Od kilku tygodni szukam sobie casuala z jasną tarczą albo niebieską, ale jak na razie nie znalazłem niczego, co bym mógł od razu kliknąć. Chciałbym poprosić Was o pomoc i podrzucenie pomysłów.
W skrócie wymagania:
- średnica do ~42mm
- grubość do ~15mm
- 100m WR, mile widziana zakręcana koronka
- szafirowe szkiełko z AR tylko po wewnętrznej stronie
- jasna tarcza - najlepiej srebrna, a na pewno nie śnieżnobiała - albo niebieska
- cena do 5k maks, a najlepiej to mniej, bo wkrótce będę miał inne ważniejsze wydatki
Bardzo podoba mi się Doxa 1200T Searambler albo Numa, ale cena nowego jest nie do zaakceptowania, a używek niewiele pojawia się. Poza tym chciałbym mieć ją z roku 2011 albo nowszą, bo wcześniej ponoć wskazówki były inaczej malowane i miały defekty. Właśnie coś w tym stylu chciałbym sobie sprawić.
Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad takim Ockiem:
Podoba mi się, ale nie jest to do końca to, czego szukam.
Odpowiedz do tematu
: Casual z jasną tarczą, ew. niebieską do 5k
Ostatnio zmieniony przez machlo 2013-04-06, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez machlo 2013-04-06, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-04-06, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Bierz Ocka! Jak Cezar jeszcze miał swojego, to miałem okazję obmacać i moim zdaniem to rewelacyjny zegar - kwintesencja EDC. A ta wersja kolorystyczna, którą wrzuciłeś, to imo totalny odjazd - chyba najbardziej mi się podoba w tej wersji. Jak go kupisz, to będę Cię szczerze nienawidził
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-04-06, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
:
Tak jest Ocek to Ocek.
Jeśli się nie mylę to machlo miał już kiedyś Ocka.
Jeśli się nie mylę to machlo miał już kiedyś Ocka.
Pozdrawiam
Waldek
Waldek
:
Co Casio to Casio
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
A może coś takiego:
:
gzubek71, miał i sobie chwalił.
Nomos trochę taki dziadkowy.
Nomos trochę taki dziadkowy.
:
Ta doxa jako EDC to porażka wg mnie, toż to nuras pełną gębą przecież... Duże to, kanciate, do pianki dobre i aparatu nurkowego Już ten Nomos Club albo Ocek chyba lepszy
:
Właściwie to EDC nie szukam. Chcę zegarek do jeansów i kolorowych koszulek, taki luźniejszy. Pod względem ergonomii nie powinno być źle z Doxą, no może być nieco za ciężka. Mimo wszystko chyba wolałbym coś tańszego pi razy oko w tym stylu.
:
Morion, Nomos to taka garnitura bardziej niż EDC.
:
Inne nomosy owszem ale Club ma czerwone wskazówki i indeksy minutowe co czyni go imo casualem.
Szymon napisał/a: |
Morion, Nomos to taka garnitura bardziej niż EDC. |
Inne nomosy owszem ale Club ma czerwone wskazówki i indeksy minutowe co czyni go imo casualem.
:
Nie, ze Starego Kina
Rudolf napisał/a: |
dla daltonistów |
Nie, ze Starego Kina
:
Odpowiedz do tematu
W tej cenie to bierz OCW
Znaczy się, jeszcze trochę zostanie... Doxa zła nie jest, ale nie w tej cenie
Znaczy się, jeszcze trochę zostanie... Doxa zła nie jest, ale nie w tej cenie
World Wide Watches