Rura po małej skrobance:
Zdjęcie nie nadaje się na to Forum
Widok z tułu po zapakowaniu:
I tak o to homar wessał rurę do wewnątrz:
Zdjęcie nie nadaje się na to Forum
Zadowolony z całego zdarzenia prawidłowo odmierza czas:
Zdjęcie nie nadaje sięna to Forum
Pamiętajmy, że do pokazywania tego typu zegarków jest stosowny dział
Odpowiedz do tematu
: Co się stało z rurą od odkurzacza?
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-10-11, 18:56, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-10-11, 18:56, w całości zmieniany 2 razy
Pozdro!!!
:
Z tej strony jest jak najbardziej OK.
:
Kurde, motywem przewodnim była ów rura wessana przez xplanowa podróbe samoróbę.No coż bez fotek to wątek stracił sens zatem nadaje sie do kosza.
Pozdro!!!
:
Wyszło bardzo dobrze z tą rurą, a sam homar kapitalny!
:
...dobra, żeby wątek nie stracił sensu, wklejam rzeczoną rurę od odkurzacza
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-10-11, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki za wyedytowanie foto. Ze swojej strony dodam że gdybym pochopnie nie wpadł na pomysł umieszczenia tematu jak można zbeszcześcić rurę z odkurzacza za pomocą archaicznego przedwojennego odkurzacza:
i takich koncówek do efektywnego ssania:
to bym nie umieścił nigdzie tej podróby która to jest tu pozaplanowa. Mea culpa!
i takich koncówek do efektywnego ssania:
to bym nie umieścił nigdzie tej podróby która to jest tu pozaplanowa. Mea culpa!
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-10-11, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
:
Nic nie kumam. Za mało dziś przeczytałem.
hrg.pl
:
Ja po przeczytaniu i tak mało kumam, ale podziwiam czarnoksiężników zegarmistrzostwa, oj podziwiam.
:
...kaido2, a Ty na pewno dobre zdjęcia wkleiłeś...
:
Normalnie chyba muszę poczytać jakąś lekturę uzupełniającą, bo nic z tego wątku nie kumam
Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
ja tez nie , może jakaś legenda z objaśnieniem?
:
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2011-10-12, 08:53, w całości zmieniany 1 raz
A wiec tak:
Wątkowa rura od odkurzacza posłużyła do wykonania dwupoziomowego pierścienia centrującego trzymającego mechanizm i tarczę w kopercie do Jankowego homara.Ów rurę toczyłem na tokarce(tu nazwałem ją odkurzaczem,bo przetwarza wszystko co jej założe w uchwyt) za pomocą trzech wyprofilowanych norzy.Wątek miał na celu pokazanie jak można , a dalej za pomocą czego można wpasować dowolny mechanizm do dowolnej koperty( w tym przypadku przy zerowym koszcie,gdyż rurę mam free ze złomowiska w Lubsku).Pierwotnie pierścień miał być stalowy lecz materiał z którego miał zostać wytoczony okazał się felerny.Wszystkie zdjęcia sa jak najbardziej prawidłowe oprócz tych które ukazywały oblicze podróby samoróby (Panerai).
Wątkowa rura od odkurzacza posłużyła do wykonania dwupoziomowego pierścienia centrującego trzymającego mechanizm i tarczę w kopercie do Jankowego homara.Ów rurę toczyłem na tokarce(tu nazwałem ją odkurzaczem,bo przetwarza wszystko co jej założe w uchwyt) za pomocą trzech wyprofilowanych norzy.Wątek miał na celu pokazanie jak można , a dalej za pomocą czego można wpasować dowolny mechanizm do dowolnej koperty( w tym przypadku przy zerowym koszcie,gdyż rurę mam free ze złomowiska w Lubsku).Pierwotnie pierścień miał być stalowy lecz materiał z którego miał zostać wytoczony okazał się felerny.Wszystkie zdjęcia sa jak najbardziej prawidłowe oprócz tych które ukazywały oblicze podróby samoróby (Panerai).
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2011-10-12, 08:53, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
:
Odpowiedz do tematu
kaido2, no teraz wszystko jasne, nawet to przypomina tokarkę w tej chwili...