Dokładnie w moje imieniny dotarł do mnie ten oto piękny zegarek, z góry zastrzegam że wszelkie podobieństwo do innych fajnych zegarków nie jest przypadkowe.
A teraz do rzeczy, koperta wykonana ze stali nierdzewnej satynowana i polerowana o średnicy 40 mm i wysokości 16 mm, rozstaw uszu 20 mm, zakręcana stalowa koronka, dodatkowa koronka od „zaworu helowego”. Obrotowy bezel w kolorze czarnym ze srebrnymi indeksami i punktem lumi na środkowym trójkącie. Dekiel zakręcany stalowy w środku znany wszystkim mechanizm Dixmont-Guangzhou DG2813 czyli klon Mioty 8215, mechanizm zamontowany w tym egzemplarzu jest bardzo dokładny w ciągu trzech dób zrobił +3 sekundy, więc średnia wychodzi 1s/24h, jak dla mnie wynik rewelacyjny. Zegarek jest dostarczony wraz z bransoletą wykonaną z pełnych stalowych ogn skręcanych ogniw, z zapięciem wykonanym ze stali. Tarcza czarna z dużymi indeksami i ogromnym indeksem na godzinie 12 , indeksy pokryte lumi, o dziwo świecą długu i jak na Chińską produkcję są czytelne w nocy po kilku godzinach od naświetlenia. Całość uzupełnia datownik na godzinie 3. Jestem niezmiernie zadowolony z tego zakupu, ponieważ jakość wykonania przerosła moje oczekiwania. Praktycznie nie ma się do czego przyczepić, jedyny mankament to utrudniona możliwość założenia paska ze względu na dosyć specyficznie wykonane nawiercenia pod teleskopy w uszach koperty, chcąc założyć pasek trzeba będzie użyć grubych teleskopów.