Rolex Sub
Odpowiedz do tematu

:
i to jest rzeczowa odpowiedź pifko

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ja tam nigdy do odchyłek nie przykładałem specjalnej wagi, acz musze przyznać że 9015 w Huldrze ma tendencję do nadmiernego nieco przyspieszania ;)
Natomiast właśnie fajnie płynąca sekunda to jest to, co robi różnicę

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Apa13 napisał/a:
hej!!
Byłoby super gdyby szkło było wypukłe i bez lupki

Tiger concept ma zegarki z wypukłym szkłem, niestety nie jest to szafir. O ile poprzednie modele nie były dość udane, to już są wypusty w wersji V4, w których poprawiono mankamenty poprzedników i spasowanie i jakość materiałów stoi na wysokim poziomie,

http://www.tiger-concept.com/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te tigery są fajne ale nie spełniają jednego warunku z zapytania tj. nakładanych (a tym bardziej polerowanych) indeksów.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
:
akurat tarczę z nakładanymi indeksami to helena i raffles ma na przykład
http://rafflestime.com/pl...te-white-lume/, możesz zamienić
zdaje się że nożki w dg2813 i 8215 są takie same?

:
Ratler Wściekły I, poza tym 8215 ma tendencję do skakania, w moim Barbosie mnie to wkurzało jak w co drugim-trzecim okrążeniu tarczy sekudnik potrafił się zatrzymać na godz 2, o czym po 10 sekundach skoczyc na godzine 4..

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
ja mam od niedawna tigera concepta v4. Mało nosiłem bo to nato z którym go dają kompletnie nie pasuje, dopiero jedzie do mnie porządny pasek. Zegar wykonany jest zaskakująco fajnie, luma całkiem ok (a przynajmniej lepsza niż w parnisach). Wziałem na DG bo bałem się wydawać kasę na coś lepszego plus przez rok miałem zegarek na DG i sprawował się dobrze.
Bezel chodzi ciężko strasznie i z klikiem, podobno w poprzednich wersjach miał konstrukcję jak w amfibiach (drut) i latał. Teraz w v4 jest ok. Szkło to wg twórcy szafir, z tego co sam widzę bez żadnego antyrefleksu. Fajnie wypukły. Tarcza jest ładnie wydrukowana i moim zdaniem nie ma potrzeby zamieniać. Sam chciałem kupić na rafless coś z nakładanymi indeksami ale jak zobaczyłem na żywo postanowiłem odpuścić.

Ostatnio zmieniony przez carpetmonster 2015-10-14, 23:46, w całości zmieniany 1 raz
:
NY6020-54L na KIZI ?

Ostatnio zmieniony przez teston 2015-10-15, 08:02, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
TomeK (Teston)

*** Me, citizenoholic ***
:
carpetmonster, a sprawdzałeś WR w warunkach rzeczywistych?

:
ale do tigera tarcza z nakładanymi indeksami będzie pasować jak świni siodło przynajmniej w tym modelu który tutaj prezentujecie z kopertą nawiązującą do 6538, myślę że nic lepszego jak tisella to nie znajdziesz w tej cenie pifko

:
A ten Tisell to ile? 200$?

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Nie testowałem WR. Niby są foty na których ludzie topią te zegarki w wiadrach, niby koperta ok i szanse na to że woda wejdzie przez dekiel albo koronkę są zerowe, ale nie ufam mocowaniu szkła i wolałem nie ryzykować sprawdzenia.

:
Michał, 199 usd, ja kupiłem w promocji:) 180 martwych prezydentów

:
Nadal są po 180 USD (z wysyłką) o ile są na stanie.
mi ostatnio napisał że ma 5 sztuk więc nie gwarantuje że mi wyśle (miał poczekać 1 dzień na kasę).
do tej pory nie otrzymałem rachunku na paypala więc odpuściłem sobie.
może wpadnie coś ciekawszego.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
:
Dziękuje za pomoc!!
Zegarek zapłacony. Teraz trzeba poczekac :)) )

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Apa13, będziesz Pan zadowolniony pifko

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum