Pin do bransolety SEIKO
Odpowiedz do tematu

: Pin do bransolety SEIKO
Chopy, pomagitie !
Zgubiłem pin do bransolety dzisiaj, tendwuczęściowy, z tulejka rozporową. Za wuja nie mogę go znaleźć na Ebay.
Jakby ktoś miał na zbyciu,albo wiedzieł kaj to się kupuja ;-) - to dajcie znaka plis.

Ło takie Seiko ło :

:
taki jak od monstera?
Jesli tak - to przemyślę czy jestem w stanie sie z nim emocjonalnie rozdzielić i ile ma to kosztować :złośliwiec:

a poważnie to daj fotkie (poszukaj w necie jaki to pin) i podaj rozmiar - mam piny od monstera i chyba jeszcze jakiegoś seiko to ci wyślę.
Wbrew pozorom to wcale nie jest to samo i rozmiar ma znaczenie.
Zobacz, te dwa wyglądają identycznie a mają inne wymiary:

EDIT:
nie doczytałem: skoro ja mam od monstera to nawet w dłuższych będzie pasować - tam na dole napisane jest.
Tak czy siak pisz Alamosie. pomogię

Ostatnio zmieniony przez prezesso 2013-04-24, 08:56, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
Ło cuwa, no to na tak szczegółowe pytania nie jezdem gotowym facepalm
Ma ktoś pojęcie które tam mogą być ??

:
Najważniejsze jest na dole obrazka i moja edyta - sprawdż zwyczajnie długość, jak będzie >= monstera to moje powinny się nadać. Zmierz po szerokości bransę w tym miejscu.
Wieczorem dam ci znać co i jak.

Skate or die!
:
Super.
To weź do Zgierza, zrobim machniom pifko

:
ok, a nie chcesz wcześniej ponosić sobie? :shock: :shock: :shock: ja bym nie czekał...

Btw tak ku pamięci - tak należy skracać bransolety seiko:
http://www.pmwf.com/Watch...zingToolUse.htm

Skate or die!
:
No ale ja już noszę - se zrobiłem spinaczem, c'nie ? :))

:
ano tak... zapomniałem o tej cud technice... to po co ci pin?
Spinaczy ci zabrakło? :D

Skate or die!
:
Ja nie kumaty jestem... :głową w mur: :głową w mur: czy żeby zmienić kajdan w takim OM też trzeba się bawić z tymi pinami czy tam normalne teleskopy są?

:
Grubsze.
Monster ma dość duże te dziury w uszach,i zwykły teleskop 1.8 mm wpada do środka.

:
Aha, a czy sposób demontażu tych teleskopów jest taki jak przy zwykłych teleskopach (znaczy nożykiem/śrubokrętem) czy tak jak z tymi tulejkami? (nie wiem jak to inaczej ująć)

:
Monster ma przewiercane uszy,więc wypinasz je z drugiej strony, długim pinem.

:
Ok dzięki pifko pifko , jak wrócę do domu to pokombinuję, jak coś to będę dalej męczył :))

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum