Ale że niby kogo ma boleć głowa
Teściową niech boli :
Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2011-09-17, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Jest jeszcze taki, stary, zapomniany Parnis z klasyczna koronka:
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2011-09-17, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Ja pierwszy sprowadziłem mezaliansa na forum i wtedy był na licytacji. Kosztował mnie chyba z 50 dolców.
ALAMO napisał/a: |
Mezalians kosztowal okolo 120 dolców. |
Ja pierwszy sprowadziłem mezaliansa na forum i wtedy był na licytacji. Kosztował mnie chyba z 50 dolców.
:
A może klasyke gatunku czyli Sea-Gull 1963?
Mały i z dodatkowym sekundnikiem a do tego w chrono : )
Mały i z dodatkowym sekundnikiem a do tego w chrono : )
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Ostatnio zmieniony przez Abuk 2011-09-18, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
Niezbyt mi się podoba. 36mm to w drugą stronę
A tak dodam, że mój nadgarstek podczas dzisiejszego mierzenia to 16,5cm
Mezaliansa w dobrej cenie chyba już się nie dostanie? http://www.counting-time.com/LEPILOT.html
A tak dodam, że mój nadgarstek podczas dzisiejszego mierzenia to 16,5cm
Mezaliansa w dobrej cenie chyba już się nie dostanie? http://www.counting-time.com/LEPILOT.html
Ostatnio zmieniony przez Abuk 2011-09-18, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
:
Nie patrz na tą cenę, bo jakaś chora jest.
39mm pilot to Archimede, Muhle Glashutte i Stowa.
39mm pilot to Archimede, Muhle Glashutte i Stowa.
:
Abuk, Mezalians w mojej opinii to masakra. Może wygląda ok i jest kozacki ale wyprofilowanie koperty jest tragiczne. Mam mały nadgarstek (17.5cm) i nosił się tragicznie więc przy Twoim 16.5cm to będzie dramat : )
Blaz dobrze gada!! : ) Ja bym brał Archimede 39mm. Może i droższy ale za to jaki fajny.
Blaz dobrze gada!! : ) Ja bym brał Archimede 39mm. Może i droższy ale za to jaki fajny.
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Fakt, nie wspomniałem o Laco, a on też ma znośną wielkość.
:
Wg mnie ten parnis pokazany przez ciebie to nie 40 mm tylko 44mm... bo mechanizm w 40 mm by się nie zmieścił a koperta jest identyczna z 44mm
Abuk napisał/a: |
Spokojnie, jeszcze trochę poczekam W tej chwili mam tyle do oglądania i sprawdzania że minie kilka dni zanim coś postanowię. Parnis (40mm lub te z alledrogo), TAO, Garton... |
Wg mnie ten parnis pokazany przez ciebie to nie 40 mm tylko 44mm... bo mechanizm w 40 mm by się nie zmieścił a koperta jest identyczna z 44mm
:
Pisałem już o tym.
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-09-18, 11:27, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-09-18, 11:27, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Abuk 2011-09-18, 11:33, w całości zmieniany 1 raz
Fakt, to musi być jakaś pomyłka, to jedyny 40 jaki znalazłem w necie.
BLAZ, STOWA i Archimede z największą przyjemnością. Jednakże mój budżet jest dość mocno ograniczony, moja żona mnie zabije jeżeli przesadzę - inne poważne wydatki się zbliżają... Więc chińczyk jest koniecznością nie z powodu zamiłowania do produktów zza wielkiego muru
Strona Wen działa, niestety jedyny Garton 42mm jest w PVD. Poczekamy pożyjemy.
EDIT
Tomek, Aritsto z tego samego powodu co Archimede odpada. Zresztą Archimede o wiele ładniejsze, te 39mm. W tej chwli nadal musi być chinczyk, chyba że szef da mi jakąś premię
BLAZ, STOWA i Archimede z największą przyjemnością. Jednakże mój budżet jest dość mocno ograniczony, moja żona mnie zabije jeżeli przesadzę - inne poważne wydatki się zbliżają... Więc chińczyk jest koniecznością nie z powodu zamiłowania do produktów zza wielkiego muru
Strona Wen działa, niestety jedyny Garton 42mm jest w PVD. Poczekamy pożyjemy.
EDIT
Tomek, Aritsto z tego samego powodu co Archimede odpada. Zresztą Archimede o wiele ładniejsze, te 39mm. W tej chwli nadal musi być chinczyk, chyba że szef da mi jakąś premię
Ostatnio zmieniony przez Abuk 2011-09-18, 11:33, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
W tym przedziale cenowym Laco nie ma konkurencji imo.