Odpowiedz do tematu
:
Ten pierwszy owszem, ale on jest 42mm, ten drugi nie większy i nie...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Powiedzcie mi jedną rzecz odnośnie radio controlled. Czy zegarek podczas synchronizacji radiowej wysyła do nadajnika jakąś informację o strefie czasowej w której się znajduje, żeby ten mógł ustawić czas zgodny z tą strefą?
:
Nie, zegarek po prostu odbiera sygnał z najbliższego nadajnika i ustawia czas wg tego przekazu. Są modele kierowane wyłącznie na rynek europejski i tylko tu się synchronizują, ale znajdziesz też modele globalne.
:
No zgadza się ale do jednego nadajnika należy kilka stref czasowych. Skąd pewność, że jestem akurat w Warszawie a nie w Porto?
:
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2014-05-05, 21:08, w całości zmieniany 1 raz
Zegarek niczego nie wysyła, to nadajnik obejmuje jedną strefę więc zegarek ustawia się prawidłowo.
Edit
W Porto nie będzie zasięgu z Niemiec.
Edit
W Porto nie będzie zasięgu z Niemiec.
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2014-05-05, 21:08, w całości zmieniany 1 raz
:
Cichy, w zegarku ustawiasz swoją strefę czasową (np GMT+1, do tego służą skróty nazw miast) i w zależności od tych ustawień zegarek synchronizuje się z nadajnikiem. W Europie są dwa - Niemcy i Wlk Brytania ..
Woytec napisał/a: |
to nadajnik obejmuje jedną strefę |
Cichy, w zegarku ustawiasz swoją strefę czasową (np GMT+1, do tego służą skróty nazw miast) i w zależności od tych ustawień zegarek synchronizuje się z nadajnikiem. W Europie są dwa - Niemcy i Wlk Brytania ..
:
No to jak pojadę do Londynu i wcisnę synchronizację, to czas cofnie godzinę do tyłu?
:
Jeśli wcześniej nie zmienisz strefy "domowej" na londyńską - to tak ..
:
W sumie masz rację, ustawiałem to przecież, u nas PAR jak Paris.
Dodam jeszcze, że mozna ustawić też, czy czas letni ma byc włączony czy nie.
Jednak nie wiem dlaczego zdawało mi się, że zasięgo nadajnika to tylko jedna strefa
Dodam jeszcze, że mozna ustawić też, czy czas letni ma byc włączony czy nie.
Jednak nie wiem dlaczego zdawało mi się, że zasięgo nadajnika to tylko jedna strefa
:
W Europie jest kilka stref czasowych a nadajniki tylko dwa ..
Choć w zasadzie ten z Frankfurtu ma w zasięgu praktycznie całą Europę,
Porto też .. Przy sprzyjających warunkach zasięg rośnie nawet do 4000km, 1200km to minimum, 2000km standard. W Moskwie też się synchronizują z Frankfurtu ..
Choć w zasadzie ten z Frankfurtu ma w zasięgu praktycznie całą Europę,
Woytec napisał/a: |
W Porto nie będzie zasięgu z Niemiec. |
Porto też .. Przy sprzyjających warunkach zasięg rośnie nawet do 4000km, 1200km to minimum, 2000km standard. W Moskwie też się synchronizują z Frankfurtu ..
:
No to już zajarzyłem! Najpierw zmiana strefy w zegarku, potem synchronizacja Dzięki Panowie.
:
Odpowiedz do tematu
To zasięgi minimalne
ale ten z Frankfurtu sięga nawet do Moskwy i czytałem, że nie zawsze, ale udaje się i tam wymusić synchronizację ..
Inna mapka ..
ale ten z Frankfurtu sięga nawet do Moskwy i czytałem, że nie zawsze, ale udaje się i tam wymusić synchronizację ..
Inna mapka ..