Siema,
Tak mnie coś naszło na takiego modzika a'la 6105 albo PM Marine Master:
nr1.
nr2.
taka tarcza:
i takie wskazówki:
bo pewnie o takiej tarczy oryginalnej można zapomnieć...
Tego drugiego to w ogóle bym łyknął bez popity... A ten bezel powyżej to ktoś wie skąd, bo bankowo nie od yobokies.
W obu przypadkach chciałbym wyjątkowo "domed" crystal z AR.
I teraz pytanie, gdzie można zamówić poszczególne elementy tak, żeby były dobrej jakości?
Wiem, że parę osób już to u nas przerabiało dlatego taki temat.
Podejrzewam, że zarówno tarcze jak i wskazówki są dostępne w różnych wersjach jakościowych.
No i fajnie jakby ktoś dał namiary na względnie tanią/dobrą kopertę jak znajdzie przypadkiem gdzieś w sieci.
PS. Może komuś się znudził modzik to chętnie skorumpuję!
EDIT: literówki
Odpowiedz do tematu
: seiko 6105/PMMM mod
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-11-22, 12:43, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-11-22, 12:43, w całości zmieniany 2 razy
Skate or die!
:
6309-7040 z tarcza 6105 trafiaja sie na ebayu jako gotowe mody, mozna za niezle pieniadze kupic - problem tylko czasem ze sprawnoscia mechanizmu po filipinskim serwisie
czesci najpewniej beda u Harolda, moze u Jake'a (10watches).
Yobokies oglasza sie czesto na SCWF i tam zwykle pojawia sie najwiecej czesci modowych.
czesci najpewniej beda u Harolda, moze u Jake'a (10watches).
Yobokies oglasza sie czesto na SCWF i tam zwykle pojawia sie najwiecej czesci modowych.
beceen | ***** ***
:
A co to znaczy niezłe: powiedz jakie są granice, których nie warto przekraczać i jakie granice to okazja.
Ile trzeba zapłacić za samą kopertę turtla, żeby było ok? Widziałem ostatnio na ebay 6309-7004 za 150$ w stanie raczej średnim z Filipin - czy to drogo/tanio?
beceen napisał/a: |
6309-7040 z tarcza 6105 trafiaja sie na ebayu jako gotowe mody, mozna za niezle pieniadze kupic |
A co to znaczy niezłe: powiedz jakie są granice, których nie warto przekraczać i jakie granice to okazja.
Ile trzeba zapłacić za samą kopertę turtla, żeby było ok? Widziałem ostatnio na ebay 6309-7004 za 150$ w stanie raczej średnim z Filipin - czy to drogo/tanio?
Skate or die!
:
Ostatnio zmieniony przez beceen 2012-11-22, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
prezesso, ofert na same koperty nie sledzilem.
Kupowalem zolwie od dosc popularmego sprzedawcy (nipppon time albo jfm watches); wszystkie zegarki sa oczywiscie skladakami, ale jak szukasz do modowania, to rozumiem, ze oryginalnosc i tarcza od suwy nie jest priorytetem
ten sprzedawca ma zegarki z ladnie odnowionymi kopertami i bezelami, reszta czesci to aftermarket; mechanizm lepiej samemu przejrzec albo oddac na serwis, bo zwykle jest roznie
Wiec składakowe zolwie z ladnie zrobiona koperta chodza w okoliach 150 prezydentow i to dosc normalna cena za to co sie dostaje wg mnie, a wszystko ponizej 100 dolcow to niezla okazja.
edit: to oczywiscie dotyczy zegarkow bez tarczy a la 6105 i srebrnego/aluminiowego chapter ringa; te zmodowane sa zwykle drozsze (do 200 dolarow).
Kupowalem zolwie od dosc popularmego sprzedawcy (nipppon time albo jfm watches); wszystkie zegarki sa oczywiscie skladakami, ale jak szukasz do modowania, to rozumiem, ze oryginalnosc i tarcza od suwy nie jest priorytetem
ten sprzedawca ma zegarki z ladnie odnowionymi kopertami i bezelami, reszta czesci to aftermarket; mechanizm lepiej samemu przejrzec albo oddac na serwis, bo zwykle jest roznie
Wiec składakowe zolwie z ladnie zrobiona koperta chodza w okoliach 150 prezydentow i to dosc normalna cena za to co sie dostaje wg mnie, a wszystko ponizej 100 dolcow to niezla okazja.
edit: to oczywiscie dotyczy zegarkow bez tarczy a la 6105 i srebrnego/aluminiowego chapter ringa; te zmodowane sa zwykle drozsze (do 200 dolarow).
Ostatnio zmieniony przez beceen 2012-11-22, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
beceen | ***** ***
:
Ten mod:
to widzę, że tarcza i wskazówki z MM, a bezel to żywcem wzięty z tuny. Nosiłbym.
to widzę, że tarcza i wskazówki z MM, a bezel to żywcem wzięty z tuny. Nosiłbym.
:
bezel jest z tuny - wprost!
Skate or die!
:
moim zdaniem na skxie lepiej wygląda
:
Ostatnio zmieniony przez pr00 2012-11-22, 17:53, w całości zmieniany 1 raz
a z bezelem ze zdjęcia prezesa już cud miód.
Ostatnio zmieniony przez pr00 2012-11-22, 17:53, w całości zmieniany 1 raz
:
Tak też zrobię! Mam cel
Skate or die!
:
prezesso, jak byś miał namiar na taką tarczę to daj znać, też bym nabył.
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
Odpowiedz do tematu
w sumie ja też bym wziął wiec proszę o kontakt jak coś znajdziecie.