Nie mam konta na paypal, a przez nieuwagę kliknąłem zegar na stronie dopuszczającej płatność tylko paypalem
mam transakcję ciągle w payment pending,czy coś...
zgodnie z wytycznymi na mail sklepu wysłałem wiadomość,pt "CANCEL z numerem transakcji"
czy myślicie ,że to wystarczy?
pozdrawiam świątecznie
Odpowiedz do tematu
: tak łopatologicznie poproszę
:
Na stronie sklepu powinno być jakieś FAQ, albo coś w tym stylu i tam powinna być procedura odwołania zamówienia. Jeśli napisali tam że wystarczy mail to raczej tak jest.
Może powiedz w jakim sklepie kliknąłeś, to będzie łatwiej pomóc.
Może powiedz w jakim sklepie kliknąłeś, to będzie łatwiej pomóc.
:
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-12-25, 22:10, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-12-25, 22:10, w całości zmieniany 1 raz
:
Czyli, tak:
- zamówienie można odwołać do 24h od jego złożenia
- wydaje mi się, że ten mail "Cancel - numer zamówienia" wystarczy do odwołania zamówienia ale poszukaj jeszcze w Twoim profilu jakiejś historii zamówień i tam, być może jest jakaś opcja odwołania zamówienia
Cytat: |
You can cancel your order within 24 hours after you have placed your order. We appreciate that you could inform us the reason to cancel in your email in order for us to serve you better in your future purchase. We apologise we are not able to accept any cancellation after 24 hours or when the package is shipped. The cancellation period is within 24 hours after you have placed your order.
Please inform us through email regarding your cancellation at Support@BodyingCare.com (please write "Cancel - Order Number Reference" in your E-mails subject field.) |
Czyli, tak:
- zamówienie można odwołać do 24h od jego złożenia
- wydaje mi się, że ten mail "Cancel - numer zamówienia" wystarczy do odwołania zamówienia ale poszukaj jeszcze w Twoim profilu jakiejś historii zamówień i tam, być może jest jakaś opcja odwołania zamówienia
:
yanwbd, w czasie się zmieściłem z pewnością,więc bólu chyba nie będzie..
dzięki..
dzięki..
:
Nie ma za co. Raczej nie będzie problemu, nie zapłaciłeś jeszcze więc muszą Ci nic zwracać, ani Ty im. Gorzej by było jakbyś już zapłacił i by Ci wysłali zegarek
:
a nie prościej było zamiast anulować zamówienie poprosić któregoś z forum o zapłacenie paypalem?
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ostatnia aka Ciniol, Rafał,masz może i rację,że prościej, ale z drugiej strony staram się wychodzić z założenia,że liczyć należy na siebie, a poza tym okazało się po chwili,że jest tam drożej niż gdzie indziej, a do tego jeszcze zaraz by wszyscy wiedzieli,co mam na celowniku i brak fok by był
w każdym razie nie będę zakładał konta PayPal, bo to nie moja wina,że sklep nie chce pobierać kasy z karty płatniczej,lub z konta...
w każdym razie nie będę zakładał konta PayPal, bo to nie moja wina,że sklep nie chce pobierać kasy z karty płatniczej,lub z konta...
:
Tylko nie zawsze sprzedawca chce wysłać, jak dane osoby zamawiającej z formularza i opłacającej są rozbieżne.
Wedle mnie prościej założyć PayPala - to wygodniejsze niż płatność kartą...
Ostatnia aka Ciniol napisał/a: |
a nie prościej było zamiast anulować zamówienie poprosić któregoś z forum o zapłacenie paypalem? |
Tylko nie zawsze sprzedawca chce wysłać, jak dane osoby zamawiającej z formularza i opłacającej są rozbieżne.
Wedle mnie prościej założyć PayPala - to wygodniejsze niż płatność kartą...
World Wide Watches
:
ale to nie jest tak że przy płatności można wybrać adres do wysyłki gdzie można wpisać inne imię i nazwisko plus adres niż posiadającego konto pp? a sprzedający dostaje info przecież ze przyszła płatność z adresu pp np XXXXX@wp.pl a nie że zapłacił Jan Kowalski
pasti napisał/a: |
Tylko nie zawsze sprzedawca chce wysłać, jak dane osoby zamawiającej z formularza i opłacającej są rozbieżne. |
ale to nie jest tak że przy płatności można wybrać adres do wysyłki gdzie można wpisać inne imię i nazwisko plus adres niż posiadającego konto pp? a sprzedający dostaje info przecież ze przyszła płatność z adresu pp np XXXXX@wp.pl a nie że zapłacił Jan Kowalski
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Odpowiedz do tematu
Tak Rafał, ale jest też informacja o tym kto wpłacił i czy jest to użytkownik z adresem zweryfikowanym czy nie /jest też podgląd na te dane/.
Jeśli jako sprzedawca wyślesz na inny adres niż kupujący ma w PayPalu to możesz mieć problem w razie zaginięcia przesyłki - kupujący najprawdopodobniej dostanie zwrot na niekorzyść sprzedającego.
Jeśli jako sprzedawca wyślesz na inny adres niż kupujący ma w PayPalu to możesz mieć problem w razie zaginięcia przesyłki - kupujący najprawdopodobniej dostanie zwrot na niekorzyść sprzedającego.
World Wide Watches