Nieduży, dosyć płaski codzienny automat.
Odpowiedz do tematu

: Nieduży, dosyć płaski codzienny automat.
Z racji tego że nie mam za dużej łapki to poszukuję czegoś niedużego do noszenia jako edc. Bardzo lubię zegarki proste i czytelne. Warunki jakie chciałbym aby zegarek spełniał to:
- szafir
- wr min 50
- rozmiar od 35 do 40mm
- w miarę płaski
- mechanizm automatyczny/ mechaniczny
- żeby się dało bez problemu zamontować pasek
- i żeby trochę lumy miał
Co prawda na razie są to luźne rozważania i nie mam ciśnienia i na ten moment badam grunt. Budżet tak powiedzmy na razie 1,5k zł

Najbliżej tego co mi podchodzi jest chyba Nomos Club tylko cena przekracza założony budżet :

Poradzicie coś?

Ostatnio zmieniony przez Morion 2013-03-13, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
:
Jeśli dopiero sie ogarniasz to ja bym spoglądał w kierunku Stenka Maryny 38 mm, ewentualnie któryś z Sarbów.

Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.

Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
:
Co rozumiesz przez słowo "ogarniasz"? Mam sarba033 a tą małą marynę przymierzałem i jakoś nie podeszła, do tego nie ma lumy.

Ostatnio zmieniony przez Morion 2013-03-13, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
:
A Rodina nie pasi???

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
Sylwek
[Usunięty]
:
bow, Rodina w tym względzie jest IMO super rozwiązaniem , dziś obmacałem nabytek dla mojego Kolegi i powiem ,że za te pieniądze ,w tym wykonaniu , zegarka się nie znajdzie hmmm

tak cirqa , za parę stówek mamy zeiger wart coś koło 1,5 -2 tysia pomijając oczywiście pasek :D

:
Sylwek, pochwal się jeszcze gdzie ją dorwałeś i czy to już ta nowa produkcja czy jeszcze "stare" zapasy ?

:
Szkoda że tej rodiny nie ma bardziej w stylu nomosa cluba, taka mniej elegancka i z lumą.
ps. ona ma szafir?

:
Morion, ogarniasz w sensie badasz grunt oczywiście.

Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.

Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
:
A no tak, badam bo jeszcze nie znalazłem odpowiednich kandydatów, którzy by mnie przekonali do zakupu.

:
SARB017? :shock:

:
alpinista zielony jest afuj nono

:
vodka napisał/a:
alpinista zielony jest afuj nono

Bluźnisz! plask

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał napisał/a:
Bluźnisz! plask

Chyba, że po prostu podstępem usiłuje ograniczyć konkurencję, obrzydzając swojego króliczka innym :twisted: ;)

:
Zielony Alpinista to jeden z najładniejszych zegarków wg mnie :D No ale o gustach... cool

:
Alpinista spoko, biorę pod uwagę tylko mam już sarba i sumo na 6r15 i wolałbym teraz coś innego. Może jakiś Orient star?

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum