już strój bardziej elegancki odpada.

Za to ta wersja do mnie przemawia coraz bardziej:
[url=http://naforum.zapod...158.jpg]Obrazek[/url]

Nie jest to limitka, ale tarcza połyskuje w przeciwieństwie do limitki gdzie zdaje się jest matowa (?).

Certina ma taką wadę, że daje wujowej jakości paski w niestandardowych rozmiarach np. szer 19 lub 21mm, jak dla mnie również są one za krótkie :(
Po za tym jest mocno oklepana tzn. w każdym centrumiehandlowym ją spotkasz :/

Rozważ jeszcze może Hamiltona, powinien zmieścić się w zakładanym budżecie (sporo modeli). Moim zdaniem to jest jedna z lepszych opcji EDC ;)

[ Dodano: 2014-12-14, 09:51 ]

Ostatnio zmieniony przez bert69 2014-12-14, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam, Wojtek

... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Ladna ta Cytrynka z zlotymi wskazówkami ale cholera wie jak ten powermatik bedzie zachowywal sie za pare lat.

Nie ma to jak klasyka z biala tarcza

:
Ptaku napisał/a:
Ladna ta Cytrynka z zlotymi wskazówkami ale cholera wie jak ten powermatik bedzie zachowywal sie za pare lat.

Z innego punktu widzenia to ile może cieszyć zanabywanie 2824 albo 7s26. O tym mechanizmie dopiero niedawno doczytałem i jest kuszący. Ja bym brał powermatic ale dlatego, że zegarek z tym mechanizmem najbardziej cieszyłby z przedstawionego zestawu.

Zegarki * Rower * Radio
:
Kurcze, żeby ten Tissot miał jeszcze AR. W wersji z białą tarczą brak AR nie przeszkadza, ale z czarną to jednak duży minus szczególnie przy szafirowym szkle...

[ Dodano: 2014-12-23, 09:53 ]
No i wybór dokonany.
Postawiłem na klasykę - Certina DS1 z czarną tarczą na pasku, czyli zgodnie z wynikami ankiety :)
Teraz oczekiwanie...

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum