Witam,
Kupiłem niedawno marinę militare. Wszystko było ok do czasu. Nagle zauważyłem, że chodząc w zegarku cały dzień i odkładając go na noc zatrzymuje się po około 6-8 godzin. Przy każdym zatrzymaniu sekundnik jest w pozycji 5. Dodam, że nakręcając ręcznie zegarek działa przez około 40h. Niby mam na mechanizm gwarancję rozruchową. Odsyłać do sprzedawcy czy poprostu iść do zegarmistrz, bo może jest to jakiś kłaczek. Wigilia a to taki pech. Proszę o radę.
Odpowiedz do tematu
: Marina militare zatrzymuje się po kilku godzinach.
:
ale to manual czy automat?
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska."
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
:
Zapomniałem napisać, automat, ale można nakręcać ręcznie też.
[ Dodano: 2013-12-24, 12:36 ]
Nikt nie jest w stanie pomóc ?
[ Dodano: 2013-12-24, 12:36 ]
Nikt nie jest w stanie pomóc ?
:
Sprawdź czy wahnik się obraca - może się blokuje w jakieś pozycji (obciera o dekiel) i to powoduje brak naciągania...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Ale jak zatrzymuje sie w tej samej pozycji za kazdym razem
Cytat: |
Przy każdym zatrzymaniu sekundnik jest w pozycji 5 |
Ale jak zatrzymuje sie w tej samej pozycji za kazdym razem
:
Niby, czy masz ?
Bo jak masz gwarancję, to odsyłaj.
krawiec napisał/a: |
Niby mam na mechanizm gwarancję rozruchową. Odsyłać do sprzedawcy czy poprostu iść do zegarmistrz, bo może jest to jakiś kłaczek. |
Niby, czy masz ?
Bo jak masz gwarancję, to odsyłaj.
Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
Tak zatrzymuje się za każdym razem na 5 sekundzie na małej tarczy, więc obstawiam, że coś w środku obciera w stałym miejscu. Natomiast wskazówki nie dotykają tarczy. Gwarancję mam rok, będę odsyłał po świętach. Wachnik obraca się, tylko bardzo klekocze. Jest nawet efekt bączka przy mocniejszym ruchu. Jeszcze jedno pytanie. Nakręcony zegarek działa prawie 2 dni, tylko podczas samego nakręcania nie czuję aby opór się zwiększał. Każdy ruch koronki daje taki sam opór. Słyszałem, że w automatach można kręcić 3 dni i sprężyna się nie przekręci. Jak to działa i czy to prawda? Pozdrawiam
:
Sprężyna się nie przekręci - możesz śmiało kręcić trzy dni (pytanie tylko po co ) generalnie nakręcasz tak aby mechanizm ruszył. Efekt "bączka" przy naciągu jednostronnym to rzecz normalna.
:
Gdzie dajo roczną gwarancję na MM?
krawiec napisał/a: |
Gwarancję mam rok |
Gdzie dajo roczną gwarancję na MM?
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ostatnio zmieniony przez krawiec 2013-12-25, 16:13, w całości zmieniany 2 razy
W sklepie tomsky.com.pl jest gwarancja rok na mechanizm parnisa albo użytkownik na allegro r_mak też udziela gwarancji 12 miesięcy. To takie dziwne??? Bo parząc na emotikonę autora postu przede mną to chyba jakaś nowość:)
Ostatnio zmieniony przez krawiec 2013-12-25, 16:13, w całości zmieniany 2 razy
:
Nie będąc jeszcze użytkownikiem CW miałem tylko info od tomksy'ego, że udziela jedynie gwarancji rozruchowej.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Odpowiedz do tematu
krawiec, wierzę na słowo, tak czy tak - wolę kupić na zatoce niż od niego